Gå til innhold

Hvorfor er gamere så frekke osv?


Anbefalte innlegg

Online spill har dessverre forandret seg fra den gangen man prøvde å hjelpe folk som ikke var like flinke til å bli en arena hvor en person som kanskje spiller spillet for første gang får høre at han suger balle, er totalt udugelig, en komplett idiot, burde legge fra seg spillet osv... Hadde alle sittet i samme rommet og spilt så hadde svært få turt å sagt dette til han eller hun som var dårlig, men pga av at ingen vet hvem du er så kan man nå være så frekk og stor i kjeften man vil. Uten at det har en konsekvens for seg selv.

 

Har spilt online i mange år nå og har sett hvordan det har forandret seg. Det har alltid forekommet at folk er frekke på nett, men de siste årene så har det blitt mer og mer vanlig. Det kan sammenlignes med mobbing. Det er lett å si det er kødd, men for den personen som opplever dette så vil det ikke nødvendigvis føles som kødd.

 

Du må nok ikke generalisere sånn. Jeg har spilt en god del online-spill opp gjennom årene, for å si det mildt, og de kan definitivt lett deles inn i to grupper: Kompetitive og 'casual', i mangel på et godt norsk ord i farten. Casuals er for eksempel MMORPGer og sånt. Disse går ut på å utforske verden, sloss mot fiender, gå opp i level og stort sett bare ha det moro. De aller fleste jeg har møtt her har vært trivelige folk, selv om det selvsagt er en del unntak.

 

Kompetitive spill er blandt annet Counter Strike, Battlefield og hele MOBA-sjangeren siden Demigod (som faktisk var ett av de første og hadde en single-player kampanje, til tross for at mange jeg har snakket med i dag sier single-player i MOBAs ikke er mulig. WTF?) Disse spillene er utelukkende basert på hvor flink spilleren er, og vi spiller alltid mot andre spillere. Det gjør at at alltid er om å være best, enten du sloss mot noen eller med noen. Har du lagkamerater og gjør det dårlig vil de lide, derfor blir de sinte. Spiller du mot noen og taper vil de ofte bli arrogante og komme med en hel drøss trash talk. Taper de, derimot, kan de ofte ta trash talk til helt nye dimensjoner. Selv drapstrussler har forekommet i enkelte tilfeller. Neppe seriøst ment, men likevel.

 

Men det mange glemmer er at dette slettes ikke er noe nytt. Hvor mange av dere har spilt et lagspill utenom på dataen? Ta fotball, for eksempel. Barneskolen jeg gikk på hadde en liten fotballbane, og den ble flittig brukt at 'eliten'. Jeg prøvde meg selvsagt der en gang i blandt, men resultatet var alltid det samme. Jeg var ikke god nok, dermed fikk jeg en solid dose kjeft av folk på begge lagene. Gymtimene var like ille helt frem til gymnaset, og selv da enkelte ganger. Er man ikke flink nok for eliten får man kjeft. Selv i voksen alder har jeg prøvd meg i diverse lagsporter, men dessverre har ingenting utviklet seg siden barneskolen: Eliten gjør hva faen de vil og prøver å spillene alene, mens vi andre blir stående som noen idioter og ikke aner hvorfor vi befinner oss på banen i første omgang fremfor å sitte foran dataen med venner.

 

tl;rd: Fenomenet er slettes ikke noe nytt, men har dessverre eksistert lenge før det i det hele tatt fantes datamaskiner. Når det er konkurranse må man henge med, eller tåle å få kjeft av eliten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gamere er nok ikke noe frekkere en hva mannen i gata er.

Jeg er glad for muligheten til å diskutere anonymt på nett, men på den andre siden så er det anonymiseringen og mangel på konsekvenser som gjør at sjikanen og hatet noen ganger tar helt av.

Kommentarfeltet på DB/VG er jo til tider helt ute av balanse. Samme gjelder div andre nettfora.

 

Personlig så syns jeg det er latterlig underholdende når noen starter å sende meldinger med hat og sjikane. Gjør det bare kjekkere å ta knekken på spilleren de neste rundene.

Skulle ønske jeg kunne lagret på alt :p

 

 

Ser dog at det er demotiverende for noen å spille videre hvis en er ny i et spill, og bare får slengt dritt i ansiktet av noen som gjemmer seg bak 'omgSUKmaCUCUMber97'.

