Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Romkamerat med kjæreste


Anbefalte innlegg

Hei! Beklager for Wall of text, men du kan hoppe til slutten av posten for en kort oppsummering av problemet. Det meste her er egentlig bare en solid utblåsning, men trenger tips.

 

Jeg kan begynne å fortelle at jeg leier en leilighet sammen med to andre: som vi kan kalle for Pål og Lars, som er veldig gode venner av meg. Vi er alle 21 år, og studerer i en by.

 

Han ene, la oss kalle han Per, ble i lag med en jente i sommer, som også skulle flytte til byen. Hun har egen leilighet her i byen også. Problemet er derimot at hun er her, i vår leilighet, egentlig konstant - hver eneste dag. Hun er her gjerne selv om Per er borte på skolen. Hun har overnattet her, og vært her nesten hver dag siden vi flyttet inn i august. Det har selvsagt vært unntak enkelte helger, hvor Per også er borte. Da reiser de gjerne bort sammen. Det er ikke urimelig å tro at de har vært bortreist kanskje tre-fire helger totalt.

 

 

Med denne ekstra personen som "bor" hos oss, så dukker det opp en del ekstra irritasjonsmoment, som for eksempel økt forbruk av toalettpapir, oppvask, vaskemaskin/tørketrommel bruker hun som hun vil, hun fyller opp vårt lille kjøleskap med sin egen mat (forjævlig svær blomkål som tar stor plass i kjøleskapet atm) Toalett som er opptatt om morgenen og kveld, er også irriterende. Det er også ekstremt irriterende å sitte og høre på at hun skriker og ler, når de gjør -jegvettafaen- på rommet sitt. Senest i går, så hørte jeg og Lars at de hadde høylydt sex. Hun bidrar ikke til felleskostnader, og bruker internettet fritt. Hun tar seg til rette som om hun var hjemme. Det er rett og slett slik at vi føler at hun burde betalt for seg, med tanke på hvor mye hun er her.

 

Noe av det jeg bekymrer meg mest for, er at hybelverten vår gav streng beskjed om at vi ikke skulle bo her flere enn tre. Altså, besøk er greit - men vi bor på 138 kvadrat, så det å få inn ekstra personer er ikke vanskelig. Jeg er altså redd for at dette dyret av et kvinnfolk skal få oss kastet ut.

 

Både jeg og Lars er enig i at dette er uholdbart. Vi har prøvd å ta opp problemet med Pål flere ganger.

Første gang var i september, tror jeg. Pål forstod at dette var veldig uheldig, og at dette skulle ordnes på. De skulle prøve å være mer hos hun, sier han. Greit nok, tenker jeg og Lars - endelig. Kvinnedyret reagerer med å bli helt i fra seg, og ut i fra intet så springer hun bort i fra et vorspiel vi hadde i leiligheten fordi hun fikk for seg at vi ikke ønsket henne der da. Vi synes det går greit med besøk, men ikke at hun bor her. Pål må derfor avslutte festen for å trøste henne.

 

Det holdt seg dermed greit i én uke, før det var tilbake på vanlige fakter hvor hun praktisk talt bodde hos oss igjen. Jeg og Lars tenkte derfor at vi egentlig skulle være litt tolerante, og lot det gå sin gang. For omtrent to uker siden - så begynte jeg og Lars å sprekke av sinne. Vi prøvde altså å gjøre det tydelig at vi var sinte på hun - og Pål. Vi valgte å ikke si noe. En kveld, så bestemmer faktisk, overraskende nok, Pål og jenta for å snakke med meg og Lars om dette problemet. Jenta deltar ikke i samtalen, så det er bare vi tre gode kamerater som snakker sammen.

Vi forstår at hun jenta har prøvd å få Pål til å flytte ut - men dette ser Pål at det er helt urimelig, siden han dermed måtte ha funnet en ny person som flytter inn istedenfor han.

 

Vi kommer frem til, som sist, at det bare er en fordel dersom de er mer oppe i hennes leilighet istedenfor - siden de tross alt må være sammen hvert eneste sekund i løpet av dagen. Da sa Pål det at "det er ikke så kjekt å være i den leiligheten fordi kjøkkenet og rommet er så lite." Han sa at både han og jenta forstod at det måtte være veldig irriterende for oss at hun bodde der. Det var litt overraskende at det var jenta selv som initiativ til at vi skulle ha denne samtalen, så vi tenkte at nå - siden det var de som ønsket samtalen - så skulle alt ordne seg.

