Gå til innhold

Dustin snur: Nå sikrer de passordene dine likevel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

woow, fatter ikke at ALLE hasher, det skulle vært en lovbestemt greie nesten. Helt utrolig.. Bra de tar fatt i det i alle fall...

Det er ganske absurd egentlig, vi har et enormt statlig byråkrati og bruker til og med mye penger på noe så tullete som et "cyberforsvar". Men et enkelt regelverk som krever at alle som har noen form for personinformasjon følger oppdaterte rutiner for dette klarer vi ikke å få til? Mye av problemet ligger i at selv Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) selv ikke har peiling på sikkerhet.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det gjorde Netshop tidligere også, hva de gjør nå vet jeg ikke men tror Multicase ikke klarer annet en klartekst.

For å si det slikt så har mange svindlere blitt oppdaget ved at IT-ansvarlig kopierte ut passordet på "handlekonto" og brukte dette på "mailkonto" til misstenkt svindler. Som regel brukes samme passord!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Haha, tviler på at de har fikset det skikkelig. Sikker passordlagring er latterlig vanskelig. Å i det heletatt lagre passord er noe man unngår til en hver pris, hvis man har muligheten.

Når de ikke selv har gjort noe med situasjonen på så lenge, så tviler jeg veldig sterkt på at har greid å følge alle sikkerhetsregler og gjort det rett på første forsøk.

Endret av dabear
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg sendte inn en mail til Dustin for å gi dem min historie samt en forespørsel på å få slettet mine data hos dem. Jeg har vært utsatt for ID tyveri over en lang periode, og jeg finner det så utrolig provoserende å lese at forkastelse av kunders personvern har vært et "strategisk valg" hos Dustin.

 

Jeg kan ikke være kunde hos noen som tar så slett på personvern, ikke når jeg har blitt utsatt for det jeg har. Det ødelegger utrolig mye av min livskvalitet siden misbruket er jevnlig og jeg øyner nesten ikke håp om at det skal endre seg, da det virker som hele verden (inkludert politiet) gir fullstendig f*** i personvern og ikke forstår hvordan / tenker på hvor mye det kan ødelegge i livet.

 

Jeg stiller meg meget undrende til en IT-sjef som lar noe slikt skje på sin vakt. Det store spørsmålet jeg undrer på nå er hvilke andre ting som har måttet vike, siden hashing av passord kanskje er det første kapittelet i boka.

 

Eller er jeg bare opprørt og drar reaksjonen litt for langt / urimelig?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...