Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Usikker på om jeg betalte bensin


Anbefalte innlegg

Hei. Ble en liten misforståelse mellom meg å noen jeg skulle kjøre på fest. De tilbød seg å fylle bensin, men har i etter tid blitt usikker på om de betalte med kort, eller om de var meningen at jeg skulle betale i kassen. Jeg var innom stasjonen uansett, å tenkte ikke over det før i etter tid. Har ikke nummer deres eller noe. Så nå sitter jeg her ganske usikker på om de faktisk betalte bensinen eller ikke.

 

Så hva er det verste som kan skje? Jeg var innom å fylte bensin senere samme dag, å de var samme jenta som satt i kassa. Å ho nevnte ikke noe. Så er det noen slags måtte å sjekke dette på?

Var bare 100kr uansett, men har ikke lyst til å bli beskylt for å stjele bensin, eventuelt bli anmeldt eller noe slikt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan hende du får en liten bot/gebyr (200-500kr), spørs litt på stasjonen vil jeg tro. Noen stasjoner operer med en "frist", som f. eks går ut kl. 00:00 hver dag. Hvis man da glemmer å betale kl. 14, men kommer tilbake kl. 16 får du inget gebyr, men går det over fristen får du regning.

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Jobber av og til på en Statoilstasjon, når vi har pumpestikk sjekker vi først hvem bileier er og tar kontakt.

De fleste gangene er det stressa småbarnsforeldre på tur hjem fra jobb, barnehage, skole etc. som kommer innom på kvelden eller neste dag og betaler for seg.

 

Om ingen ringer deg er det nok betalt. OM de sender deg en anmeldelse e.l. så kan du fint anta at de som jobber der er "noe" tilbakestående... :p

Lenke til kommentar

Det kan hende du får en liten bot/gebyr (500kr), spørs litt på stasjonen vil jeg tro. Noen stasjoner operer med en "frist", som f. eks går ut kl. 00:00 hver dag. Hvis man da glemmer å betale kl. 14, men kommer tilbake kl. 16 får du inget gebyr, men går det over fristen får du regning.

Tullprat. En bensinstasjon har ingen mulighet til å pålegge noen bøter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var noen som glemte å betale en gang de hadde lånt min bil, og kom på det samme kveld..

Da ringte de til bensinstasjonen, regning kom i posten og ble betalt.

Det ble ingen ekstrakostnader av det.

 

Men i dag er det enkelte stasjoner der de ringer politiet umiddelbart ved pumpestikk, samt at enkelte stasjoner faktisk ikke tilbyr fylling uten at man betaler inne først om man skal bruke kontanter.

Lenke til kommentar

Ja da men en bensinstjasjon har ingen mulighet til å håndheve loven. Det er det politiet som gjør. Samme med gebyr eller bot.

 

Bortsett fra faktureringsgebyr da... er vel det en butikk eller annen næringsdrivende maks kan ta i gebyr vil jeg tro. I en slik situasjon er jeg fremdeles ikke 100% sikker da man nok kan kreve en del for jobben ved å finne eier av bilen.

Lenke til kommentar

 

Bortsett fra faktureringsgebyr da... er vel det en butikk eller annen næringsdrivende maks kan ta i gebyr vil jeg tro. I en slik situasjon er jeg fremdeles ikke 100% sikker da man nok kan kreve en del for jobben ved å finne eier av bilen.

Nå er ikke det store jobben da. Bare å sende en tekstmelding til 2282. Koster 3 kroner!

Lenke til kommentar

Dere får tro hva dere vil, jeg har førstehåndserfaring når det gjelder dette og jo, du kan få pålagt gebyr (faktureringsgebyr) for pumpestikk (ikke en "bot" per definisjon, men i praksis). Søk litt rundt på nettet etter pumpestikk og dere vil finne tråder [1] [2] som bekrefter at dette ikke er uvanlig praksis. Akkurat hvor mye beløpet er på varierer, men årsaken er klar: stasjonen taper tid og penger på å finne skiltnummer ved å sjekke overvåkingskameraene og sende ut fakturaen.

 

Syns dere virkelig det er ok at stasjonen skal tape penger fordi dere klarer å glemme å betale? Det er som nevnt gjerne en frist for at du kan komme tilbake å betale seinere, men det er begrenset hvor fleksible stasjonene kan være på dette da det er vanlig med pumpestikk og en stasjon tjener ikke penger på kreditt.

Endret av Occi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...