Gå til innhold

Hvorfor bruker Iphone strøm uten å bruke den?


lion33

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke slår i phonen helt av så bruker den strøm til å lagre prosessorer, nett, blåtann, gps osv hvis dette er på. En ting du bør gjøre er å trykke to ganger på hjem knapp og holde inne ett av programmene du ser. Deretter sletter du de. Dette sparer du strøm på. Ellers så kan du slå av internett, blåtann, gps og andre lignende ting når du ikke bruker telefonen. Jeg syntes at det er tungvindt å gjøre dette på en i phone, men sånn skal det være. Samsung er betydelig lettere.

Lenke til kommentar

Med andre ord; Telefonen vil alltid bruke strøm med mindre man slår den helt av. Dette gjør en ved å holde inne knappen på toppen inne til slideren på skjermen dukker opp. Dra denne til høyre slik at telefonen slås av. Ulempen er at man ikke kan bli oppringt, få meldinger eller bruke telefonen på andre elektroniske måter.

 

Som sagt, hadde en elektronisk gjenstand utført operasjoner uten å bruke noe som helst form for energi, så hadde det vært magi/juks.

 

På samme måte som at du trenger mat. Du trenger kanskje mindre mat når du sover, mens når du er helt død, da trenger du ikke mat lenger. Dessverre har ikke vi mennesker av/på-knapp.

Lenke til kommentar

De nyere telefonene må lades opp ekstremt mye oftere. Bruker en gammel sony ericsson for tiden da min HTC døde for ett par uker siden, og kan bruke den 1 uke + i strekk uten å måtte lade. HTC'en gikk tom for strøm hver dag.

Åpenbart. En slik SE-telefon gjør kanskje 1/100 av kalkulasjonene som HTCen trenger å utføre, for ikke å snakke om den store skjermen og at bruken av telefonen som regel følger økningen i funksjoner.

 

Bare fordi skjermen er skrudd av betyr jo ikke at maskinen jobber iherdig for å koble seg på basestasjoner, WiFI hotspots, GPS-sattelitter, standby på lydforsterkere/høyttaler for beskjeder, mye RAM (må kontinuerlig tilføre strøm for å kunne fungere), oppdatere systemet, samt gi prosessortid til alle apper, kommunisere med facebook/internett for å sjekke meldinger, vær osv.., og det faktum at den ekstremt kraftige hovedprosessoren ikke alltid bare kan skru seg av. Dette er selvsagt bare en svært liten liste på hva mobilen må utføre hele tiden mens du ikke ser på.

Lenke til kommentar

Jeg har en Samsung Galaxy Xcover og den kan jeg bruke i 4 dager uten lading. Jeg har greid omtrent en uke også, men da har jeg brukt den minimalt. I phone har jeg inntrykk av at den suger strøm dessverre.

Jo svakere og dårligere, jo mindre strøm krever det selvsagt. Ingen som får bakoversveis at en stein har "uendelig lang batterilevetid" (bare for å dra den ekstra langt). :p

 

iphone kontra Xcover har jo 10 ganger så mange piksler å hanskes med, og en prosessor som også trenger å være mange ganger kraftigere. Og akkurat som en bilmotor som har mange hestekrefer og er generelt svært kraftig, så vil den bruke mye mer drivstoff på mila, enn en liten motor. Bare med mobil så er det gjerne frekvens og generell ytelse.

Lenke til kommentar

Hvilken iPhone er det du har? Min bruker så minimalt med batteri at det imponerer meg. Jeg har trådløst nett eller 3G på absolutt hele tiden, har ihvertfall 10 telefonsamtaler i løpet av en dag, sender meldinger i ett sett, har på musikk nesten konstant og sjekker ellers klokken annenhvert minutt gjennom dagen. I løpet av 12 timer bruker jeg likevel ikke mer enn halve batteritiden.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...