 

 

Vet ikke om det finnes noen gode måter å bekjempe dette på?

 

 

Sier meg enig i denne.

Du vil alltid møte alt slags mulig folk på nettet.

Noen er bare rare, noen har psykiske issues, noen ser sitt snitt til å få ut frustrasjon, noen liker å trolle med sin anonyme status, misforståelser kan skje og blusse opp osv..

 

Eneste måten å unngå dette på, er å enten benytte seg av mute knapp (hvis det er tilgjengelig), passe på at man spiller sammen med IRL venner man stoler på, eller finne noen fornuftige folk inne på spillet som du kan spille fast med.

 

Det å bli kvitt dette problemet helt, kan man bare glemme. Da må det isåfall komme flere og strenge lover som folk aldri vil akseptere.

 

Mitt råd er å bare ignorere de som skaper kvalme og ikke la deg dra inn i det.

Endret av Rottenspacehead
Lenke til kommentar

Jeg fikk drapstrusler på Xbox Live av norske "gamere" på min venneliste når jeg sa jeg ville spille på PC/PS3/Wiien min. Dem var gode venner når jeg spilte mest X360. Men med engang jeg fikk meg flere konsoller, spesielt PS3 kom drapstrusler i haugevis.

 

Mange gamere er umodne og aldri skulle hatt en konsoll i hus. Dem tør å si slikt i mikrofonen, men gjør de det til meg fjes til fjes, ehhh nei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fordi gamere stort sett er fjortisgutter, og fjortisgutter kommer alltid til å være fjortisgutter. Har ikke noe med om de spiller dataspill eller ikke.

 

http://www.theesa.com/facts/

 

ifølge siden her er gjennomsnittsalderen på gamere 30 år, hadde gamere stort sett vært såkalte fjortissgutter ville den alderen vært mye lavere. Alder har ikke så mye å si på hvordan man oppfører seg online. jeg har hatt folk i klaner jeg har ledet som har vært 15 år og oppført seg som de var langt eldre, mens de som kanskje er 20-30 oppfører seg som idioter til tider. Fordelen med nettet er at når man kan være anonym så vil det være for fristende for enkelte å ikke bruke det for alt det de føler det er verdt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det klart at når man sitter hjemme i sin trygge anonyme verden så er det lett å være stor i kjeften. Det er vel kun et fåtall av de personene som er tøffe nok til å kjefte opp noen ansikt til ansikt.

 

Wil Wheaton oppsummerer ganske greit dette fenomenet.

 

Wil Wheatons law 'Don't be a dick'

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er synd at så mange glemmer barneoppdragelsen helt så fort de kommer på nett og kan være anonyme. Jeg ser dette daglig spesielt innenfor FGC (fighting games community) på Street Fighter IV og Injustice osv. Nåde deg om du vinner mot en som tror han er noe, da er det bare å stålsette seg for dødstrusler og ønsker om at du skal få alskens grusomme sykdommer.

 

Nå er det en selvfølge at for hvert av disse bøllefrøene er det mange som klarer oppføre seg som folk, men det er jo ikke disse man legger merke til, og det er i grunn ganske trist, det burde vært omvendt.

Lenke til kommentar

Jeg har gjort en oppdagelse som sikkert mange andre og har.

 

Er du på topp av et game i eksempelvis COD så hacker du.

Har du derimot en dårlig runde så er du en NOOB.

 

Det hjelper ikke HVA man gjør ingame, man blir flama uansett.

 

Har dog IKKE denne opplevelsen om det er utelukkende amerikanere på serverne.

Europeiske og da spesielt svenske, danske og polske kids tar helt av til tider.

Lenke til kommentar

Eneste jeg spiller Mye online er world of tanks. Hvor som regel maks 1-2 av 30 er ufyselige. Det kan til og med være en del kamper mellom hver gang det dukker opp en slik. Så om 29 av 30 spillere er ok folk, så er jo ikke det så ille :) . Men det er altid sykt irriterende når de dukker opp. Glad wot har ignore knapp.

