Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...

Kodak BW400Cn kan være grei å prøve ut den fremkalles i samme kjemikaler som fargefilm; så det er lett å få de fremkalt.

 

Jeg husker ikke om Ilford filmene er i samme leiet ...

Ilford XP2 er for fremkalling med kjermikalier for farge. Kan gi ett lite fargeskjær i bildene.

Hvis man har mulighet for s/h fremkalling er det langt bedre.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Hei, litt gammel tråd, men tenkte jeg skulle svare likevel. Film kjøper du fint på norske nettbutikker. Fotovideo, akersgatafoto, interfoto med flere selger fortsatt mye analog film.

Siden du ikke har tatt så mange blider på film tidligere er det greit å begynne med noe helt standard. Ikke kjøp 50 ruller med en gang på ebay. Husk film er ferskvare, og har en holdbarhetsdato. Film oppbevarser i kjøleskap.

 

Det du skal ha er 135 (35mm film). For fargefilm har du to alternativer, negativ og positiv film (også kalt lysbildefilm). Det aller enkleste er å bruke negativ film (de fleste lab'er fremkaller negativ film). En billig og god fargenegativ film er Fuji Superia, men ønsker du en litt mer pro film, så er Kodak Portra 400 en fantastisk film. Også Kodak Ektar 100 er en god film (Vedlig mettede farger). Ønsker du bare å teste ut kameraet, og leke deg litt med filmfoto, så er faktisk TudorColor XLX 200 til 19 kr rullen hos fotovideo, en helt grei film i godt lys.

 

Jeg har ikke så stor erfaring med svart-hvitt film, men har brukt og vil anbefale på det sterkste Kodak tri-x 400. Også Fujifilm Neopan Acros er en bra film.

 

Det kan være en utfordring å finne forhandlere som fortsatt fremkaller film, men de finnes fortsatt. Japanphoto, ifolor, fotoknudsen og studiotechnika fremkaller fortsatt film. Ta kontakt med kundeservice, også sender de deg helt sikkert en fotopose.

Som nevnt ovenfor, så kan du enkelt fremkalle selv, men finn først ut om filmfotografering er noe for deg før du begynner å kjøpe inn utstyr og kjemikaler.

 

Lykke til :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...