Gå til innhold

Gammel rev ute etter ny stillegående stue-PC med SSD til rundt 6K


Anbefalte innlegg

Hallo godtfolk!

 

En gammel rev her, som er ute etter råd fra de som fortsatt har maktet å følge med på utviklingen. Har tidligere bygget et par stasjonære pc'er og hadde en Multicom laptop som jeg var veldig fornøyd med. Så var relativt informert mtp komponenter etc. i den tid. Men dette er nå blitt noen år siden.

 

 

Som tittelfeltet nevner er jeg ute etter en ny stillegående PC som skal være tilkoblet TV'en i stuen. Den skal for det meste brukes til å spille av filmer og serier i HD, men ønsker også at den skal kunne spille av 3D (ikke et must). Og litt gaming: WC3, Heroes 3, Civ 5, Diablo 3.

 

 

Har i utgangspunktet tenkt på laptop, men hvis det finnes andre gode løsninger som f.eks HTPC så er jeg åpen for innspill!

 

 

Det trenger ikke å være en ultrabook. Skjermen trenger ikke å være god, siden jeg for det meste benytter TV'en. Jeg kommer til å koble til trådløs mus og tastatur, så dette trenger heller ikke å være topp. Vil at den skal ha SSD disk til operativsystemet, og så kommer jeg til å kjøpe en ekstern hardisk i tillegg. Så har ønske om at den har min. 1 stk USB 3.0 port.

 

 

Jeg har en brukbar stasjonær PC som i dag er koblet opp til TV'en, men den er alt for stor og stygg til å ha i stuen. I hvert fall nå som damen skal flytte inn..

 

Har sett litt på disse:

 

http://www.multicom.no/ProBook-6570b-15e6-Anti-glare-HDe-Intel-Core-i5-3230Me-4GBe-128GB-SSDe-DVD±RWe-HD-Graphics-4000e-Bluetoothe-Windows-8-Pro-Windows-7-Pro-nedgradering-HP/cat-p/c100561/p5912406

 

http://www.multicom.no/Ultra-W840-14-Full-HD-Matte-4egen-Intel-Core-i5-4200Ue-8GBe-128GB-SSD-1TB-Harddiske-Intel-HD-Graphicse-Uten-operativsysteme-2-kg-Multicom/cat-p/c100561/p10626883

 

http://www.dustinhome.no/product/5010675749/asus-s56cb-ci5-1-7-8gb-750-24-ssd-gt740m-15-6-w8/

 

 

Forslag og innspill mottas gledelig!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om jeg skulle ha valgt en stuepc nå så hadde jeg valgt en slik.

 

Takker for svar!

 

Har nå bestemt meg for å gå for en HTPC.

 

Men finner ikke den typen du linket til på noen av nettbutikkene. Er det fordi den ikke er kommet på markedet enda?

 

Har lest at XBMC skal være tingen. Uten at jeg har noe særlig kunnskap om det. Men jeg må ha muligheten til å bruke Spotify, samt nettleser. Er det mulig å få til på et vis?

 

Har også funnet et par andre alternativer:

 

http://www.multicom.no/Pocket-i300-Mini-PC--Intel-NUCe-4e-gen-Intel-Core-i5-4250Ue-8GBe-120GB-SSDe-HD-Graphics-5000e-AC-WiFie-VESA-feste-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c100580/p10627109

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781620

 

 

Alternativt bygge meg en egen, men usikker på om jeg har tid til å tenke på det for tiden.

 

 

Noen som har tanker rundt alternativene?

Lenke til kommentar

Kan også bygge en ganske sofistikert, stillegående og oppgraderingsvennlig PC i et lite kabinett. :) Vil si du får mer igjen for dette.

 

Takker for innspillet! Fikk litt lyst til å bygge en selv nå :)

 

 

Har brukt kvelden til å lese meg litt opp på dette. Etter en del vandring på komplett kom jeg frem til denne komponentlisten. Har ikke tatt med intern harddisk fordi jeg tenkte å få meg en 3 TB versjon av denne.

 

 

 

Til ettertanke så synes jeg dog at det er litt dyrt å betale 6k (7,5k inkl. 3 TB disken linket til over) for en PC jeg, for det meste, kommer til å bruke til streaming, surfing og Spotify.. Hvem klarer å overbevise meg om at dette er money well spent? Eller eventuelt fortelle meg at jeg er en idiot for å i det hele tatt vurdere å kjøpe en HTPC til denne prisen..

 

 

 

Noen som kan hjelpe meg litt med komponentlisten? Litt usikker hva jeg bør endre for å få redusert prisen..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...