Gå til innhold

Kommentar: ? Først var det kommunisme, nå er det terrorister og pedofile


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Hvem definerer hvem som er gærninger?

Det får vel feks. overvåkingspolitiet gjøre. Om alle defineres som gærninger så er selvsagt noe riv ruskende galt. Om folk som kommer med bombetrusler defineres som gærninger så henger ting mer på greip.
Det betyr altså at det sittende regimet får bestemme hvem som er gærninger. Ergo kan politiske motstandere puttes under overvåkning, slik Arbeiderpartiet gjorde noen tiår tilbake.Politiske motstandere må møtes med, ja, politisk motstand, og gjennom demokratiske valg kan folket velge hvem som skal få styre. Det til enhver tid sittende regimet må ikke få redskaper som gjør at de kan befeste sin posisjon på udemokratisk vis.Verdenshistorien er full av eksempler på det motsatte. Her i Europa er nazistenes maktovertagelse i Tyskland et eksempel på hvor hurtig et land kan endre seg fra et demokrati til et diktatur. Der også startet det med å endre lovverket, først i det små og så mer og mer radikalt.
Lenke til kommentar

Det går en rød tråd gjennom alle temaene som er gjenstand for overvåking, enten det er kommunisme eller terrorisme: trussel mot demokratiet. Spørsmålet er rett og slett om vi ønsker å bevare demokratiet eller om vi istedet aksepterer anarki eller andre former - som effektivt ville begrense borgeres frihet i ekstrem grad.<br><br>

Diktaturer i øst, som har forsøkt "kommunisme" har en lang historie bak seg med å undertrykke folks frihet, enten det er talefrihet eller bevegelsesfrihet.<br><br>

Primitive stater som påtvinger sitt folk Sharia-lover undertrykker ikke bare kvinners menneskerettigheter, men mangler en rettstat også. Vi må ikke la radikale terrorister som støtter en Sharia-stat i Norge få anledning til å kreve dette ved å skremme folk med bomber på Karl Johan.<br><br>

Derfor må slike elementer overvåkes. Vi kan ikke miste vår frihet.

 

Problemet er at dette kan gjøres enklere og billigere med målrettete aksjoner. Vi har en god oversikt over islamister i norge, nei ikke alle men mange av dem, overvåk disse merk hvem de er mye i kontakt med å sjekk ut disse, god sjangse en utenlands terror celle bil bruke dem som resurser.

Hvis de ikke bruker lokale resurser er de mye hardere å finne men har også mye mindre sjangse for å ha suksess, spesielt om det er internasjonal komunikasjon.

Samme prinsipp med pedrofile, infilter, enten med avlytning i sentral eller isp, romovervåkning, hacke seg inn på pc. Arester vedkommende og gjør han til en dobbelt agent for å redusere straff.

 

ja dette gjøres i dag men resursene er mye bedre brukt her en på å overvåke alle i håp om å finne noe, stort sett finner du dette etter aksjonen når du går igjenom data men da er det skjelden noe problem å rulle opp uansett.

 

Den totale overvåkningen hadde faktisk gitt mer mening under den kalde krigen det det var veldig vanskelig å finne fiendelige agenter og dyp datamining over lang tid ville gi resultater, gir liten mening ovenfor en liten gruppe fiender hvor de fleste allerede har en mappe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tre partier stemte imot DLD: Frp, Sv og, ja, også bittelille Venstre.</p>

<p> </p>

<p>Skal folk få ryddige politiske oppsummeringer bør de nok lese noe annet enn Hardware.no.</p>

 

Når du først bruser deg slik opp over at en venstremann skriver om Venstre, så kan du godt ta med at SP, KrF og deler av Høyre stemte mot, også.

 

Men for Venstre var ikke det alt som skjedde siste periode. Venstre stemte bl.a. som eneste parti mot den nye åndsverksloven og som fikk lagt inn et krav om skriftlig samtykke ved bruk av narkohund i "forebyggende arbeid" i skolen, da resten av Stortinget ønsket å gi politiet carte blanche. Det siste eksempelet kan forøvrig stå som et eksempel på hva man kan få til med få stemmer, om man har gode forslag og er villig til å gå i dialog.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Til opplysning: FrP vil heller aldri godta overvåkning. Og det er partiet jeg tror har mest handlingskraft. De må bare få mulighet til å prøve seg i regjering.

 

Feil! Per Sandberg nevnte blant annet på NOKIOS at FRP er FOR å opprette et register ala DLD. Det eneste momentet som skiller dem fra Høyre og Ap er at det skal utvikles i Norge og formes av oss, ikke EU. Mao, de er langt fra imot overvåkingen, noe de beviser ved å stemme for Åndsverkloven.

 

FRP stemte FOR at private aktører (jfr. Åndsverksloven) skal kunne registrere IP adresser de mener krenker opphavsretten UTEN konsesjon (av f. eks datatilsynet).

 

Med DLD som har lagring av IP-Adresser i 6 mnd, kombinert med Åndsverkloven, så er det også fritt frem for privatisering av politiets oppgaver. I praksis vil det si at vi får "privat politi" som etterforsker nordmenn uten av norsk politi blir informert engang: http://www.tu.no/it/article220

 

Og hva leder alt dette til? http://blogg.abrenna.com/slik-kan-ip-adressen-avsl%C3%B8re-dine-sexpreferanser/

 

Jeg er veldig spent på hvordan du skal motargumentere dette som "FRP aldri vil godta overvåking" gitt... Tror du bør ta en prat med båsen deres neste gang du går forbi :)

Endret av tiddylicious
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-245639

Ja, Piratpartiet har jo en svært god helsepoltikk....eller har de helsepolitikk i det hele tatt? Kanskje alle er friske så lenge internett er fritt?