 

Men neida, ikke faen. Ikke en smule antydning til et forsøk på å bedre situasjonen har vært gjort. Da har både jeg og Lars vært tikkende bomber. Lars tok det høflig opp med Pål for tre dager siden sist, hvor han minte Pål på samtalen vi hadde for to uker siden. Jada, alt var greit - og dette skulle fikses. Fremdeles ikke et jævla forsøk på å fikse problemet. Hun fortsatte å være her hele tiden, og sove her.

 

Senest i går, så stod jeg på kjøkkenet, hvor Pål kom inn og sa at de fra NÅ av skulle fikse problemet. De hadde laget liste som de skulle følge, eller noe sånt. (Ja, liste. Hvafaen). Jeg sa at det hørtes fint ut. Da han sa dette, så var hun selvsagt på besøk resten av kvelden, etterfølgt av høylydt sex. Ikke nok med det, så har hun vært her i hele dag også. Altså, ingen jævla forbedring.

 

Jeg tror at problemet ligger litt i at Pål er så alt for snill, men blir kanskje litt rådvill midt opp i det. Hun dama er psykisk ustabil, og truer med selvmord ofte. Han er altså veldig redd for å såre hun. Hun er veldig oppmerksomhetssyk. I og med at hun aldri har deltatt i noen av samtalene vi har hatt, så lurer jeg litt på at han heller ikke tør å gi et helt og holdent fyldig referat av hva vi om frem til. Det har lett for å bli litt: "Ja, det ordner seg sikkert"-holdning på Pål.

 

 

TLDR;

Bor med to venner. Han ene har kjæreste som er på besøk hele tiden, altså hun bor her praktisk talt. Jeg og han andre jeg bor med, har sagt i fra fire ganger uten antydning til at noe bedrer seg. Hun har egen leilighet, men det er bedre å være i vår siden den er større, nærmere skole osv. Hun bidrar ikke til felleskostnader, og vi føler egentlig at hun burde bidratt økonomisk siden hun er her så mye. Hybelverten er også veldig streng på at det ikke skal bo flere her enn oss, så vi er redd for å bli kastet ut. Det er slik at man gruer seg til at den andre vennen skal reise f. eks. hjem i en helg, slik at man risikerer å være alene i en helg sammen med dette kjæresteparet.

 

Jepp, som sagt - beklager wall of text. Noen forslag til hva i all verden jeg kan gjøre? Vi har sagt i fra fire ganger, uten tegn til forbedring - og nå klikker jeg snart. Pål har vært en veldig god barndomsvenn, og det er alt for dumt at han og dama faktisk lister seg igjennom gangene her for å skjule seg fra meg og Lars.

 

Takk for svar. :)



Anonymous poster hash: ee634...3e8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror rett og slett at vi må ta en prat med hun også, ja. Helt utrolig at det skal være nødvendig... Vurderer også sterkt å begynne med å gjøre sånne små, irriterende ting for å gjøre livet surt for dem. I dag tidlig så etterlot jeg feks radioen på fullt volum, slik at de må stå opp for å skru den av.

 

Noen andre som har opplevd lignende, og fått løst det på en eller annen måte?

 

Anonymous poster hash: ee634...3e8

Lenke til kommentar

Dere har sagt ifra nok ganger. Nå er det på tide at enten dere flytter ut og finner noe bedre, noe dere egentlig ikke skal behøve, ellers må Pål flytte ut med kjæresten sin. Å gjemme maten din og runke i sjampooen kan gjøre oppholdet deres litt mindre komfortabelt, men det er bare barnslig og vil sikkert ikke være så ille at de velger å flytte ut. Kan dere snakke med huseier om det?

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Bedre at dokke tar det opp med hybelverten før han finn ut av det sjøl. Som du skriver er han streng på at det ikkje skal bu fleire der, og då kjem han garantert til å ta det opp. Det er ikkje barnslig å seie ifrå til han som styrer huset, tvert om. Be også bestyreren skrive (ja, dokke bør få det skriftlig) ned regler på ka som er greit av besøk og overnatting i løpet av ei veke. Viss det fortsatt ikkje blir noken bedring, kan dokke skrive en logg på kor mange dager ho er på besøk, og kor mange netter ho er på overnatting. Og så levere til bestyrer.

