Gå til innhold

Taekwondo i Kongsberg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

WTF Taekwondo ville jeg anbefalt. Har grønt og skal snart opp til blått og tror aldri jeg har hatt det så morro før med TKD. Det er utfordrende, krever disiplin og eksplosiv kondisjon samt at du lærer å sprenge egne grenser og virkelig ta deg selv til nye nivåer. Vi har en trener som drev aktivt med kickboksing før og han har sagt at TKD ligger langt foran kickboksing når det kommer til mestringsfølelse, samhold og progresjon.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Jeg valgte kickboxing pga. at det er fri sparring mye tidligere. Du merker i din første time med fri sparring hvor annerledes alt plutselig er når du skal gjøre alt samtidig mot en motstander som du ikke vet hva kommer til å gjøre. Spesielt siden du også må beskytte hodet mot slag og spark i kickboxing. Sparring høres kanskje skummelt ut for mange, men det handler mer om å prikke inn rene treffere uten kraft i begynnelsen, så liten fare for neseblod.

 

Det er alltid interessant å sparre mot noen som ikke har prøvd fri sparring. Spesielt hvis du går helt inn i kroppen på de og dytter og clincher litt mens du slår til kroppen. Det er veldig uvant for folk som er vant til tradisjonell kampsport, og veldig lærerikt når noen gjør det mot deg.

Endret av Orwandel
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Pointfighting Det er stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt. Hurtighet, bevegelse, oversikt og gode tekniske kvaliteter preger denne grenen. Har fatt stor underholdningsverdi fordi utøverne ønsker å vise sine ferdigheter og finesser i eksplosive angrep selv om styrke i slag og spark er av lett karakter. Kroppsbeherskelen går her på kvalitative teknikker, mykhet, koordinasjon og hurtighet. Internasjonalt er deltagelsen i point fighing stor. Utkjempes på matte.

 

Kilde: Wikipedia

 

Dette er er moro.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...