 

Ellers spiller jeg litt IL2 online. Der er det 0 tolleranse for slikt. Gjennomsnittsalderen er ca 45 år på de som spiller, så folk oppfører seg. Men der også har noe skjed. Når jeg begynte å spille il2 online for 8 år siden, så hilste alle på hverandre. Ingen skjøt ned skada fly, man saluterte hverandre når man skjøt hverandre ned, å være høffelig og storsinnet mot sine fiender hva viktigere enn å drepe fienden. Var noe helt enestående over online IL2 i en del år :)

Lenke til kommentar

Opplever en del ganger at folk blir frekke i f.eks WoW viss en healer/tank ikke gjør det så bra,

kan skjønne at folk blir litt frustrerte viss det er snakk om en 90 HC,

men ikke når det er snakk om f.eks level 15 - 20 dungeons.

 

Det hjelper uansett ikke å bli rappkjefta,

personen det er snakk om blir ikke automatisk bedre av den grunn.

 

Ett eksempel igår i SFK:

 

"Healer sucks",

"Leave healer or I'll leave"

 

Begge var fra tanken etter 1 wipe og 1 nesten wipe.

 

Det han ikke visste var at healern var en helt ny spiller,

er ikke rart han ikke er verdensmester da. :p

 

Det der er grunnen til at jeg nekter tanke LFR, og jeg har vert tank i mange år. Det er bare at jeg ikke gidder stresset med det, lettere å være helt midt på treet dps.

Jeg sier alltid om jeg som du sier er i lower end dungeons, eller om mot all formodning lfr gruppa skulle være hyggelig, om noen ikke har vert her før eller er nye, sånn at jeg kan hjelpe med forklaring etc. Spesielt om tank/healer er nye på noe så er det faktisk ikke så dumt og si i fra. Noen retards vil man alltid møte, men de fleste blir langt mere forståelsesfulle om man bare sier det som det er at man er helt ny på det, og ikke vet hva som skjer i fighten

:)

Lenke til kommentar

Kan ikke si jeg har reagert noe særlig på akkurat dette. Hver gang jeg ser at noen slenger med leppa er det typisk fordi noen jukser e.l., og det synes jeg er helt greit. Om folk ikke kan oppføre seg må de tåle å høre noen gloser. Så lenge alle spillere faktisk holder seg til fair play er folk alltid hyggelige såvidt jeg kan se.

Lenke til kommentar

 

ÉN av 64 spillere kan ødelegge hele greia for alle andre. Da virker problemet ofte langt større enn det gjerne er. Spesielt når idiotiske spillutviklere ikke gidder å fikse et skikkelig votekick-system.

 

Det jeg likte veldig med Socom på Ps2. Voting system som fikk folk vekk, skreddersydde rom av bruker m.m.. alltid alright stemning. Ikke rart jeg føler det går bakover med dagens spill.

 

Problemet er vel at det sikkert ikke blir for casual nok, ergo mindre salg.

 

Dog spent på H-Hour i 2015, da kommer alt det tilbake.

Lenke til kommentar

Har ennå ikke blitt "flamet" i Killing Floor etter GODE timer med spilling (bank i bordet) Har tullet det til mange ganger å sørget får at teamet har tapt men får som regel alltid en klapp på skulderen der (beste game community ever)

 

Spilte COD i går.. Sier ikke noe mer om det!

COD er som en kosete og myk rosa kanin i forhold til det kyniske og kalde LOL samfunnet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har gjort en oppdagelse som sikkert mange andre og har.

 

Er du på topp av et game i eksempelvis COD så hacker du.

Har du derimot en dårlig runde så er du en NOOB.

 

Det hjelper ikke HVA man gjør ingame, man blir flama uansett.

 

Har dog IKKE denne opplevelsen om det er utelukkende amerikanere på serverne.

Europeiske og da spesielt svenske, danske og polske kids tar helt av til tider.

 

Det der gjelder offline også. Noen er dårlige tapere, noen er dårlige vinnere, og de verste er begge delene. Det har ingenting å si om det er Battlefied på nettet eller sjakk med en kamerat.

Lenke til kommentar

Jeg slår av alt av chat & voice i alt fps når det er mulig. Selv i bf bruker jeg kun chat med venner og i cod har jeg kun på chat i s&d. Bare drit kasting med bruk av n ordet. (som er mye værre en ord som har religiøse meninger og som ikke betyr noe for meg).

RPG's og mmo's har som regel litt bedre community.

 

Dette er spesielt vist du bruker ett våpen eller taktikk som de ikke liker. M302 og flanking nær spawn er jo mye utsatt, men helt legitimt fra de som lager spillet.

Endret av per parker
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...