Gå til innhold

Groruddalen - misforstått?


Anbefalte innlegg

Gjest medlem-311024

pappa og mamma er ikke fagutdannede arbeidere fra videregående. de jobber ikke i yrker som krever fagbrev eller høy utdanning.

 

familie relasjoner gjør det også vanskelig å flytte alt for langt ut, vi var på utkikk etter hus i Drammen, men pga. høye priser ble det ikke noe av det.

 

og arbeidsmarkedet i pappas bransje er ikke større utenfor Oslo en innenfor Oslo. og lønninga er sikkert dårligere også. av personlige grunner vil jeg ikke gå inn på hva pappa eller mamma jobber som.

 

kjenner ingen nordmenn som har flyttet ut av Oslo fordi de tjener lite så jeg skal ikke kommentere så mye på det punktet der.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Ellers enig med Achylles: Det dumme med Groruddalen er bydelsplanleggingen. Og den var slik når jeg hadde venner der for 30-40 år siden og de var hvite i huden også, med de samme problemene som resultat. Tveitagjengen het Sjøsæther, Kvalen, Millehaugen og Enger. At innvandrerne senere "overtok" bydelen er helt normal demografi. Kanskje ikke ideelt, men vanskelig å unngå i et demokrati.

 

Dette er faktisk noe som av innvandringskritikere altid blir glatt oversett når man snakker om kriminalitet i Oslo/Groruddalen. Jeg har hørt alle slags historier om Tveitagjengen fra når de var på sin "peak", av eldre Groruddal-generasjoner - og det får meg ikke akkura til å tro at de var noe bedre enn B-gjengen eller Young Guns. For ikke å snakke om Hells Angels som så vidt jeg forstår har stålkontroll på mesteparten av narkotikaomsetningen i Oslo den dag i dag.

Lenke til kommentar

Jeg vil bare si at jeg har fått et mye mer positivt inntrykk av Groruddalen etter ha å sett NRK-serien "Dalen vår". Godt å høre at det nå satses på området i årene fremover!

 

Dog er jeg redd for at undervisningsklimaet på en del av skolene der er vesentlig dårligere enn andre steder i landet, og vil derfor være skeptisk til å sende mine egne unger på skole der. Dette er kun spekulasjoner, og jeg blir glad om noen kan motbevise meg, men det er inntrykket jeg har dannet meg etter å ha snakket med en venn som jobber som realfagsansvarlig ved en ungdomsskole på Grorud.

Vel, en ungdomskole fra Groruddalen vant Abelkonkurransen i Oslo for et par år siden. Deretter kvalifiserte de seg til NM i Abel og endte opp med 2. plass av alle skoler i Norge. Det er vel bra?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dog er jeg redd for at undervisningsklimaet på en del av skolene der er vesentlig dårligere enn andre steder i landet, og vil derfor være skeptisk til å sende mine egne unger på skole der.

 

For det første er det langt fra så ille som folk tror. Det er indre variasjoner mellom skolene i Groruddalen også akkurat som alle andre steder. Snittet av Grorudalsskolene er ikke i landstoppen på noen som helst måte men de ligger helt greit an - og utviklingen går den rette veien foreløpig.

 

For det andre så har satsing på skoler i Groruddalen vist at det nytter å sette i gang tiltak for å snu skolene til det bedre. Grorud var vel først ute med sin "opprydding", og nå sist Haugerud. Og resultatene kommer på langt kortere tid enn man skulle tro, og gjenspeiler seg i skolens resultater på nasjonale prøver.

