Gå til innhold

Sniktitt: Oculus Rift HD-VR


Anbefalte innlegg

Korleis fungerer eigentleg dette for oss som ikkje har stereoskopisk syn? Kva skjer viss dykk som ser normalt brukar OR og lukkar det eine auget?

 

Det er ikke noe problem. Min far er blind på det ene øyet, medfødt feil, og ser da kun med det ene øyet, der han også er nærsynt. Han stilte kritisk til Oculus, men så fort jeg fikk han til å prøve det, så satt han der i en time og flaksa (som de fleste andre første gang de prøver), fløy fly, kjørte bil, testet demoer, etc. Konklusjonen hans var som følger; "Nå har jeg aldri hatt syn på begge øyer, og vet ikke hvordan dette oppleves annet enn det som er teoretisk, men jeg opplevde disse brillene som jeg opplever virkeligheten"

 

Vanlig 3D med briller, på f.eks kino er ikke vits for han, da han ikke får den "dybden", men som skrevet over, og som Mheetu svarer så vil du oppleve det som du opplever virkeligheten. Håper dette svarer på spørsmålet ditt :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk begge to! :)

Det svarer absolutt på spørsmålet mitt. Mine auge er ikkje helt skikkeleg skrudd saman og klarer ikkje å samarbeide, eller det er vel heller hjernen min som ikkje klarer å smelte saman dei to ulike bileta. Kvar for seg virkar augene bra, men eg bruker i praksis berre eit av dei og har dermed null dybdesyn eller effekt av 3D på kino til dømes. Har vore litt bekymra for at OR ville bruke ein 3D-teknikk for å oppnå dybde, men no ser eg verkeleg fram til å prøve dette!

Lenke til kommentar

Hvorfor selge de? Artig å ha en bit vr historie da.

 

Njaaa, tror ikke jeg gidder å betale 2500-3000 kr for noen som neppe har noen verdi i senere tid med mindre den er uåpnet.

 

Hadde vært morro å hatt den en liten stund til testing, og ikke stort mer enn det. Hvis man vil betale såpass for å eie et betaprodukt så får man vel det, for min del blir det for dyrt og kjøpe denne og den ferdige versjonen, så premisset for min del ihvertfall for å kjøpe denne måtte være å få solgt den med ingen eller svært lite tap ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har også et OR devkit og det er fantastisk morro. Det jeg sliter med mest er half-life 2. Klarer en halvtime nå før jeg må finne meg noe annet å gjøre i frisk luft og åpne landskap :-) Men så utrolig bra det er i den halvtimen da! Skyrim, Giants of Space og de andre demoene lover såpass bra at jeg kommer til å kjøpe det ferdige produktet også. Som alle sier er panelet litt svakt. Du ser gitteret mellom pixlene, og pixlene er store.

Men små høyoppløste paneler til mobiler og tablets blir bare bedre og bedre, og gir sånn sett mye "gratis" utvikling for Oculus. Hm, kanskje jeg skal google om noen allerede har funnet ut hvordan de bytter panelet i dev-kittet med et bedre ett :-)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Oculus Rift er ikke ment til å være et artig tilleggsutstyr til PC eller konsoll. Det skal bli en egen plattform, og selv om informasjon om operativsystem ikke er offentliggjort enda er det lett å se for seg en egen app-butikk for brillene. Oculus trenger en PC eller en konsoll for maskinkraften, men Brendan Iribe tviholder på at det blir en egen plattform som vil gi en komplett VR-opplevelse. De leker også med tanken om å utvikle egne spill.

 

Hva?

 

Dette er jo en potensiell kilde til bare bull...

Hvorfor skal dette være en egen "plattform"? Dette fremmer på ingen måte omfavnelsen av produktet. Ja, man kan i teorien kontrollere kvaliteten på det som slippes, men den teorien stemmer også med apps til iOS og Android også, og den teorien er mye godt bare en teori.

 

OG det åpner i alle fall ikke for at spill som er på markedet i dag skal kunne patches til å støtte Rift.

 

Dessuten ønsker jeg å kunne kjøpe spill der det passer meg, ikke i den eneste butikken spillene kan kjøpes. Dette er jo ett av de få fortrinnene en PC fremdeles har over alle andre "plattformer"....

 

SKEPTISK nå :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...