Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Beste løsning for strøm i båtstereo(250amp)


Anbefalte innlegg

Har et ganske hesfig anlegg i båten, 2 forsterkere. En som trekker opptil 150amp og en som trekker opptil 80amp. eneste problemet er strømmen.¨

 

Har en Marex 21 Flexi med en Yanmar 20hk. Hvor stor dynamo er det mulig å sette på denne motoren? Vi driver å pusser opp båten nå og tenker å isolere motorrommet veldig sånn at jeg kan bruke den som en slags "generator" til anlegget. Går dette? Bare la motoren stå på tomgang hele tiden?

 

Går det an å sette foreksempel en kondensator rett på dynamoen og til forsterkene? For å slippe å bruke opp strømmen på batteriene.

 

Disse mengten strøm trekkes jo bare på max effekt, så dynamoen trenger jo ikke å levere over 200amp...?

 

Føler meg litt blank her, så setter stor pris på svar og eventuelt forklaringer på bedre løsninger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er det flere sider å belyse. For det første vil en dynamo som genererer 200A på rundt 13V trekke sånn rundt 5hk tenker jeg, alt etter virkningsgrad og det forutsetter også riktig turtall på dynamoen. En 200A dynamo er en kraftig en... Skal dynamoen levere noe i nærheten av 200A på lavt turtall mistenker jeg at den må gires slik at den får et fryktelig høyt turtall under marsjfart. Du vil også trenge en eller annen form for turtallsstabilisering for å få motoren til å holde samme turtall om du plutselig laster den med 5hk mer, om ikke vil den tilnærmet stanse og dynamoen vil ikke levere noe.

En kondensator gjør ingenting for systemet annet enn å glatte ladespenningen noe når anlegget belastes hardt, bassekvenser og dunk-dunk. Har du flere batterier har en kondensator marginal effekt, da flere batterier glatter bedre.

Jeg mistenker at du sikter på stjerner, men er heldig om du sneier tretoppene... :)

Endret av Leo_
Lenke til kommentar

Det kan jo også være at disse forsterkerene er av merket Boss, A/D/S, Fence, Bæsjmann eller lignende, og da har de tallene som oppgis her null verdi ;)

Nei. Dette er ikke ikke av de billigmerkene. Her er det Blaupunkt, Purple Power og(husker ikke hva den siste og kraftigste heter). Er ikke så kjennt med Purple Power så det kan hende at de skryter på seg litt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...