 

Og heldigvis finnes det også mye politisk vilje til å forsøke å gjøre noe med dette. Gratis kjernetid for 4 og 5 åringer er også et genialt trekk med tanke på skolegang og integrering fordi det har ført til at familier som tidligere holdt ungene hjemme helt til de begynte på skolen, nå har begynt å sende dem i barnehager hvor de lærer seg litt norsk FØR de begynner på skolen. Dette forenkler jobben til lærerne i 1. og 2. klasse betraktelig i forhold til tidligere hvor de satt med en hel haug elever som var nesten helt ukjente med det norske språk. Men ordningen er veldig dyr så jeg tror den kommer til å bli inntektsbasert i årene fremover (Altså at man må ha lav inntekt for at barna skal ha krav på ordningen)

 

På skolen ungene mine går på benytter de et opplæringsprogram som er spesielt tilrettelagt for skoler hvor alle elevene sliter med forskjellige skolerelaterte ting fra førsteklasse av. De inndeles i grupper hvor de plasseres på gruppe sammen med de andre som sliter med akkurat det samme som dem selv - på den måten kan læreren bruke tiden sin på å fokusere på en og en gruppe elever om gangen, og terpe på helt ulike ting avhengig av hvilken gruppe det er hun har foran seg. Det er en metode som har vist seg å fungere spesielt godt på skoler hvor det er mange elever med ulik nasjonal/kulturell bakgrunn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Jeg hadde vel løyet så det hadde rent om jeg hadde sagt jeg ikke har sett kriminalitet. Noe er dagligdags, og noen episoder er verre enn andre. Men når det er sagt, hvem har vel ikke sett kriminalitet? Som noen nevnte i tråden - om man er en vanlig person som holder seg unna trøbbel får man heller ikke trøbbel.

Det eneste jeg har opplevet er en tyv som stjal broren min sin sekk da vi var på ferie. Kjæresten min har aldri opplevet kriminalitet.

 

Det at det skal være normalt å oppleve kriminalitet må være tankegods du har fra østkanten.

Lenke til kommentar

Jeg er, av ren nysgjerrighet, veldig interessert i å vite hva du synes om Groruddalen, hvor du kommer fra, og hvordan du tror det generelle bildet av denne delen av Oslo er.

Synes ikke spesielt om Groruddalen. Synes det er spesielt mye utlendinger der, men ellers virker det helt greit der. Har hørt mye om krim og sånt så man blir ekstra på vakt mot utlendinger.

 

Kommer fra en liten by på Sørlandet. Har studert i Oslo.

 

Tror generelt at Groruddalen er ghetto. Et hjem for utlendinger og white trash.

 

Vet selvfølgelig at dette sikkert ikke er tilfelle, men det er dette man sitter inne med når aviser liker å blåse opp krim fra Groruddalen, samtidig som det ofte er historier fra Groruddalen som blir publisert, både i aviser, på nettet og gjerne nyhetsinnslag på TV.

 

Har hørt at etnisk norske er en minoritet på skoler i Groruddalen. Og som alle vet så er jo minoriteten det svakeste leddet, og da oppstår det gjerne rasisme/mobbing mot disse etniske norske. Noe jeg synes er helt usmakelig.

 

min familie på seks (meg inkludert) tjener rundt 350 000 kr +/- (pappa og mamma jobber) noen fine eneboliger eller hus du kan henvise til som min familie og sikkert mange andre familier i Oslo-øst ikke har

råd til?!

 

selvfølgelig blir det "ghetto-tilstander" når folk ikke har råd til å kjøpe seg en luksus hus i elite-strøket i vestkanten.

 

takker OP for en fin, konstruktiv og meningsfull tråd :w00t:

Og med ghetto tilstander i et materialistisk samfunn så oppstår det guttestrek-krim/småkjeltringer/amatør-kriminelle/lowlifes som finner alternative metoder å tjene penger på. At det er mye krim i Groruddalen er ikke akkurat rart.

Lenke til kommentar

Det eneste jeg har opplevet er en tyv som stjal broren min sin sekk da vi var på ferie. Kjæresten min har aldri opplevet kriminalitet.

 

Det at det skal være normalt å oppleve kriminalitet må være tankegods du har fra østkanten.

 

Om man ser bort fra doplangere som jeg har sett uten at det har gått ut over meg på noen måte, så har jeg ikke opplevd noe kriminelt på mine 5 år i Groruddalen. Før det bodde jeg derimot på Bjølsen (vest for elva. såvidt ;) ) og der ble dama mi ranet med kniv.

