Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vi kjøpte eit Pentax k-x for ei tid tilbake, fordi vi ønska å kunne ta bilete som har noko høgare kvalitet enn det ein greier å oppnå med kompaktkamera. Per i dag ligg vår Pentax i ei skuff, fordi vi tek betre bilete med smarttelefon. Ikkje berre er det uråd å ta gode bilete innandørs utan å kjøre ISO-verdiane i taket, men fargegjengivelsen blir feil uansett kvitbalanseinnstilling. Skuffande.

 

Eg har forstått at problemet nok er det medfølgande 18-55 objektivet. Vi er ikkje interesserte i å bruke ein masse pengar på utstyr, og sitte på eit arsenal av objektiv. Vi brukar kamera stort sett for å ta bilete som skal inn i album. Folk og fe (også innandørs i dunkel belysning), og eitt og anna naturbilete. That's it. Dersom vi skal kjøpe eit nytt objektiv - kva bør vi satse på?

 

Set pris på enkle og lettfattelige tips. ;-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et nytt objektiv vil ikke hjelpe på hvitbalansen, men kan få ned iso'en noe avhengig av hvor lyssterkt det er.

 

Et systemkamera er egentlig et avansert verktøy som man må ha en viss forståelse for for å kunne få full utbyttelse av det. ved og bruke et mer lyssterkt objektiv vil dybdeskarpheten bli enda mindre og området som er i fokus blir tilsvarende kortere.

 

Mye av grunnen for at mobiltelefonen føles og gi bedre bilder er at prosesseringen er designet for og gjøre bildene optimale men mindre redigerbare, på et systemkamera er det mer motsatt, kameraet prøver og gjøre bildene best mulig uten og kompromissere på bildekvaliteten, og siden et systemkamera også har en bildebrikke/sensor som er mye større enn i en telefon skal det mye mindre til før ting går galt.

 

Ta og les litt i guiden "blender,lukker, iso og sånt" for og få en litt bedre forståelse av dette.

 

Til innendørs bilder vil jeg heller anbefale en ekstern blits så man har bedre kontroll over hvor blitslyset skal treffe motivet samt justere bildene i etterkant.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...