Gå til innhold

Test: Asus UX301LA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her trur jeg Windows fanboys må se seg selv i speilet.

Hvor mange ganger har vi ikke fått "Kan få samme Windows PCen til halvparten av prisen". Her leverer Asus et produkt med tilnærmet lik pris en 15" MacBook Pro Retina, men med dårligere spesifikasjoner.

 

Apple har bedre skjerm,høyere oppløsning, kjappere RAM, PCIe SSD (Regner med asus fortsatt bruker SATA-standarden), bedre touchpad og Thunderbolt...

 

Så sier kanskje dere, Thunderbolt?? Hvem bruker det da?

Det ble sagt også når Apple tok i bruk MiniDisplay port på Macene sine for noen år siden. Å se hvem som har hevet seg på bølgen, Apple allerede har faset ut av sin Line-Up:D

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Og bedre byggekvalitet, OG holder seg bedre på bruktmarkedet. Og bedre tastatur, og bedre batteri.

Haha.

Jeg glemte også å nevne at MacBook Pro 13 Retina har merkbart lavere støynivå under lett bruk samt bedre skjerm, med blant annet mindre refleksjon. Hvorfor noen vil kjøpe Zenbook UX301 er for meg en gåte.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Godt å se at Asus har fikset vifteprofilen. Denne var håpløst dårlig på første og andre generasjon. Virker også som kvaliteten jevnt over hat fått seg et løft, da denne var direkte dårlig i forhold til prisen på tidligere modeller. Designet er fint og friskt, det er alltids fint å se en produsent som ikke bare kopierer fra det utslitte Macbook designet.

 

Bare synd at det som skal være styrken til denne maskinen ender opp med å være den faktoren sammen med prisen som ødelegger. Skjermen blir rett og slett for dårlig. Håpløst mye refleksjoner og det alltids like elendige 16:9 forholdet gjør at denne ikke kan sammenlignes med Macbook Retina. Synes heller ikke 2560 x 1440 kan regnes som et pluss med tanke på skaleringen til Windows.

 

Trist at det nesten bare er Apple tar seg råd til å levere en kalibrert skjerm, fjerner mye av poenget med skjermen når den blir levert så dårlig kalibrert. Dessverre er ikke kalibrering noe mann i gata driver på med heller. Så da ender han opp med en skjerm som framstår mye dårligere enn den er. Råtten måte å spare penger.

 

Tastatur, touch pad, støy og byggekvalitet skal jeg vente til jeg har testet den selv før jeg bedømmer, men tviler på at dette er førsteklassen med tanke på Asus sine tidligere modeller. Men virker som det er blitt en god del bedre.

 

Den hinsidiges prisen på denne får også Macbook Retina til å levere god «bang for the bucks». Ifølge flere faste Apple motstandere her skulle vi jo fått maskiner som denne til 7-9 000 kr. Eller er det bare Asus som tar en ASUS avgift på mange tusen kroner?

Endret av HMKongen
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nå har ikke vi Windows.folk sagt at "alle" windowspcer er så "utrolig mye bedre og billigere" enn Mac'er.

 

Vi sier at vi man kan få en Windows pc med ca samme specs for mye billigere enn mac. Og mac er dyrt, og denne pcen er dyr.

 

Mac er ikke særlig dyrere når man ser på lengere sikt. Verditapet i en Mac er betraktelig lavere enn på en Windows maskin. Apple sin kundeservice er enestående iforhold til noen andre, tro meg, jeg har vært borti mange forskjellige flere ganger.

Samt produktkvalitet, det er det viktigster argumentet. Aluminium kontra plastikk

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har ikke vi Windows.folk sagt at "alle" windowspcer er så "utrolig mye bedre og billigere" enn Mac'er.

Vi sier at vi man kan få en Windows pc med ca samme specs for mye billigere enn mac. Og mac er dyrt, og denne pcen er dyr.

Jeg vil gjerne se en Windows PC som har like bra spesifikasjoner som MBPr 13 til en mye lavere pris.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

MacBook Pro Retina 13 er uten tvil et mye bedre kjøp. En MBPr 13 med 512GB SSD har like god ytelse, men er 2700kr billigere, har noe høyere skjermoppløsning, bedre touchpad og mulighet for OSX og Windows.

 

Og bedre byggekvalitet, OG holder seg bedre på bruktmarkedet. Og bedre tastatur, og bedre batteri.

 

Haha.

håper folk begynner å skjønne at mac-er ikke er så dyre allikevell :p

Lenke til kommentar

Apple sine priser er ikke så gale de, ikke nå lenger. De var veldig dyre, Min nåværende maskin, en Dell XPS fra tidlig 2008 kostet den gangen 12 000, og jeg vurderte en Mac til jeg fikk se prisen. Den kostet 24 000 for så neste identiske specs. Kan sikkert si at Macen hadde bedre kvalitet og holder seg bedre i pris, men det kunne ikke rettferdiggjøres den gangen. I dag er Mac veldig konkurransedyktige på priser (så vidt jeg har fått med meg ihvertfall...)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk! Har ventet lenge på denne testen!

Har likevel et lite spørsmål;

"Du mister altså RAID 0 og den eksepsjonelle lese- og skrivehastigheten, men du får særs mye mer for pengene dine."

 

Den rimeligere utgaven (UX301LA-C4018H) med FHD skiller seg vel kun ut ved at den ikke har WQHD?

Begge har raid 0, men størrelsen på diskene varierer.

Den med FHD har 2x128 Gb, mens den med WQHD har 2x256.

 

Eller har jeg misforstått helt?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Stemmer det.

Speccet opp en MacBook Pro Retina 13, med tilsvarende adaptere og den koster fort noen tusenlapper mer. I tillegg trenger man en dobbelt så dyr skjerm om man vil ha mer enn 2560*1440 (kontor).

Windows Pro lisens kommer i tillegg på begge.

Mac'en kan spekkes med 16 gb minne (+1790), har bedre batteri og bedre tastatur. Ikke sikker på om det er verd det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...