Hvis du synes at det mangler punkter i Piratpartiets program så kan du melde deg og bli med å påvirke den politiske retningen. Piratpartiet dått enn o!

 

Eventuelt kan du fortsette å bare sitte der mens NSA leker seg med rumpestumpen din.

Lenke til kommentar

Kjempebra skrevet !

Leste ordet venstre litt mange ganger der at mitt apolitiske grunnsyn likte det, men det får bli mitt problem...

Det er jo noen andre småpartier som også mener det samme.

De burde vel vært nevnt ?

Nei, det er ikke jobben hans.

Han identifiserer seg tydelig. Han har en agenda.

Det er et godt skrevet innlegg. Vant ikke min stemme, men gav +1 til venstre. Så kanskje neste valg?

Lenke til kommentar

 

 

Da vet du hvor prioritetene til piratpartiet ligger.

Nei, det vet man ikke. Jeg har påpekt det flere ganger det siste året nå, men de har fortsatt ikke noe program annet enn innenfor et veldig snevert område:

Utkast til Piratpartiets stortingsvalgprogram for 2013-2017 vil komme på denne siden når dette er klart.

Det jeg er redd for er at en stemme til Piratpartiet vil gå i mot hva man mener i andre saker. Det svenske piratpartiet var lenge et "hore-parti", som byttet stemmer i ikke-it-saker mot å få stemmer på det de mente i kjerneprogrammet. Hva vil skje her om Piratpartiet skulle få noen inn på Stortinget?

Dette ble nylig diskutert, det stod klart men ble aldri publisert.

 

Valgprogrammet kommer veldig snart!

Lenke til kommentar

Det går en rød tråd gjennom alle temaene som er gjenstand for overvåking, enten det er kommunisme eller terrorisme: trussel mot demokratiet. Spørsmålet er rett og slett om vi ønsker å bevare demokratiet eller om vi istedet aksepterer anarki eller andre former - som effektivt ville begrense borgeres frihet i ekstrem grad.

 

Diktaturer i øst, som har forsøkt "kommunisme" har en lang historie bak seg med å undertrykke folks frihet, enten det er talefrihet eller bevegelsesfrihet.

 

Primitive stater som påtvinger sitt folk Sharia-lover undertrykker ikke bare kvinners menneskerettigheter, men mangler en rettstat også. Vi må ikke la radikale terrorister som støtter en Sharia-stat i Norge få anledning til å kreve dette ved å skremme folk med bomber på Karl Johan.

 

Derfor må slike elementer overvåkes. Vi kan ikke miste vår frihet.

 

Hvor er den røde tråden når alle Stortingspartiene bortsett fra Venstre stemte for å la private advokatfirmaer overvåke fildelingen til folk? Er fildelere også terrorister?

 

Og hvilke terrorister og ekstremister er det du mener blir tatt av DLD? Det er jo utelukkende de som er for dumme til å unngå det (noe som er simpelt) og de tar vi jo uansett nettopp fordi de er dumme. Så med andre ord er det bare vanlige folk som blir overvåket. Kriminelle skjuler allerede sporene sine for sånt uansett.

 

 

Det er godt gjort, dvs. typisk sleipt à la norsk politisk diskurs, å forfatte et såpass indignert innlegg om bl.a. Datalagringsdirektivet, og så behendig unnlate å nevne at Fremskrittspartiet stemte imot direktivet!

 

Frp er faktisk landets nest største parti i inneværende periode, mens Venstre er det minste stortingspartiet og fullstendig ubetydelig i enhver sammenheng.

 

Venstre nevnes, mens Frp overses. Sånn skal virkeligheten fordreies; jeg spår Daniel Heggelid Rugaas en lysende fremtid i norsk politikk.

 

Tre partier stemte imot DLD: Frp, Sv og, ja, også bittelille Venstre.

 

Skal folk få ryddige politiske oppsummeringer bør de nok lese noe annet enn Hardware.no.

Hva hjelper det at Frp stemte mot DLD når det stemte for den nye åndsverksloven som lar private advokatfirmaer overvåke i hytt og gevær samtidig som den åpner for statlig sensur av internettsider regjeringen ikke liker?

 

5 partier stemte imot DLD. DLD er noe vi kan legge på AP og Høyres skuldre. Resten av overvåkningen og sensuren er dog helt rimelig å gi SV, SP, Krf og Frp pes for.

 

 

 

Foruten Venstre og Piratpariet, så har Miljøpartiet De Grønne (MDG) et program hvor de svært tydelig prioriterer personvern. Se kapittel "4.4 Digitale rettigheter".

 

http://www.mdg.no/content/uploads/2013/06/MDG_Arbeidsprogram_web.pdf

For all del, MDG er ikke så ille der. Men de sier jo seg villige til å bortforhandle hva som helst annet av politikken deres så lenge de får gjennomslag for sin (etter min mening) tullete miljøpolitikk. Og hele konseptet med brems i teknologisk utvikling synes jeg er en skikkelig dårlig ide.

 

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...