 

Får inntrykk av at "Pål" er en rimelig oppegåande type, som iallfall ser problemet. Og med beskjed frå en eldre og meir autoritær type (som det jo automatisk blir når det er personen som eiger huset som seier ifrå) så vil eg nesten tru at det løyser seg.

 

Det kan vere vanskeleg å få noken kasta ut av ei leilighet, men med en streng bestyrer og et tydelig kontraktsbrudd her, skulle ikkje det vere noke problem om det fortsetter.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Et av hovedproblemene er at du sier jenta er psykisk ustabil, så Pål tør ikke konfrontere henne med noenting som kan såre henne eller få henne til å grine og true med selvmord m.m.

 

Det vises i at hun blir "skånet" fra disse viktige samtalene dere har om saken. Hun burde få høre situasjonen fra andre enn Pål, som sikkert pakker det inn veldig pent eller bagatelliserer det så hun ikke skal bli ustabil og lei seg. Hva han sier til dere er sikkert helt forskjellig fra hva han sier til henne.

 

Når man bryr seg om noen og er veldig glad i personen, som de jo klart er i hverandre, er det vanskelig å "se gjennom" de rosa brillene og se klart, på en måte. Man vil gjøre alt for å beskytte eller hjelpe den andre.

Endret av Bytex
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kanskje foreslå for begge to at det ville være mer koselig for dem som par å bo sammen hos henne, så slipper de å bo så tett på andre og så kan de pule derd e vil, når de vil og være så høylytte de bare vil. Om leiligheten dere bor i er så fin så burde det ikke være noe problem å finne en ny å bo med.

 

Ellers tror jeg også at det er lurt å si fra til han som eier leiligheten før han finner ut selv, slik at dere kan si fra hvor frustrerte dere er over situasjonen. Pål bør i alle fall høre på ham. Når dere har sagt fra, så slipper dere å uroe dere over at han skal finne ut at hun er der av seg selv.

 

Vet hun at dere hører henne så godt? Ville hun synes det var pinlig? Om dere kommenterer noe, vil hun føle seg litt mindre fri da? Kanskje hun da føler det er bedre å gjøre slikt hos seg?

 

"Godt jobba i går kveld, ble visst scoring på deg" - eller noe annet "kult"? ;). Ikke vet jeg altså, men om hun blir flau over det...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Et av hovedproblemene er at du sier jenta er psykisk ustabil, så Pål tør ikke konfrontere henne med noenting som kan såre henne eller få henne til å grine og true med selvmord m.m.

 

Det vises i at hun blir "skånet" fra disse viktige samtalene dere har om saken. Hun burde få høre situasjonen fra andre enn Pål, som sikkert pakker det inn veldig pent eller bagatelliserer det så hun ikke skal bli ustabil og lei seg. Hva han sier til dere er sikkert helt forskjellig fra hva han sier til henne.

 

Når man bryr seg om noen og er veldig glad i personen, som de jo klart er i hverandre, er det vanskelig å "se gjennom" de rosa brillene og se klart, på en måte. Man vil gjøre alt for å beskytte eller hjelpe den andre.

Jeg tror du virkelig er inne på noe her. Pål er, i vennegjengen, kjent som å være den snilleste. Ja, nesten litt dumsnill. Han vil verken oss eller dama vondt. Men at han pynter på ordene fra oss, tror jeg egentlig ikke er noe tvil om. Første gang de snakket om det, så stakk hun av. Andre gang, så stakk hun også av (men holdt seg såpass synlig sånn at Pål kunne komme springende etter for å trøste henne som han vanligvis gjør). En smule tøffel.

 

Jeg vet ikke hvor aktuelt det er for meg og Lars å flytte ut. Det er veldig tidkrevende å flytte, samtidig som vi liker leiligheten. Det å ha 138 kvadrat og gratis strøm som student er fint. Det å si i fra til hybelverten om dette, virker som en snarvei til et dårlig vennskapsforhold en god stund - som jeg ikke ønsker. Som sagt, Pål har vært en av mine bedre venner hele livet. Det å be Pål flytte ut er jeg heller ikke så lysten på, siden dette vil innebære å få en fremmed inn. Jeg hater å bo med fremmede.

