Gå til innhold

? Det er ingen som har foreslått LAN-avgift i Norge


Anbefalte innlegg

Det siste han skrev på nrk.no debatten. Det blir på grensen til hysterisk å dra maskinvare som kan brukes til pengespill inn i DENNE debatten før det faktisk blir snakk om det. Etter ekspertgruppas arbeid. ;) Ekspertgruppas sammensetning har jeg derimot litt å utsette på... de har nok fine referanser ang PENGEspill alle sammen, men DATASPILL-representantene er i mine øyne i sørgelig undertall..

 

Det jeg skrev handlet om hvorfor den ble innført i Sverige, men bare gi det litt tid så havner den nok her også ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jge er enig med poenget ditt, men jeg tror du ser bort fra det viktigste: man betaler for å være med på konkurranser på LAN.

Ja, om de klarte å holde denne "skatten" til kun de som ønsker å delta på konkurranser man vinner ting, eller kanskje enda lettere, at du må skatte av det du vinner. I så fall så ville det jo vært mer rettferdig. (jeg går vel egentlig ut fra at du må skatte for slikt uansett?)

 

Men det hørtes jo ut som en regel som omfatter alle, også de som verken vinner penger, eller som ikke har noen interesse av å vinne penger på slikt. (noen spiller for å ha det gøy, andre for status og ikke penger) :)

Lenke til kommentar

Viss dette blir virkelighet i Norge sier jeg takk og farvel. noe så dumskutt å i det hele tatt Tenke på noe sånt. blir det samme som at man skal ta penger for ALLE messer over hele landet da... er jo helt på trynet og det bare ruinerer det Store Sosiale som skjer her i oljelandet vårt.... noe så latterlig og synes synd på svenskene... staten dems er jo faen meg verre enn vår begynner å bli og da er det faen ikke mye bra lengre,,, og jaja haters hate meg vet at vi har det ganske bra i landet ingen vits å påpeke det. :p

Lenke til kommentar

Her klager man at ungdommen driver med så mye rart.. Narkotika, drikking fra de er 13, røyker diverse osv.. Greit nok, folk har blitt tatt for div. på TG før. Men de burde nesten heller få sponsing av staten til sånne ting, enn å skattelegge slikt.

 

TG er et sted hvor ungdommen kan holde seg og game, være kreative osv. Hvorfor "ta fra" de det? Er det bedre å drepe slike arrangementer, slik at de kan heller gå ut og bedrive narkotika og alt annet? Skattelegging dreper det nok ikke, men det ødelegger mer av moroa.. Som sagt, spons heller slike aktiviteter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man kan vel stemme, men å stole på noen av dem er vel verre.

 

Å stemme føles litt bortkastet da jeg synes det er vanskelig å stole på noen av dem. Men når man stoler like lite på alle, så antar jeg man faktisk like greit kan stemme på noen med løgner som passer sitt standpunkt bedre.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Det politiske systemet i Norge fungerer ofte slik at ideer til avgifter luftes litt først med en liten plantet "lekkasje" eller troverdig rykte. Deretter måles protestene, blir det ingen kommer avgiften, garantert.Herved er alle invitert til å si nei. (Og helst ikke bare til en slik avgift :) )

 

Nå er vel NRK et journalistisk organ fullstendig uavhengig av Staten? Samme går for avisene her i landet. Iiiingen forbindelse eller avhengighet til myndighetene... nope. De er tross alt den fjerde statsmakt som røsker opp og avdekker etthvert spor av snusk som måtte gjemme seg i maktens korridorer. ...Var ihvertfall det vi lærte på skolen.

Lenke til kommentar

Man kan vel stemme, men å stole på noen av dem er vel verre.Å stemme føles litt bortkastet da jeg synes det er vanskelig å stole på noen av dem. Men når man stoler like lite på alle, så antar jeg man faktisk like greit kan stemme på noen med løgner som passer sitt standpunkt bedre.

 

PiratPartiet har vell ikke rukket å miste tilliten enda? :p

Er vel det eneste partiet som tar teknologi SERRIØST, og ikke bare ser på det som enda en "kampsak". nr 384...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, av erfaring så behandler jeg politikere litt motsatt enn jeg gjør til andre i hverdagen, hvor jeg naivt sett kan stole på noen først.

 

Altså, politikere får heller bevise at de er til å stole på, enn å stole på dem først og så vente til de mister tilitten.

Men for all del, piratpartiet og Venstre er vel av de få partiene som også deler en god del av interessene mine, så ville ikke blitt sjokkert om det blir en av de to. Tillit til dem eller ei. ^^

Lenke til kommentar

"...uten at hver deltaker må ut med minimum 300 kroner til staten hver, som det ville kostet dersom et utvalg hadde foreslått noe slikt..."

 

Det var da en tvilsomt definert sum mtp. at ingen har foreslått noe slikt... :hmm:

Vel, skulle noen noen gang foreslå noe slikt (...), så holder jeg med Britney Spears (dette er bare kvartveis seriøst):

"Jeg er for dødsstraff. Jeg syns at når mennesker begår forferdelige handlinger, må de straffes hardt for det. Sånn at de lærer til neste gang."

Lenke til kommentar

Da blir det undergrunnsLAN, med skumle ungdommer med hettegenser og capsen bak frem som sitter bak lukkede gardiner og pønsker ut all mulig jævelskap!gty_computer_hacker_ll_110706_wb.jpg

 

I alle dager da?

Påstår du at tidligere LAN party og frem til nå som har sittet bak lukkede dører/gardiner har pønsket ut som all mulig jævelskap? Hvor får du den ifra?

 

Ontopic:

Hvorfor skal vi i det hele tatt betale avgift?

Om jeg har venner på besøk og vi LAN'er , har vel for faen ikke staten noe med saken å gjøre.

 

Hva er det som gjør at staten skal ha penger for?

å vent, de skal bare ha penger !!!

Lenke til kommentar

Synes det høres vanskelig ut å definere en så idiotisk lov. <br />

<br />

Må man betale "LAN avgift" når over 10 venner er på besøk, og alle har med seg en mobil som kobler seg opp på samme nettverk? <br />

Må man betale om alle hadde med seg et nettbrett? <br />

Må man betale om man har nettbrett med windows? <br />

Må man betale om vennene har med seg noen laptoper (uavhengig av OS) som kobler seg på det trådløse nettverket?<br />

Må man først betale når man har 10 stykk som kobler seg til med en CAT-kabel med RJ45-plugg? <br />

Og custom made maskiner som faller innenfor alt og ingen av alle disse kategoriene? <br />

Må man betale om man deler opp nettverket slik at det KUN kobles opp 9 og 9 gamer-maskiner på hvert sitt eget intranett, for deretter å koble alle de forskjellige intranettene sammen via programvare som "emulerer" et LAN over internett? <br />

Må man betale så lenge det er 10 datamaskiner i samme rom? Må man da betale om man sitter på toget med over 10 stykk koblet sammen på min AD-HOC tilkobling. Og må man kjenne hverandre før man skal betale? <br />

<br />

Kort sagt: Hvor går grensene. I mitt liv så har jeg gjort litt hvert av dette, alt fra emulere mindre nettverk (f.eks inne på TG, hvor det ikke alltid var mulig å finne hverandre over forskjellige switchene, ha "LAN" med randoms på lange togturer osv..)

 

Gode spørsmål.

 

Skal det være avgift på dette kan de bruke det på LAN-kulturen. Synes forøvrig det er latterlig med slike avgifter. Hvis det er snakk om konkurranse, der hvor en organisasjon gir ut premier så kan jeg forstå at det vurderes, men ikke ellers.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...