Gå til innhold

Sony: – Flertallet vil ikke kjøpe spill digitalt (PS3, PS4, PSP, Vita)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis jeg også "bare kunne gått ned på butikken" og kjøpt spill til konkurransedyktige priser hadde jeg nok gjort det. Men, når man er bosatt på østlandet midt i mellom Oslo og Trondheim har man ikke andre valg enn en overpriset sjappe som er åpen midt på dagen i ukedagene eller online.

 

Hadde det vært lettere å kjøpe fysiske eksemplarer, og jeg hadde hatt plass ville det vært det lette valget.

Lenke til kommentar

Selvsagt smir Sony mens jernet er varmt. De har nok ikke noe i mot at spill (og film) fortsatt vil komme på Blu-ray i noen år til. Særlig ikke nå som xbox også tar i bruk formatet.

 

Men skal ikke klage jeg, jeg liker å ha favorittene fysisk tilstede i hylla til bruk når som helst, helt uavhengig av andre faktorer. Så så lenge det ikke kommer noen sperrer slik MS prøvde seg på, har jeg ikke noe imot noen år til med fysisk media.

 

Samtidig synes jeg det viktig med digital nedlastning, da det er en del spill som jeg ikke bryr meg om å ta vare på, og like gjerne kan kjøpe fulle av ekstrem DRM og annet dritt, fordi jeg har glemt dem dagen etter uansett.

Lenke til kommentar

Valgfrihet? Kan jeg plukke opp spillet på jobb, ta det med hjem å velge å "digitalisere" det? Det at de tilbyr spillet i sin egen "online butikk" til "veiledende priser" som de holder i en årrekke så du stort sett alltid kan plukke opp spillet billigere på diverse sjapper rundt om som eneste måte å kjøre "digitialisert" så er det klart det blir nedprioritert.

 

Markedet styres da av penger, folk er generelt lukne til å betale mer for digitalt da det tross alt gir veldig lite mening at utgaven som er blottet for distrubisjonskostnader og det hele i 9 av 10 tilfeller skal koste mer enn den fysiske kopien på din nærmeste spillsjappe.

 

 

Både Sony og Microsoft burde klare å tilby kunder muligheten til å kjøpe spillet akkurat hvor og hvordan de vil og deretter velge førstegangen de tar i bruk spillet om de vil registrere det mot sin konto, og dermed digitalisere det så de har det tilgjengelig overalt med sin brukerkonto uten behov for fysisk medium eller om de ønsker å benytte det på den "gamle måten" å spille ved bruk av fysisk disc uten registering mot brukerkonto.

 

 

Det er det som er valgfrihet.. Løsningen hvor du kan velge å kjøpe fra vår digitale butikk med våre ikke så veldig konkurransedyktige priser eller plukke det opp på nærmeste spillsjappe er ikke mye til valgfrihet anno 2013.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Digitale kopier ville vært mer attraktive om man faktisk kunne kjøpe dem, og ikke leie. Dvs. at man kan laste ned en mappe som inneholder alt man trenger for å kjøre spillet uavhengig av onlinetjenester. Det er det piratene får når de laster ned og derfor får man ofte en bedre versjon som pirat enn som betalende kunde.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er 100% digital på PC og det er samtlige jeg kjenner som spiller på PC også. Dem jeg kjenner som har noe tregt nett er glade for at en kan kjøpe en fysisk kopi og installere for så å legge plast dingsen i en eske på loftet.

 

En slik løsning som MS hadde planer om vil nok bli realitet tidligere en senere i en eller annen form for DRM, men denne 24t sjekken var for drøy.

Lenke til kommentar

Er 100% digital på PC og det er samtlige jeg kjenner som spiller på PC også. Dem jeg kjenner som har noe tregt nett er glade for at en kan kjøpe en fysisk kopi og installere for så å legge plast dingsen i en eske på loftet.En slik løsning som MS hadde planer om vil nok bli realitet tidligere en senere i en eller annen form for DRM, men denne 24t sjekken var for drøy.

 

Nå er det mer kult og samle på konsoll spill. Pc cover har en tendens til og være veldig stygge, litt som DVD cover.

 

 

Lenke til kommentar

Nå er det mer kult og samle på konsoll spill. Pc cover har en tendens til og være veldig stygge, litt som DVD cover.

 

Jeg har ingen problemer med å bruke PC som en 100% digital plattform. Spillene er billige, og Steam har et bra opplegg til å være basert på DRM. PC er heller ikke et låst system, og man trenger ikke å tenke på om spill er bakoverkompatible, eller ikke.

 

Fysiske spill til konsoll er noe jeg mye heller ønsker å samle på. Jeg bruker i tillegg å kjøpe collectors editions til de spillene jeg liker best.

Lenke til kommentar

Har bare DRM-frie spill på PC, og di fleste nedlasta digitalt. Men forsatt mulig å kjøpe nye spill til PC på fysiske disker utan DRM. Artig skattejakt det, nesten ein spill-opplevelse i seg sjølv. :)

 

DRM = Digital Right Management. Det vil si at når du er nødt til å laste ned spill, så er det DRM. Akkurat det samme som om du hadde kjøpt PC-spillet på DVD, så hadde det trolig vært låst til Steam eller Origin.

Lenke til kommentar

Kan gjerne kjøpe spill digitalt, men da bør mangelen på et konkret produkt og de ullne forbrukerrettighetene kompenseres for med lavere priser eller andre, ubetingede fordeler heller enn ekstra ulemper.

 

 

DRM = Digital Right Management. Det vil si at når du er nødt til å laste ned spill, så er det DRM. Akkurat det samme som om du hadde kjøpt PC-spillet på DVD, så hadde det trolig vært låst til Steam eller Origin.

 

Hvis du kjøper et spill digitalt på GoG, må du fremdeles laste det ned, men det er også DRM-fritt i den forstand at du kan gjøre nøyaktig hva du vil med setup-filen (også oppfyller det stort sett mine personlige kriterier for hva som gjør digitale produkter akseptable). Den har ingen innebyggede begrensninger som påvirker kjøperen, som jo er det DRM egentlig betyr, uavhengig av akronymet.

 

Hvis jeg laster ned et spill jeg eier på GoG, kan jeg installere det samme spillet på en eller fjorten venners PC-er, og det vil fungere ubegrenset, uten man stoppes av et krav om innlogging på en konto eller at man bare kan kjøre en kopi av spillet samtidig. Nå tror jeg nok i realiteten jeg ville oppfordret dem til å kjøpe det selv for å støtte DRM-fri handel, men jeg kunne gjort det.

Endret av Zealuu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er det dummeste jeg har hørt på lenge. Hvordan bortforklarer de suksessen til Steam?

 

Årsaken til mye av denne sannhetsvridende konklusjonen må være:

 

- i mange år har man fårt spillene vesentlig billigere på fysisk kopi enn digital kopi og de fleste velger da den billigste.

- på plattformer som PSN og XBL er ikke stortitlene tilgjengelig digitalt før lenge etter launch, om de i hele tatt kommer dit.

- Noen ønsker å kjøpe xxx Edition hvor man ofte ikke får opsjonen å laste ned selve spillet digitalt og få det fysiske stashet sendt i posten.

 

 

Hvis bransjen slutter med prisfikseriet og tilrettelegger bedre for digital distribusjon så vil dette endre seg rimelig raskt. Det vil fortsatt være enkelte som foretrekker fysisk kopi pga. affeksjon eller dårlig infrastruktur men det vil da bli unntaksmarkedet slik som med vinyl og annet.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...