Gå til innhold

Frimerkesamling: Hvordan finne verdi?


Madridista1212

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi arvet noe liknende for noen år siden og da tok vi det med inn til en butikk i Oslo som drev med dette. De fleste blir skuffet ifølge dem, da det er mye godvilje når man snakker om verdiene i familien. De visste nærmest hvor de mest spesielle frimerkene var i eie ifølge han som undersøkte våres. For våres del endte det med at vi beholdt den i familien, da den har større glede der enn rundt 4.000 kr som vi kunne fått for permene.

Lenke til kommentar

Om du vil være helt sikker så er det jo bare å ta den med til en frimerkehandel eller to for å få deres mening. Men skal nok være høyst eksepsjonelle saker for at man skal tjene noe særlig penger på det så jeg ville ikke skrudd opp forventningene så altfor mye.

Lenke til kommentar

Hvem ellers skal man kunne stole på? Man må nesten stole på de som sitter med kunnskapen men det er selvsagt vanskelig å beskytte seg 100% dersom de skulle være kjeltringer. Men ser ikke noen grunn til å mistenke noen for å være kjeltringer med mindre man har hørt noe spesifikt om vedkommende. Nærmeste storby har sikkert minst et par forhandlere så da kan du hvertfall være litt tryggere.

Lenke til kommentar

Sannsynligheten for å bli svindlet er definitivt til stede. Det er flere grunner til dette. For det første har du ingen ide om hva du har i samlingen om kommer aldri til å vite det heller. Å verdsette en samling består i nitidig granskning av hvert enkelt objekt. Skal du ha en anerkjent ekspert til å verdsette samlingen vil det fort koste mer enn det samlingen er verdt. Det vanlige er at man leter etter og verdsetter de mest verdifulle objektene og gir et generelt lavt overslag på resten.

 

Min anbefaling er at dere enten beholder det i familien eller selger det på frimerkeauksjon.

 

http://www.germeten.no/frimerkeauksjon-htm/innlevering.aspx

http://www.samlerborsen.no/

 

Det du holder deg langt unna er det såkalte "samlerhuset". Det er en gjeng med svindlere av rang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...