Gå til innhold

League of Legends annerkjennes som sport i USA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så blir det et spørsmål om det er forskjell på sport og idrett, og det er det i mitt hode.

 

Det er forskjell.

 

Sport (et engelsk begrep hentet fra gammelfransk desport i betydningen adspredelse eller moro) viser til lek og fysisk aktivitet. På norsk brukes begrepet sport nær synonymt med idrett. Begge ordene omhandler fysisk utøvelse, ofte i form av konkurranser under fastsatte regler.

 

Idrett (fra norrøn opprinnelse, der «id» betyr virksomhet eller aktivitet, og «drott» betyr kraft, styrke eller utholdenhet) viste opprinnelig til all form for høyt ansett dyktighet, herunder musikk, dikting og kunnskap om runeskrift, i tillegg til kroppslige prestasjoner. Senere tok den kroppslige utfoldelsen og de fysiske prestasjonene over begrepet.

 

Sport er et mer omfattende begrep enn idrett. Forskjellen ligger i at idrett legger størst vekt på utøveren selv, egeninnsatsen og kontroll på egen kropp, som for eksempel friidrett, skiidrett, skøyteidrett, boksing, tennis, håndball og fotball. Sport derimot har gjerne et hjelpemiddel, redskap, fremkomstmiddel, eller dyr som en grunnleggende forutsetning. Eksempler er seilsport, motorsport og hestesport. Skillet mellom idrett og sport blir stadig mindre og i daglig språk brukes begrepene om hverandre.

http://no.wikipedia.org/wiki/Sport

Endret av Kron
  • Liker 2
Lenke til kommentar

It is the end of the world as we know it....Mener det er langt fra sport/idrett.Alt som er en konkurranse er ikke automagisk sport mener nå jeg.

 

Det kommer av at konkurransespilling er et ganske nytt konsept i forhold til annen sport. Om ti år kommer det sannsynligvis ikke til å være en diskusjon engang.

Lenke til kommentar

som om ikke amerikanerne er feite nok fra før så skal de nå putte ungene sine foran datamaskiner i gymtimen for at de skal drive "sport".Vi har en egen båt å putte denne "sporten" i og det heter esport.

 

Enig i at det simpelthen kan kalles "esport" og ferdig med det :)

Men... Visste du det at mange seriøse spillere trener fysisk for å kunne konsentrere seg bedre og holde ut over lengre tid? ;)

Endret av Stigtrix
Lenke til kommentar

Dette er et steg i riktig rettning :)

Men det er idiotisk at kun ett spill (som har kloner som har akkurat samme funksjon) skal tells som sport, mens andre skal ikke. Blir nesten som å definere fotball for en sport, men ikke kvinnefotball. (Om LoL er sport er HoN og Dota2 det og).

Starcraft2 burde absolutt falle i denne kategorien

Lenke til kommentar

Av alle Moba spill så måtte det bli det som er mest casual? *lol*

 

Ehh ja selvfølgelig!

 

Det ville ikke akkurat gitt mening å introdusere et lite anerkjent spill som blir en nisje de fleste ikke interesserer seg for, som det første spillet i verden som regnes som en ordentlig sport.

 

Det som er mest populært og kompetitivt er selvfølgelig det som er naturlig å anerkjenne den første sportsgrenen "gaming" med.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

De fleste her misser poenget, om kalles sport eller esport er ikke mye relevant, det som er viktig er hvordan visa håndteres. De som følger med litt i esport scenen vet at det relativt ofte oppstår visa problemer da det amerikanse systemet er ganske elendig og tregt.

 

At det åpnes for bedre visa-håndtering for utdøvere er en stor ting.

 

Det at kommentatorer ikke dekkes av dette er naturlig, de gjør en jobb og må få jobb-visa.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"I tillegg til anerkjennelsen dette fører med seg, vil det også gjøre det svært mye lettere for profesjonelle League of Legends-spillere å konkurrere i USA, da de nå vil ha tilgang på idretts-VISA."

 

Uansett om det er rett å kalle LoL for en sport eller ikke. synes jeg at dette er bra. Tenk å være god nok til å leve av et spill, men ikke komme inn i USA pga tåpelige innvandringsregler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...