Gå til innhold

Joshua French tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Dersom denne er kommet i feil forum håper jeg at noen kan forskyve den, det samme gjelder naturligvis også dersom noen var raskere.

 

Nå ser det ut til at Joshua French er tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland, selv om etterforskningene tidligere ( i samarbeid med kripos) viste at det med stor sannsynlighet ikke lå noen kriminelle forhold bak dødsfallet.

 

Hva tenker dere? Bør Norge begynne å bruke noen former for sanksjoner eller skal vi bare se på og avvente hva som skjer? En annen ting som kan være relevant er hvor langt en stat kan gå for å beskytte en av sine statsborgere fra (muligens uberettiget) straff?

 

Jeg legger ved et sitat fra VG "Tidligere i høst erkjente også kongelesiske myndigheter at Molands dødsfall ikke var en kriminell handling.

- Etterforskningen som ble avsluttet i dag konkluderer med at det ikke er grunn til å tro at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Det var ingen tegn til vold på kroppen til Moland, sa generalmajor Tim Mukuntu på en pressekonferanse kort tid etter dødsfallet.

Nå skal altså militæret i landet ha kommet til en annen konklusjon."

 

Samtidig som han nå blir tiltalt for drap (igjen) blir han nektet medisinsk hjelp, og soningsforholdene er heller ikke på det som vi her ville anse som menneskeverdig standard.

 

Kilde: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10133861

http://www.aftenposten.no/nyheter/French-tiltalt-for-a-ha-drept-Tjostolv-Moland-7401096.html

Endret av NU`er
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Norske skattebetalere sender rundt 190million kroner årlig ned til Kongo i bistand, beløpet har holdt ca samme nivå de siste 5 årene. Kanskje på tide og stoppe stønaden til dette mongolandet....

 

Tenker du å stoppe støtten til regnskogen som vi alle trenger?

 

Eller til sivilbefolkningen som ikke har noe med denne saken å gjøre?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

 

Her står det jo ganske godt oppsummert:http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3245541.ece

 

Det der forteller ingen ting. Saken er at dem er dødsdømt for spionasje for norge, noe som ikke er sant + at dem har brukt våpen som fortsatt er i norge, noe forteller meg at ting ikke henger helt sammen.

Sikkert flere ting, gidder ikke finne den frem nu, men jeg oppforder deg eller andre til å lese litt mere om saken.

 

Mye mulig dem ikke hadde helt rent mel i posen MEN dem/nå han må da få en skikkelig rettsak uten det forbanna mølet som var sist.

Lenke til kommentar

 

Tenker du å stoppe støtten til regnskogen som vi alle trenger?

 

Eller til sivilbefolkningen som ikke har noe med denne saken å gjøre?

Regnskoge redningen i DR Kongo er allrede et mislykket prosjekt, altfor store områder er omgjort til savanner og mye av pengene som sendes ned går rett i lommene på skogvoktere, regerings medlemmer etc. Kanskje på tide og tenke ut andre løsninger får DR Kongo. Uannsett om sivilbefolkningen ikke får sine støtte ordninger, så får vel strengt tatt Norge ikke noe tilbake fra denne støtten. De får kanskje ris for støtten, men hadde de møtt deg på gaten hadde samme personen robbet deg med manchete eller pistol.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syntes det er viktig at Norge godvilje her. Vi sender alle Kongolesere med rulleblad til dem, så kan vi få igjen vår kriminell. Har egentlig alltid syntes at vi burde hentet dem hjem etter et lite "straffeopphold" i Kongo. Nå er jeg tilbøyelig til å foreslå å hente French hjem, uansett. Militæret i Kongo må innse at de ikke kan sitte der nede å finne på sine egne anklager og drive justis som ikke henger på greip. Vi trenger ikke å gå helt USA, men nok er nok, vi kan ikke la oss tråkke på av hvem som helst.

Lenke til kommentar

Vi har kommet så langt at jeg mener Norge om nødvendig må gå inn med en militæraksjon for å få ut vår borger.

 

Vi kan nok være relativt trygge på at blant annet Storbritannia vil stå bak oss i en slik sak (Joshua French har vel dobbelt statsborgerskap)

 

Ja, en militæraksjon vil være en krigshandling, men i denne saken mener jeg personlig at vi kan rettferdiggjøre dette.

Det finnes også alternativer som gjør at den norske stat går fri, samtidig som Joshua French kan frigjøres.

Lenke til kommentar

Nå må vi faen meg gjøre noe! Blir helt oppgitt av å se norske myndigheter sin handlingslammelse. Får håpe at Solberg kan sette i gang mer press en Stoltenberg klarte.

Alle vet at dette handler om penger. Nå har vi kommet til for lengst kommet til punkt der det handler om menneskelighet. Norske myndigheter bør legge et anstendig, fornuftig pengebeløp på bordet for å få han hjem. Så kan vi kutte all form for direkte bistand til Kongo. Ingenting gjør meg mer sint av å se et lidende menneske som ingen makter å hjelpe.

Få pengene på bordet!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...