Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei har nå bestemt meg for å bytte fra Elektrofag til Studieforberedende. Er så møkk lei av elektro og klarer det bare ikke. Får dårlige karakterer i elektrofagene og klarer ikke følge med. :hm: Er så lei av elektro at jeg ikke orker å gå ande året for å så gå påbygg på VG3. Fikk gode karakterer på Ungdomskolen og trivdes skikkelig bra og vil derfor bytte til studieforberedende. Jeg liker teori. :) Føler det var litt tidlig og velge utdanning i 10'ende. Men rådgiver sier at det nå er for sent og bytte og må derfor vente til neste år. Det jeg da lurer på er om dere syntes det er lurt og begynne på nytt til neste år på Studieforberedende? Jeg kjenner ingen av de som er 1 år yngre en meg. Visst det er noen andre som byttet andre året kan de da fortelle hvordan det var? :) En ting til, lurer på om jeg skal droppe resten av skoleåret for å heller lese og trene og sånt, ettersom jeg ikke liker elektro på nesten noen som helst måte. :hmm:

 

Jeg har lyst til å bli IT Informatiker, liker å programmere og er flink til det. Lurer også på om det er så VELDIG mye matte innen informatiker faget. Har sånn 4-3 i matte. Men har 6'er i engelsk. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut som du misliker elektrofag så sterkt at det ikke er noen vits i å prøve å fullføre nesten to hele skoleår på linja, så det vil være fornuftig å begynne på studiespesialisering neste år. Du kan sikkert droppe programfagene dine med god samvittighet, men fellesfagene dine bør du fullføre i år, for da slipper du å ta dem på nytt på studiespesialisering, hvis jeg ikke tar feil. Spør rådgiveren din om dette. Det er også veldig fint å ha noe å gjøre resten av skoleåret. Det kan fort bli kjedelig og deprimerende å sitte hjemme alene hele skoleåret, da du lett mister kontakten med vennene dine som går på skolen.

Lenke til kommentar

Jeg studerer informatikk ved NTNU, og har bakgrunn fra elektro. Nærmere bestemt gikk jeg VG2 Data og elektronikk etter VG1, og gikk så påbygg. VG1 var ikke spesielt moro, mens VG2 var bedre. Jeg orket ikke VG3 fordi nivået var for lavt innenfor det jeg ønsket å lære mer om.

 

Du tenker på å studere informatikk, og drive med programmering. Da anbefaler jeg deg på det sterkeste å ta både R1 og R2. R2 er ikke nødvendig for å komme inn på informatikk, men det er en fordel. Videregående er betydelig enklere enn informatikk (i det minste ved NTNU).

Lenke til kommentar

Er ikke helt sikker på dette, men elektrofagene er jo program fag om du går VG3 påbygg så kan de ikke brukes som program fag om du går Vg1 elektro og så allmenn?

 

Uansett vil jeg anbefale deg å iallefall fortsette og gjøre ferdig VG1. Så bestemme deg i mars hva du virkelig vil. (Husk at det ikke kun er elektro du kan gå etter første året)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...