Gå til innhold

Tresorter for utskjæring


robgar

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Har alltid hatt sansen for trearbeid, og synes det er kjekt å skjære ut ting.

Det har stort sett vært sporadiske innfall der og da, hvor jeg bruker de plankrestbitene jeg av tilfeldigheter har liggende. Derav har det for det meste gått i Furu og Gran.

 

I Australia en dag kom jeg over en tresort som visste seg å være mye bedre egnet til å kutte ut figurer. Fikk kuttet ut en sjakk-brikke hest på en time. Treet var hardt og kompakt, fliset seg ikke nevneverdig og lot seg skjære lett med en god skarp liten kniv (av typen til skarveskuddsroser?)

 

Nå er jeg tilbake i Norge og har lyst å utivkle denne hobbyen. Lære teknikker, prøve ut, bli kjent med flere tresorter og hva de duger til (og ikke duger til). Jeg kommer til å lage små figurer som f.eks å fullføre sjakkbrikkesettet mitt (har en hest som sagt). Og på sikt ønsker jeg å holde huset med egenproduserte møbler.

Så da lurer jeg på om forumet her har noen gode og vonde erfaringer med tresorter i Norge, hvor en får kjøpt inn slikt. Om en skulle forsøkt seg på en fiolin, (ikke sannsynlig med det første ^^), hviilken type tre ville en brukt da?

Om du sitter på noen gode tips, og eller vil preike litt om trearbeide setter jeg pris på det og :).

 

- Robin

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke helt hva de kalles men på de fleste tretyper vi har i norge kan det komme deformasjoner som ofte er formet som en ball, Disse er veldig veldig bra og lage det meste av og spesielt kopper,boller osv. Jeg lagde selv et headset stand av en vi hadde hjemme, Det virker som strukturen i treverket i disse deformasjonene er veldig anderledes siden de kan fint slipes,pusses,skjæres og kuttes uten noen fliser og ujevne flater og de har veldig ofte et utrolig kult mønster, du finner de oftest på greiner men de er litt sjeldene og komme over.

 

dette laget jeg

 

http://tinypic.com/r/2zemssp/5

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Det høres interessant ut. Nå bor jeg i byen uten noe serlig skogtilgang, men kanskje det er vegen å gå. Kontakte en gård og høre om de har et tre jeg kan kjøpe. Krever mye bearbeiding da.

 

Lurer på om de "ballene" kalles treknuter.

 

 

Det hadde vært interessant å finne fabrikker som bearbeider litt andre tresorter enn furu og gran.



Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 7 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...