Gå til innhold

Finne en bokserie


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Bare sånn ting, jeg er 11 år altså.

Jeg har nylig inngått avtale med moren min om hver bok jeg leser ut med ca 100 sider så får jeg 50 kroner, siden hun vil tydeligvis at jeg skal lese bøker..

Så jeg holder på å lese "Nye Hardy-guttene", mangler 5 bøker så er jeg ferdig med serien.

 

Men jeg har lest ut bøkene så fort at vi har gått opp til ca 150 sider. Har dere noen gode forslag(serier)? For eksempel synes jeg Hardy-guttene var greie bøker, med motorsykler, teknologi osv.. moderne bøker..? Trenger ikke å være bilder eller noe sånt, bare tekst.

 

- OliverDH

Endret av OliverDH
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Husker jeg elsket bøkene om Alfred Hitchcock's De Tre Detektivene da jeg var yngre. Er nok vanskelig å få tak i de bøkene i dag, men gjør du det har du mye å glede deg til. Problemet er at de ikke engang har en norsk wiki-side (linken er til den svenske), så du får lete litt på nettauksjoner osv.

 

For øvrig dukker Hitchcock selv opp som en venn og oppdragsgiveren deres i de første ca tretti bøkene, men bortsett fra det har han ingenting med serien å gjøre. Faktisk er han utelukkende med fordi forlaget betalte ham for å få bruke navnet hans, så de kunne tiltrekke flere lesere. Ganske smart, i grunnen. :)

Lenke til kommentar

Det er sant. :) Ellers har vi jo "Sagaen om Isfolket". Litt sex og vold er det jo, men med 47 bøker og en spin-off/cross-over serie blir det jo litt inntekt etterhvert. Alle bøkene burde være lette å finne på biblioteket.

 

(dvs vi fikk først Isfolket, så serien om Heksemesteren, før de to endte som cross-over-serie i Lysets Rike.)

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

Dog kanskje ikke for en 11-åring? Personlig vil jeg anbefale Vikingskatten-trilogien av Gunnar Staalesen. Den er ikke så "moderne", handlingen er satt til ca 1930, men den er underholdene og spennende. Indiana Jones for barn og unge.

 

Harry Potter støtter jeg opp om.

Vel,

det er bare foreldrene hans som kan bestemme det,

selv så leste jeg bind 1 - 4 av "1001 Natt" bøkene når jeg var 10 - 11 år,

de er minst like ille når det gjelder vold og sex som "En sang om is og ild".

 

Ps. Støtter også Harry Potter. :)

Endret av Malmern
Lenke til kommentar

Det er kanskje opp til foreldrene om han får lov til å lese bøkene, en annen ting er om de passer for ham. Etter min mening, og det er tross alt bare min mening, synes jeg ikke at aSoIaF passer for en 11-åring. Det er ikke bare vold og sex, selv om det heller kanskje ikke er det beste for en på den alderen, men det foregår en hel del som en på den alderen nok ikke vil klare å få med seg. Dette er helt sikkert individuelt, slik at akkurat denne 11-åringen kan ha stor glede av de bøkene, men personlig tror jeg ikke det. Videre, så er det et langt steg fra Hardy-guttene til aSoIaF, noen mellomsteg vil nok være lurt... HP er fin på den måten, siden man kan "vokse" med bøkene. Kanskje mer riktig før, da det tross alt var mange som vokste opp med bøkene (bl.a. meg selv) mens de ble utgitt, mens man nå kan lese hele serien i et jafs, men uansett er det en fin progresjon i bøkene, mens i aSoIaF smeller det med en gang

Endret av Tomeito
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...