Gå til innhold

Nytt topphemmelig overvåkningsprogram avslørt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette overrasker heller ikke meg. Det vil komme mer ved en senere anledning også, der informasjoninnsamlingen er mer spisset mot enkeltindivider eller grupper. Det er åpenbart at med alle de elektroniske spor som den enkelte etterlater, så er dette med slike fullmakter tilsvarende en lek.

Hvor du befinner deg med GPS, betaling og passeringer med NFC, RFID brikker i klær og utstyr, og selvfølgelig alle sosiale medier. Bruker du samtidig blogg og dagbok, og legger dette på nettet, så Ernst vel andre som til slutt vet mer enn deg selv.

Jeg tror at det bare er å forberede seg for det den vidunderlige nye verden, å håpe på at det aktuelle regimet som sitter med makten ikke er et diktatur, som ønsker å bruke denne info for det det er verdt.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan "kobler man seg opp" til en fiberkabel egentlig? Kan jeg gjøre det samme med fiberkabelen som går forbi huset mitt?

 

Ja, det er mulig å åpne kabelen inn til kjernen og bøye den, slik at nok lys slipper ut til å lese datatrafikken.

Lenke til kommentar

Det kommer nok aldri noen flere terroranslag etter disse programmene...

 

Dessuten er vel disse programmene APs ønskedrømmer.

AP og Høyre kan vel igjen slå seg sammen og trumfe igjennom som sist gang det alle andre partier stilte seg imot, fra Rødt til FRP, og til og med deres egne ungdomspartier.

Endret av olavalo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette kommer vel ikke som en overaskelse, de fleste etteretningstjenester driver sikkert på med dette. En måte for å sørge att de har noe å holde på med er att mange nok setter inn en autotekst i alle mail osv. Eksempel: anthrax, u-235, Obama, allha, tnt, kill, eleminate, c4, allahu akbar, AlEn-Qaida osv.

 

 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

I utgangspunktet er dette ikke noe nytt, både NSA og GCHQ har drevet med overvåkning av ulike kommunikasjonsløsninger siden andre verdenskrig. Primært har dette vært tradisjonelle telefonlinjer og radio. Det nye er at man har koblet seg på "fiberlinjene", og ikke de gamle linjene.

 

Som sagt har NSA og GCHQ nesten alltid drevet med live "nøkkelord"-overvåkning av kommunikasjon og en viss lagring av informasjonen. Hva som i realiteten er nytt er den langt større muligheten til å lagre informasjon i store mengder, større analysekapasitet, mulighet til å overvåke flere medier osv.

 

Personlig mener jeg den "live" overvåkningen som NSA og GCHQ driver er helt nødvendig - det problematiske er lagring av informasjonen i for lang tid, samt demokratisk kontroll av organene. Ikke det at de skal offentliggjøre alt de driver på med, men det bør være folkevalgte organ som på vegne av oss har stor innsikt og muligheter for

 

Og som sagt, man driver fremdeles nesten bare med utsiling basert på en lang rekke kriterier - og resten slettes relativt raskt. Trolig er det ikke mer enn noe prosent av informasjonsmengden som blir sett nærmere på.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jaja dette er vell egentlig gammelt nytt, dette har vært hoved arbeids område til etterretningen siden dagenes morgen. Deres jobb er kort fortalt samle informasjon som enten blir brukt av fiender eller fiender av det sittende styresett. Men det er en liten hake og det er at pr idag går alt kommunikasjon gjennom kabel eller satelitt og det har gjort det veldig enkelt og overvåke mange flere enn tidligere og med mye mindre resurser samlet sett. Og så lenge vi ikke gjør noe ulovlig eller innbefatter oss med kommunikasjon som er ulovlig så vil vi aldri merke noe til det.

Det vil jo også bli et problem om informasjonen kommer i feile hender, da snakker vi om en virkelig krise.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I utgangspunktet er dette ikke noe nytt, både NSA og GCHQ har drevet med overvåkning av ulike kommunikasjonsløsninger siden andre verdenskrig. Primært har dette vært tradisjonelle telefonlinjer og radio. Det nye er at man har koblet seg på "fiberlinjene", og ikke de gamle linjene.Som sagt har NSA og GCHQ nesten alltid drevet med live "nøkkelord"-overvåkning av kommunikasjon og en viss lagring av informasjonen. Hva som i realiteten er nytt er den langt større muligheten til å lagre informasjon i store mengder, større analysekapasitet, mulighet til å overvåke flere medier osv.Personlig mener jeg den "live" overvåkningen som NSA og GCHQ driver er helt nødvendig - det problematiske er lagring av informasjonen i for lang tid, samt demokratisk kontroll av organene. Ikke det at de skal offentliggjøre alt de driver på med, men det bør være folkevalgte organ som på vegne av oss har stor innsikt og muligheter forOg som sagt, man driver fremdeles nesten bare med utsiling basert på en lang rekke kriterier - og resten slettes relativt raskt. Trolig er det ikke mer enn noe prosent av informasjonsmengden som blir sett nærmere på.

 

Det er nok det siste her som er det viktigste. Hvordan man skal ettergå og kontrollere disse tjenestene.

 

Det virkelig store problemet med dette er i det man får et mer totalitært regime som ønsker å bevege seg bort i fra demokrati og direkte kontroll av egen befolkning politisk. I disse tilfellene kan disse tjenestene snus mot egne innbyggere for å slå ned på all opposisjon. Dette har vi sett i land som Irak og Lybia der tusenvis jobbet som hemmelige spioner for regimet, og selv om jeg håper vi har kommet oss forbi dette selv kan fremtiden bringe endringer på dette.

 

Det skjer kanskje ikke i med det første i en naturlig demokratisk utvikling, men tenker vi oss en eller annen form for katastrofe, krig eller andre alvorlige hendelser som blåser denne utviklingen ut av kurs kan vi plutselig ende opp med noen ved roret som ikke ønsker å gi slipp. Et samfunn i kaos kan kanskje ikke klare å mobilisere mot dette før det er for sent.

 

Det er mye som kan skje, og jeg mener at dette er systemer vi generelt nyter godt av, men de kan også ha skremmende bruksområder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...