Gå til innhold

Zero til Hero - Er jeg virkelig så dårlig? (Windows)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prøv og lær deg å bruke hotkeys på spells og items i inventory, ikke scroll mapet med piltastene. Da går alt litt fortere :) Samtidig vil jeg si at en i begynnelsen bør prøve å spille heroes som er "enkle"; heroes med single target stuns og disbles, og som ikke krever så mye oppmerksomhet på posiotoning, og heller ikke er særlig avhengig av "skillshots".

Lenke til kommentar

Har fulgt bloggen din med interesse, er ikke veldig lenge siden jeg begynte å spille dota selv, og jeg kjenner meg igjen i mange av kommentarene dine.

Jeg så like gjerne gjennom Jakiro-spillet ditt og tok notater underveis, så her følger en lang rekke tips og tricks og ros og skjenn fra en som spiller mye support. Noe basert på det du gjorde under spillet, og noe generelt.

 

Dette blir forøvrig en god blanding av norske og engelske begreper, men om noe er uklart så er det bare å si fra så skal jeg gjøre mitt beste for å oppklare og evt. utdype.

 

I starten av spillet kan du sende courier til shopen i basen, så sparer nestemann som skal bruke den et sekund på å få itemene sine. Med standardoppsett er det q for å sende courier til basen.

 

Det er veldig viktig å harasse i lane, angrip en gang og back asap så ikke creeps får slått på deg.

Som 2v1 lane mot pudge skal du derimot klare å pushe ham helt ut av lanen, så du kan være mer offensiv. Du kan løpe forbi creepene og skremme ham helt vekk. Om han ikke blir skremt kan du slå på ham. Pudge har ikke råd til å ta dmg fra deg så lenge bloodseeker kan løpe inn og redde deg.

 

Spar mana i starten, ikke bruk stuns med mindre motstanderen har tatt litt dmg og dere kan drepe ham/få ham lav nok til å bruke pot/backe til basen. Det er derimot bortkastet å sitte på full mana, siden du da ikke får benytte deg av manaregen. Som Jakiro ville jeg brukt q-abilitien din for å gjøre litt dmg, og så vente til du nærmer deg full mana igjen og bruke den igjen på høyere level. Mana/dmg for de fleste spells øker med nivået på spellet.

 

Du kan trykke på f1 for å targette deg selv, dobbelclick f1 for å få kartet sentrert på deg. Du ble hooket av pudge og forsvant ut av skjermen, og brukte musen til å flytte skjermen til deg, det har du ikke tid til om du skal komme vekk i live.

 

Aldri pull uten på stacke først. Da dreper din creepwave neutralcreepene og du ender opp med en dobbel creepwave som pusher tårnet til motspilleren. Det er tre årsaker til å pulle:

1. deny farm til motstanderen, om neutralcreeps dreper dine creeps får ikke motstanderen gull/xp.

2. carryen får solo-xp i lane, du får solo-xp av neutral creeps + last-hit gull.

3. detgjør at mostpillerens lane blir pushet til deres tårn, så carrien din får safe farm.

Det er skummelt å pulle, fordi da kan motspillerne enten drepe deg eller carryen din, det er du sikkert klar over, siden pudge gjorde nettop det. I dette spillet kunne du beveget deg til østsiden av campen så han ikke kunne hooket deg. Det gir deg også vision på ham før han ser deg.

 

Du kan angripe dine egne creeps før de er lave nok til å denies, dette pusher lanen tilbake til deres tårn. Det kan også forvirre motspillerne slik at det blir vanskeligere for dem å få lasthits.

 

Bra spilt på 9 min tp bot. Uheldig at du fikk kb på riki, men i den situasjonen var det kill secure, ikke kill steal.

 

Husk å auto-attack! jakiro er en caster hero, men auto-attacket ditt gjør likevel ikkenglisjerbar dmg, sjekk 10 min.

 

På 11 min burde du har tp-ed tidligere, du så at spirit breaker hadde charge på gang, du burde vært der.

 

Du kan kjøpe tp i quick buy, se rett under shop-knappen nederst til høyre på skjermen

 

pen ult på 13:30

 

Du ble hooked på 13:54 og valgte da pudge som target (formodentlig ved en feil) dette gjorde at du ikke fikk brukt ice path. Jeg targeted motspillere veldig mye i starten og skjønte ingenting, for jeg klarte ikke å kaste spells. Andre jeg har snakket med som er nye gjorde også det samme. Usikker på hva som endrer seg, men det blir bedre med erfaring!

