Jump to content
Sign in to follow this  
Eksemplarisk

Hjelp til å slutte med snus

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg har vært en fast forbruker av snus i fem år, og i dag besluttet jeg endelig å slutte. Jeg planla å gradvis minimere bruken, men jeg endte opp med å stoppe momentant. Det har nå gått et døgn, jeg er svimmel, irritabel, jeg klarer ikke å konsentrere meg om noe, frysninger og varmetokter kommer snikende konstant. Det er også vanskelig å puste.

 

Noen med innspill og råd om hvordan jeg kan takle dette?

Takk på forhånd.

 

Gutt, 19.

Share this post


Link to post

Jeg anbefaler deg virkelig ikke å hyle innpå med alkohol. Det er når jeg drikker alkohol, at jeg savner snusen ekstra mye. Har vært 20 dager uten snus selv, nå.

 

Du må finne noe å gjøre på, ikke sitt i ro helt rastløs. Jeg har brukt tyggegummi som en erstatning. Det smaker godt, og er enkel å ha i overleppa.

Share this post


Link to post
Annonse

Drikk kaffe. Hjelper kanskje ikke i starten, da man ofte har vane med å bruke kaffe sammen med snus, men det kommer man seg forbi. Bare husk å drikk masse vann i tillegg siden kaffe er dehydrerende. Sluttet selv tidlig i januar og har det fint nå.

Share this post


Link to post
Guest Slettet-3t93k9

Jeg har sluttet for andre gang i år. Sist gang prøvde jeg å tilfredsstille det å ha noe under leppa med tyggis, fishermen friends, ifa osv. Det ble til at jeg gjorde det i to uker, og ble ikke kvitt "suget" om å ha noe under leppa. Nå har jeg vært snusfri siden den 8 september, og jeg sluttet også momentant. Jeg har kjøpt brus, redbull, godteri, sjokolade, yoghurt og alt jeg har hatt lyst på, hele dagen, hele tiden. Det var ganske ekstreme mengder med usunn mat/drikke i starten, men nå etter snart 3 uker, holder det med en liten ting. Noen synes SLUTTA-appen er en god hjelp, men for meg ble disse pop-upene som sier "Nå har du vært uten snus i 12 timer!" en konstant reminder på snus.
Etter 7 dager skal du få en belønning av deg selv. Du skal gjøre noe du ikke pleier. Dra på klatretur, lazer-tag i oslo, bading i badekaret med en kald pils eller hva du måtte ønske. Sett deg et mål, med en belønning. Om du når dit, skal du få noe enda bedre etter 1 måned. Gled deg til å ha vært snusfri i en lenger periode. Det er nemlig utrolig deilig, og DU klarer det!

 

En motivasjon kan også være å si det til foreldre, venner og enhver i omgangskretsen din. Det er aldri gøy å komme frem å si "jeg klarte det ikke", etter å ha vært mindre hyggelig av naturlige årsaker i en uke+ tid.

Edited by Slettet-3t93k9

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...