Gå til innhold

Gullgraving i norge


OPL

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dubious skrev (10 minutter siden):

Så han selger eiendommer som har gull som han har lagt der 
 

Han har sikkert peiling på hvor han skulle leite iallefall. Det er flere DREVNE folk på youtube som ikke selger noen produkter, som sier at en vaskepanne kan holde til å finne tålig greie mengder gull (han i den andre videoen f.eks.). Når en er litt dreven på det går det ganske fort å gå igjennom en bøtte med "materiale"... Det som er vanskelig er å finne ut hvor en skal leite...

Endret av espenhaug83
Lenke til kommentar

Her er en som driver med "prospecting". Det er litt mer realistisk for å sammenlikne med hva vanlige folk kan forvente seg hvis de går rundt og leiter etter gull, istedenfor å kjøpe eller leie en plass der de vet at det er en del gull... Annet enn at han sikkert er i et land der det er mye mer gull enn hva en som regel finner i Norge...

Han sier forresten at spotpris på 1gram gull er rundt 50 australske dollar, som er ca 325kr. Så isåfall er et halvt gram gull (som han på den andre videoen vasket på 1 time) bare litt over 150kr... Etter skatt blir det ikke mye å leve av, men det er ganske grei timepris for en hobby. Og det er jo også litt som å spille lotto. Holder en på lenge nok snubler en til slutt over en gullklump til flere tusen kroner. Rekorden på EN "nugget" her i Norge er omtrent 10g...

Endret av espenhaug83
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke at de som leter etter gull i Norge gjør det for pengene men heller for spenningen og naturopplevelsene, det finnes forekomster av gull og edle metaller rundt om i landet på steder som Oppdal og Finnmark men jeg kan ikke tenke meg at det er noe som er drivbart i stor skala.

NRK har en fin dokumentar i to deler om en kar som leter etter gull i Norge.

https://tv.nrk.no/serie/gullgravaren

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Corp Por skrev (24 minutter siden):

Er det ikke mer penger i å utskille gull fra elektronikk som folk kaster?

Hvis en kjører rundt til forskjellige søppeldynger og får det gratis, så tipper jeg det er mer penger i det enn å vaske gull her i Norge - men en må ha ganske mye av det for at det skal bli penger utav det... Og som El Burro sier, så er det mest for hobby og naturopplevelser hvis en driver med det i Norge. Jeg liker å komme meg ut i naturen og vekk fra dataen, men f.eks. på teltturer er det som regel veldig lite å ta seg til, så da virker det ganske ideelt for min del å kunne vaske litt gull for ikke å kjede meg så mye at jeg aldri drar på telttur igjen...

Lenke til kommentar
Corp Por skrev (46 minutter siden):

Er det ikke mer penger i å utskille gull fra elektronikk som folk kaster?

Det tviler jeg sterkt på, det å hente ut gull fra elektronikk krever at man bruker kjemikalier og det er ikke mye gull i moderne elektronikk. Selve prosessen med å få ut gullet koster mer enn hva gullet er verdt.

Lenke til kommentar

Ok, nå har jeg dobbeltsjekket på en FB gruppe for gullgraving - og det er riktig at grunneiere lovlig kan vaske "alluvialt" gull (dvs gull i "løsmasser", men ikke gullårer i fjellet) på egen tomt. Og da kan en selvfølgelig spørre forskjellige grunneiere i nærområdet om en kan få lov å leke gullgraver i elva de sin. Kanskje mot en liten sum penger, og/eller noen prosent av gullet du evt finner.

MEN... Sitat:
" Gullvasking med renne med og uten motor bør/må i tillegg avklares med kommunen da virksomheten kan falle inn under plan- og bygningsloven"

Endret av espenhaug83
Lenke til kommentar
  • Jarmo låst og gjenåpnet denne emne
El burro skrev (2 timer siden):

Jeg tror ikke at de som leter etter gull i Norge gjør det for pengene men heller for spenningen og naturopplevelsene. 

Enig. Å leite etter gull i Norge vil nok for dei fleste være ein rein hobby. Blir nok som med strikking, ølbrygging eller jakt, det er noke eiget med å ha gjort arbeidet sjølv, men billig genser, øl eller kjøtt blir det ikkje om du reknar med arbeidstida. 

Du skal nok fryse mykje på fingrane om du skal vaske nok gull til å leve av. 

Lenke til kommentar

Høres spennande ut. Har du råa til å kjøpe alt av utstyr og ta 1-3 år "fri" til å drive med det, så er det berre å satse? I verste fall får du opplevelse, erfering og minner for livet. Noreg er ikkje det største landet på gull, men kan hende du er heldig og kommer over rett plass? Lykke til!

Lenke til kommentar
aomt skrev (18 minutter siden):

Har du råa til å kjøpe alt av utstyr og ta 1-3 år "fri" til å drive med det

Utstyr er faktisk ganske billig, og de fleste går nok bare ut en dag eller en helg når de har tid til det. Jeg bestilte akkurat vaskepanne til 170kr + porto. De fleste har en bøtte og en spade liggende en vei, og for "klassifisering" kan en f.eks. bruke en tom vedsekk til å sile ut de store steina. En trenger ikke noe mer enn det for å komme seg igang - men mange får sikkert lyst på en vaskerenne og etterhvert. Vaskerennene på "metallsoker.no" koster mellom 950 og 1800kr. De selger også noen "kit" til rundt 600kr, med vaskepanner og alt det grunnleggende utstyret en trenger.

Endret av espenhaug83
  • Liker 1
Lenke til kommentar
leifeinar skrev (12 minutter siden):

Men tror generellt det er ok å lese litt geologi.

Eller sjekke YT videoer. Her (over) er en av flere ganske lange spillelister han typen her har om å finne gull. Han er lærer i gullgraving...

En annen ganske bra video fra en annen type.

Han typen her (på den første videoen i spillelista) har skrivd en bok som mange mener er den beste boka om å finne gull.

Endret av espenhaug83
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...