 

Når du spiller mot invis heroes som riki, bh, clinkz, etc etc og også motstandere med shadow blade er det viktig at du som support har dust of appereance. Wards er gså viktig, bade observer for map control og sentry der dere skal sloss.

 

Next level support: Hvis du har wards på top og bot rune og følger med på kartet kan du se når motspillerens supports kommer for å warde, da kan du løpe ned rett etterpå med invis ward og dewarde dem.

 

Bra at du kjøper mek, men jeg tror jeg ville gått mana boots først.

 

Bra på 26:30

 

Dere burde nok ha hatt en gem på spirit breaker. Den kan du godt kjøpe som support, men husk å spørre om de vil ha den først.

 

På 28:30 brude du tatt creepene av rubick. Det er ikke noe galt med å bruke spells på creeps late-game.

 

Skal bare nevne det en gang til, dere trenger invis detection for rikien!

 

Som support som går får aghanims bør du stort sett kjøpe point booster først og ha den på deg, deretter ogre club for survivability og så mystic staff.

 

Du gir inntrykk av at du er litt redd for å dø, du holdt deg nok litt langt bak i en del teamfights. I noen tilfeller er det riktig, i andre er det feil, det er det umulig å gi noe fasitsvar på, men det kommer med erfaring.

 

Mye bra her, mye som ikke var fullt så bra, men det er veldig lett å se på et replay og plukke ut feil, så det skal du ikke bekymre deg for. Keep up the good work.

Lenke til kommentar

Syntes artiklene dine er ganske så interresang, jeg selv leser nesten aldri artikler som dette, men din er litt spesiell ved henhold at her har vi en kar som virkelig prøver å finne dybden i spillet, enn å bare skrape litt på overflaten.

 

Uansett, jeg ser at du sliter litt i ny og ne, og jeg selv er ikke noe mester I dota og som med mangen spill, utallige frustrasjoner.

 

Har du en gruppe med folk å spille med og i tilleg?

Beskjente eller venner.

Dette kan hjelpe deg extremt mye med å finne mer om deg selv på dota.

 

Spiller selv stort sett dota bare med venner / beskjente.

Og de har lært meg mye, og de har også lært mye av å spille sammen. Hvilken helter som gjør et bra combo, og viktigste av alt. en Helt som passer -din- spille stil spesefikk, jeg vet ikke om du har merket det selv, men noen helter bare virker helt naturlig å spille, mens andre er et rent mareritt.

 

Om du har lyst å hoppe på å spille med en gruppe folk er du mer en velkommen til å legge til meg på steam.

 

Forhåpentligvis flere folk her på sia som kan invitere deg til deres grupper.

 

Sånn at du kan også få med deg hvordan det er å spille med forskjellige gruppe folk.

 

Kansje da finner du noen folk du spiller suvurent med og gjør de stadige tapene til seiere istedenfor.

Lenke til kommentar

Et lite tankekors med tanke på random valg av helter. Det forutsetter selvsagt at du tid nok til å faktisk få testet ut nok helter.

 

Kan også være greit å kjøre en random helt, så en repeat match med samme helt. Du får brukt helten "bedre" når du har litt mer kjennskap til den. Hvor ofte feiler man ikke totalt første gangen man spiller en helt :p

 

Sitter du med en tapsrekke på 10 e.l kan det også være lurt å velge en helt du mestrer og dermed får litt motivasjon. "mindset" er også viktig, og om du er nede i en dump så er ikke det nødvendigvis det beste tidspunktet å lære nye helter :p

 

Som nevnt, spar mana!(spesielt første levels). Gitt at det ikke skjer noe spesielt, så bruker jeg ikke spells før level 3-4. Da har du gjerne upgrada en skill til level 2(noe som obv gir mer punch)

 

Ved første gank forsøk av pudge så har dere en fin mulighet til å snu det til gank av pudge. Hvor ofte har jeg vært i en 2 mot 1 situasjon som av ukjente årsaker blir til 1 mot 1. Man trenger ikke å stikke av selv om man har 50% HP.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...