Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Det er litt som å ha 12 GB RAM i en mobiltelefon. Det er ytterst få som faktisk trenger det ...

Jeg kjenner i alle fall at jeg blir i godt humør hver gang jeg kjører bilen, selv om det bare er til og fra jobb. Men "trenger det", "alle" kunne jo klart seg med en 130 hk diesel e.l. Men bil er min største interesse og da blir det slik. Nå er riktignok dette første bil som er noe litt "ekstra". Ellers finnes det også drøssevis med elbiler som er minst like raske til 100 til langt lavere pris og med langt lavere driftskostnader. Men elbil er ikke noe for meg, de blir for "sjelløse" for meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det å kjøre en undermotorisert bil er ikke noe særlig. Hadde bilen på verksted i utlandet og hadde da en 65hk bensinloppe... Det på Tyske motorveier hvor du må jage den opp i fart er ikke noe særlig og det å ha motorkraft når man trenger det er deilig. Kjører jo selv en Hyundai med nesten 200hk, men har jo prøvd biler med mer under panseret og det er morro, men her i Norge er det begrenset hvor mye bruk en får med en bil mye hester. Mange her i Norge virker som om de er redde for å bruke høyrefoten også. Så med nesten 200hk så holder det fint for mitt bruk til daglig.

Lenke til kommentar

Var i grunn fornøyd men min Diesel med 115hk, men forbikjøringer gidda jeg sjelden prøve på engang. Alt for flaut å sige forbi 10km/t raskere med masse bråk og masse sort røyk fra potta. Bare å gjemme ansiktet godt bak hånda da.

 

Hjalp godt på å få en bil med 400hk ?

Får oppdatering nå snart med 5% mere ytelse også. Elbiler er litt game changer på hestekrefter til hvermansen.

 

De slipper vel unna godkjenning hos biltilsynet også når de blir oppgradert slik siden det bare står tøv på effekten i vognkortet uansett.

 

En fossibil med 300hk+ vet jeg ikke om jeg ville hatt. Hadde sjelden turt å gitt den kavring i frykt for at noe skulle ryke..

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

Alltids kjekt med litt hestekrefter og moment! Alt i fra forbikjøring til lavere turtall på motor.

Har en E91 320dat med 200hk og 430nm(optimalistert) og det er fint å ligge under 1500rpm i 80-90kmt. Lavt støynivå og lavt forbruk.

Bruker mye mindre en fruen sin 2014 modell Fiesta på 1L og 80hk. Hun ligger på rundt 1l på mila å jeg ligger på 0.6L på mila. Hvor hennes bil skriker(i mine øyrer) når hun ligger i 80-90.

Lenke til kommentar

Ja, er en klar fordel det. Hyundaien min ligger på rundt samme turtall i 80-90 og forbruket er ikke ille for en på 2t. Litt oppjustert på effekt og har kjørt på 0,63-0,64 på mila langkjøring. Min er 13 år gammel nå, men bra vedlikeholdt og service blir tatt jevnlig. Har liggi med 2t hengervekt med ett forbruk på 0,85-0,9 avhengig av vei og høyrefot.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm ja. Har spekulert litt fram og tilbake, og forsøkt å finne ut akkurat hvor grensen går for felger som skal holde seg helt innenfor hjulbuene på bilen min og... ja. Det ser faktisk ut som om det er helt umulig med den dimensjonen jeg så på tidligere.

 

Bygger ca 20-22mm ut fra orginalbredde. Allerede med 15mm spacere + orginalfelger stikker felgene utenfor, så jeg får vel bare... se videre etter alternativer.  :hm: (Bilder i post #8 her: https://www.2addicts.com/forums/showthread.php?t=1597638)

 

Er Volk et greit valg, når det gjelder kvalitet? Fant faktisk noe fra dem som både er (nesten) betalbart, og pent så... kanskje jeg hører på fornuften og velger noe som er 100% innafor. (G27)

Lenke til kommentar

haha ja ikke noe lettvekter. Aldri kjørt Q7 men vil anta de er utrolig behagelig å kjøre.

Ble en svensketur idag og veldig behagelig ja. Den jeg har er ekstra isolert og dobbelt isolerte vinduer så lite støy også. Prøvd noen andre som ikke hadde det feks og hører markant forskjell. Men ikke noe racerbil, merker det godt i rundkjøringer spesielt feks. Er jo tross alt bare 300kg unna totalvekt for at det kreves C1 førerkort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har man lov å kjøre euro 6 dieselbil på dieselforbudsdager I Oslo egentlig? Ser tunge biler med euro 6 er lov, men ikke personbiler?

En lastebil med Euro 6 slipper ut mye mindre NOx enn personbiler, ca tre ganger så lite. CO2 utslipp derimot er et annet kapittel, men dieselforbudsdager har med bl.a. NOx-partikler å gjøre.

 

Med andre ord: Euro 6 finnes for både tungtransport og personbiler

 

Figur%202.png%20%28250x155%29.png

Figur%201.png%20%28250x130%29.png

Endret av Retroman
Lenke til kommentar

Forrige eier av min CLS55 bestemte seg visst for å sette på bredere vinterdekk enn sommerdekk, så kjører nå rundt med 295/30/19 på bakhjulene, kontra 285 som er originalt.. Nå skal den sånn sett ikke brukes noe særlig på vinteren utenom skikkelig kremdager, men synes det var litt snålt. Er ihvertfall gode dekk da (Nokian Hakkapeliitta 8) :p

 

Prøver også i disse dager å finne frem noen nye felger til bilen, da bilen bare har det orignale settet med 19" AMG felger. Viser seg å være litt vrient grunnet forskjellig bredde (8,5 foran og 9,5 bak) og innpress (ET25 foran, og ET28 bak) på felg foran og bak. Det er litt enklere hvis jeg bruker spacere, men har alltid hørt fra folk at spacere ikke er anbefalt. Noen her inne som har erfaring med spacere og eventuelt om dette er noe jeg trygt kan bruke?

Endret av Konkulf
Lenke til kommentar

Veldig gøy å finne lekkasje på SBC pumpen på CLSen, og finne ut at de som har installert den nyombygde pumpen har skrudd inn et av bremserørene i pumpen skrått slik at det lekker. Ny pumpe og fiksing av lakkskader grunnet lekkasje av bremsevæske = 50.000,-

 

Heldigvis har forrige eier som byttet SBC pumpa garanti på denne, så de skal få lov til å dekke det. Irriterende med "ny" bil som må bli stående på verksted, men godt å få alt ordnet..

Lenke til kommentar

Veldig gøy å finne lekkasje på SBC pumpen på CLSen, og finne ut at de som har installert den nyombygde pumpen har skrudd inn et av bremserørene i pumpen skrått slik at det lekker. Ny pumpe og fiksing av lakkskader grunnet lekkasje av bremsevæske = 50.000,-

 

Heldigvis har forrige eier som byttet SBC pumpa garanti på denne, så de skal få lov til å dekke det. Irriterende med "ny" bil som må bli stående på verksted, men godt å få alt ordnet..

Der var du heldig. ?
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...