 

Det er forøvrig ikke nødvendig med å skrive en logg for hvor ofte hun sover her / er her. For her er hun egentlig hver eneste dag. Kan ikke huske en eneste dag hvor Pål har vært her uten at hun også har sovet her, og tro meg - jeg har lett etter den dagen siden vi flyttet inn her i august.

 

Jeg har forøvrig sagt til dem: "Dere vet at det er veldig lytt her i huset, sant?", og stirret på dem til de forstod hva jeg mente. Hjalp ikke. Jeg tenker det at jeg skal fortsette med dette dersom jeg hører lyder igjen. En gang så sang/skrek hun en sang av Justin Bieber fra rommet deres, mens jeg satt i stuen. Hun fikk kommentar fra meg, men tok det som at jeg spøkte. Forøvrig så har både jeg og Lars hele tiden oppfordret dem til å være mye mer i leiligheten som hun leier.

 

Anonymous poster hash: ee634...3e8

Lenke til kommentar

Det å si i fra til hybelverten om dette, virker som en snarvei til et dårlig vennskapsforhold en god stund - som jeg ikke ønsker.

 

Slik det ser ut nå, er det det eneste valget dere har utenom å akseptere at kjæresten hans bor gratis hos dere. Det er i hvert fall ingen vits i å ta det opp med Pål flere ganger. Fortsetter dere å gjøre det samme igjen og igjen, vil dere også få det samme resultet igjen og igjen. Og så kan man jo spørre seg om vennskapsforholdet deres vil være noe bedre på sikt da Pål ikke respekterer deg og Lars noe mer enn han gjør?

 

Dere kan jo eventuelt foreslå at du og Lars får nøkkel til leiligheten til dama til Pål, slik at dere har et sted der dere kan få en pause, men det er kanskje uaktuelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det mulig å ta det opp med ham og henne da? Kanskje si at det er på tide at hun begynner å betale for seg? At hun er med på eventuell vaskeliste? at hun er med på å handle inn ting hun bruker? Det er ikke bra for vennskapet i lengden når det er slik heller. Spør om hun virkelig trenger leiligheten og om dere skal spørre utleier om hun kan bo der - det er ikke sikkert de vil da og dere bør ikke spørre om det uten å være sikker heller, tilfelle hun sier ja... Særlig med tanke på at utleier bare ville ha tre der.

 

Det er ikke så lett det der. Dere har jo prøvd å prate med kompisen og han lover at det skal bedre seg og så skjer det ikke... Om dere ikke har pratet med begge to før, så bør dere i alle fall prøve det. Det med utleier er noe dere kan gjøre også, men som du sier så kan det ha negativ effekt på vennskapet. Det at de holder på slik som de gjør nå vil også mest sannsynlig ha det, så dere får prøve å veie det opp mot hverandre... Hva gjør at hun velger å være hos dere når han ikke er der?

 

Det er lov til å bo flere enn tre der uansett hva han skriver i kontrakt, med mindre det er dårlig plass e.l

 

Kan det være at han har sagt det på grunn av økt slitasje etc når det er flere som bor der? Det var gratis strøm mente jeg å lese? Flere folk = mer strømutgifter. Flere vaskemaskiner etc. Kan være slikt utleier har tenkt på?

Endret av Tvillingsjel
Lenke til kommentar

Det høres ut som om jenta ønsker oppmerksomheten dere gir henne (negativ oppmerksomhet er fremdeles oppmerksomhet). Si rett og slett at dere ikke liker at hun bråker så mye og koster dere så mye. Si det til HENNE, ikke til kjæresten hennes. Blir kompisen din furt over det så får du informere han om hvor mange ganger du allerede har bedt han om å ordne opp i saken! Er han fremdeles grinete så vet du hvor god kompis han egentlig er, og deretter er det sikkert bedre å ha en fremmed boende enn en respektløs kompis som ikke klarer å si 'nei' til kjæresten sin eller engang prate ordentlig med henne.

Endret av BuffyAnneSummers
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...