 

Ellers har jeg opplevd et par sykkeltyverier og tyverier fra garderober når jeg var ung og sunn (les: Drev med aktiv idrett) og bodde utenfor Oslo, og en lommetyv på et utested i sentrum en gang for ca 15 år siden som tok mobilen min.

 

Jeg tror det er litt tilfeldig hvor man opplever kriminalitet faktisk. Jeg har sikkert hatt litt flaks som har unngått det de siste 5 årene. Men det har faktisk kona og ungene også.

Lenke til kommentar

Uten at jeg skal påberope meg noen ekspertise på området så vil jeg nok tro at noen mennesker er mer utsatt for å bli ranet enn andre. Det kan være helt uforskyldt, f.eks. at du ser ut som et lett offer, delvis uforskyldt, f.eks. at du ser ut som om du kan ha betydelige verdier på deg som er verdt å stjele, eller delvis selvforskyldt, f.eks. at du ofte raver dritings rundt på egen hånd.

 

Så det at samme mann opplever å bli ranet 3 ganger på samme sted, mens andre aldri opplever det, er ikke nødvendigvis så veldig rart. Kan godt hende det er folk fra samme gjeng som har gjort det alle tre gangene. Og da har de sikkert bestemte ting de ser etter når de vurderer hvem som er egnede offer, og ikke.

Lenke til kommentar

Ranet for tredje gang

Berg kastet instinktivt fra seg sin mobil, slik at ranerne ikke skulle få tak i den, og løp av gårde.

– Det er tredje gangen jeg blir overfalt på Grorud, så jeg skjønte raskt hva som skjedde. Derfor fikk jeg kasta fra meg telefonen, forklarte Berg i retten.

 

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/strenge-dommer-etter-jakkeran-1.11341292

 

Selvsagt har noen opplevd kriminalitet på østkanten. Det er naivt å tro noe annet. Men det er like naivt å tro at det ikke foregår kriminalitet på vestkanten.

 

Jeg skal ikke spekulere i hvorfor samme person har blitt ranet tre ganger. Men andre går gjennom et langt liv på østkanten uten å oppleve noe kriminelt. Det er sikkert noen vestkantgutter/Bærumsgutter som også har opplevd å bli ranet tre ganger også... på vestkanten. Men det slås ikke opp i samme skala i media.

 

Av min omgangskrets (de fleste bor/har bodd på østkanten) har én person opplevd å bli fysisk slått ned/banket opp av utlendinger. Men der var det krangel i forkant, og hadde han trukket seg unna tidligere hadde han mest sannsynlig bare fått verbal bank.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det eneste jeg har opplevet er en tyv som stjal broren min sin sekk da vi var på ferie. Kjæresten min har aldri opplevet kriminalitet.

 

Det at det skal være normalt å oppleve kriminalitet må være tankegods du har fra østkanten.

 

Nå glemte jeg å skrive at jeg riktignok har SETT kriminalitet, men så vidt jeg husker har jeg aldri blitt UTSATT for kriminalitet i Groruddalen med unntak av en sykkel som ble stjålet en gang.

 

Og jeg spurte hvem som ikke har SETT kriminalitet, ikke opplevd. Er en liten forskjell, og når jeg sier kriminalitet mener jeg også lettere former av kriminalitet.

Lenke til kommentar

Jeg tittet på noen faktiske tall og ikke bare deres personlige anekdoter.

 

For personran de tryggeste områdene er Vestre Aker, Bygdøy, Nordre Aker, Bjerke, Alna vest, østensjø og Nordstrand.

 

De verre områdene er Grorud, Søndre Nordstrand, Frogner og Sagene.

 

Men de aller verste områdene er alle i sentrum. Så om man ønsker å unngå kriminalitet er det ikke lurt å bo rundt Oslo S, Grønland og Sofienbergparken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Dette er faktisk noe som av innvandringskritikere altid blir glatt oversett når man snakker om kriminalitet i Oslo/Groruddalen. Jeg har hørt alle slags historier om Tveitagjengen fra når de var på sin "peak", av eldre Groruddal-generasjoner - og det får meg ikke akkura til å tro at de var noe bedre enn B-gjengen eller Young Guns. For ikke å snakke om Hells Angels som så vidt jeg forstår har stålkontroll på mesteparten av narkotikaomsetningen i Oslo den dag i dag.

Hells Angels Norge har ikke noe stålkontroll de har valgt å samarbeide for å få en liten bit av kaken, dette er allmennkunnskap..HA har valgt å legge seg på fredfull biz profil der samarbeid er stikkordet, fordi de vil ikke ha København tilstander i Oslo..

Du uttaler deg om ting du ikke har et snev av kunnskap om..

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar

Hells Angels Norge har ikke noe stålkontroll de har valgt å samarbeide for å få en liten bit av kaken, dette er allmennkunnskap..HA har valgt å legge seg på fredfull biz profil der samarbeid er stikkordet, fordi de vil ikke ha København tilstander i Oslo..

Du uttaler deg om ting du ikke har et snev av kunnskap om..

 

Javel. Jeg sier kun det jeg hører. Er alle våpnene politiet gjorde beslag på i klubbhuset på Alnabru sist uke også en del av den fredulle biz-profilen?

Endret av ehs5
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Javel. Jeg sier kun det jeg hører. Er alle våpnene politiet gjorde beslag på i klubbhuset på Alnabru sist uke også en del av den fredulle biz-profilen?

 

Fordi HA ikke vil ha krig eller bråk,betyr ikke at andre ikke vil dem vondt eller ta over avtaler de har fått igang..

Fant de våpen sist uke ? var vel heller politiet som bæsje i skuffen med å ta beslag i eiendommen.

Som jeg sa akkurat kriminalitetsbilde i Norge er det tydelig du mangler kunnskap på..

Lenke til kommentar

Jeg tittet på noen faktiske tall og ikke bare deres personlige anekdoter.

 

For personran de tryggeste områdene er Vestre Aker, Bygdøy, Nordre Aker, Bjerke, Alna vest, østensjø og Nordstrand.

 

De verre områdene er Grorud, Søndre Nordstrand, Frogner og Sagene.

 

Men de aller verste områdene er alle i sentrum. Så om man ønsker å unngå kriminalitet er det ikke lurt å bo rundt Oslo S, Grønland og Sofienbergparken.

Har du en kilde på dette?

 

Ikke fordi jeg ikke tror på deg, men fordi jeg tror det kan være interessant å se disse tallene.

Lenke til kommentar

Har du en kilde på dette?

 

Ikke fordi jeg ikke tror på deg, men fordi jeg tror det kan være interessant å se disse tallene.

Jepp, det har jeg, side 16

http://pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/00736/Ran_i_Oslo_2008_736457a.pdf '

 

Jeg anbefaler alle å ta en titt. Det er helt utrolig at det gjøres flere hundre ran på Oslo S og Grønland, sammenlignet med langt færre i andre bydeler og politet klarer ikke å gjøre noe med det. Jeg vet ikke med dere, men hadde jeg styrt Oslo ville jeg ha plassert en permanent politistyrke som vandrer rundt Oslo S og en som vandrer rundt på Grønland.

 

Tallene viser at det er ingen myte at Grønland er farlig. Mens Oslo S er for det meste ran, så er det langt mer alvorlig kriminalitet som skjer på Grønland. Jeg vil ikke anbefale noen å gå vekk fra Grønnland Torg til de mer tomme gatene. Spesielt ikke om du er kvinne og det er mørkt.

 

Ta med i betraktning at noen områder har flere folk enn andre. Dette er befolkningstettheten i Oslos bydeler.

Sagene ...........11610
Grünerløkka ......10272
St. Hanshaugen ...9475
Frogner...........6329
Gamle Oslo .......5994
Østensjø .........3866
Bjerke ...........3778
Stovner ..........3726
Nordre Aker ......3561
Alna .............3488
Ullern ...........3327
Grorud ...........3265
Nordstrand .......2822
Vestre Aker ......2722
Søndre Nordstrand 1973
Endret av Camlon
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...