Gå til innhold

Tråden for egne og andres dashcam-videoer


Runar

Anbefalte innlegg

4 minutes ago, Deechon said:

Virker ikke som om politiet alltid er så veldig motiverte til å stoppe folk som bryter trafikkregler, han her lot de jo slippe unna selv om han bare kjørte i lusefart.

Hva skulle de gjort? Kjørt han av veien? Tipper de kjenner han igjen og eventuelt kontakter foreldrene. De pleier og å gå innom skoler og sjekker. Opplevde dette på ungdomsskolen hvert fall.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Sydvest said:

Syke bavian. Helt umulig å se når imøtekommende bil har på fullt fjernlys

Ser ut som bilen i motsatt kjørebane prøvde å bruke fjernlys for å varsle for lysene blir plutselig mye sterkere 43 sekunder ut i videoen. Men effekten ble nok motsatt. Et par blink hadde nok hatt best effekt.

Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (På 8.11.2022 den 13.06):

https://i.imgur.com/WUrG6vy.mp4

Film jeg kom over på Reddit, vet ikke kilden og meme endingen er ikke et forsøk på å være morsom fra min side, men jesus christ den elgen kom fort 😐

Perfekt eksempel på hvorfor begge må ha på fjernlys LENGST mulig når man kjører i mørket og møter trafikk. Og tullingen som kom i mot, skulle ha blinket med fjernlysene i stedet for å skru de på og la de forbli påslått. 

Men man kan vel ikke forvente at folk husker grunnleggende trafikkopplæring etter at de har avlagt førerprøve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange nye biler har i dag digitale/automatiske fjernlys som tilpasser seg automatisk motkommende trafikk. Dvs at de står på selv med møtende trafikk og så slås deler av eller flyttes deler av lyset seg bort fra møtende trafikk. På den måten kan fjernlysene være på hele veien og lyse opp veibanen og veikanten til høyre hele veien.

Jeg har lenge tenkt at dette er gimmikk og ser tøft ut, men i praksis liten verdi. Men når jeg ser slike filmer så lurer jeg litt på om dette hadde hjulpet her? Jeg vet ikke, men håper. Bilen jeg kjøpte har dette og selv om det i starten var tøft å se at den flyttet på lysene for å ikke plage motkommende trafikk så har jeg alltid lurt på om det har en reell verdi :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (32 minutter siden):

Hadde et slikt system på Volvo V60en jeg hadde fra 2015 til 2018, opplever det overhode som ingen gimmick, det lyser utrolig mye bedre opp utsiden av veiene hvor dyr og annet ferdes. Det er noe jeg har savnet stort siden jeg byttet den ut i biler uten dette systemet.

Ja det er en Volvo jeg har. Jeg opplever at det lyser bedre opp veien. Men filmen med elgen fikk meg til å tenke på nettopp dette og om det hadde utgjort en forskjell.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

På en bekmørk svingete fylkesvei med 80-sone kunne jeg tatt livet av en fotgjenger i kveld som gikk i mørke klær uten refleks. Eneste grunnen til at jeg i det hele tatt bremset opp var for at bilen foran stoppet midt på veien (noe som skapte en skummel situasjon i seg selv). Jævlig glad for at jeg ikke holdt 80 gjennom der også.

Med dette videobeviset, hadde jeg blitt fotgjenger selv om jeg kjørte på han?

 

 

Lenke til kommentar

@Sydvest Fotgjengeren går jo teknisk sett utenfor kjørebanen, så ser ikke helt problemet?  Det er hvit heltrukket kantlinje som det er forbudt for biler å krysse under vanlig kjøring og fotgjengeren går med litt margin utenfor denne. At bilistene får seg et støkk er så. 

Termisk kamera bør være fremtiden ift både mørke fotgjengere og elg i veikanten.   Men koster fortsatt flesk antar jeg.  Finnes jo noen rimelige termiske kamera som Flir One til å sette på mobilen/Pad'en, men de har svært begrenset rekkevidde (max 30m ca) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Rune_says skrev (På 23.11.2022 den 22.55):

Fotgjengeren går jo teknisk sett utenfor kjørebanen, så ser ikke helt problemet?

Ja teknisk sett så stemmer jo dette.

Men hadde du med god samvittighet sendt ut noen fra familien din gående langs denne veien uten refleks? Et barn kanskje? Selv om de teknisk sett er utenfor en heltrukket linje i asfalten?

Lenke til kommentar
Sydvest skrev (11 timer siden):

Ja teknisk sett så stemmer jo dette.

Men hadde du med god samvittighet sendt ut noen fra familien din gående langs denne veien uten refleks? Et barn kanskje? Selv om de teknisk sett er utenfor en heltrukket linje i asfalten?

Nei, og barn er jo ofte usynlige - jeg har f.eks. utrolig sjelden sett barn i nærheten av "Barn leker" skilt, så har kommet til konklusjonen at en god del barn faktisk må være helt usynlige.  (Man skal for øvrig ikke oppdra barn til å leke i veien, det er et foreldreansvar.)

Men  ja, det er jo litt risiko. Nok av bilister som ikke holder eget kjørefelt i sving.  En refleks er nok lurt.  Men kan også få noen til å beregne for god margin/gjøre brå bevegelser og kanskje få sleng på en henger som treffer en bil i motsatt kjørefelt... - jfr NRK Brennpunkt - Kollisjon   (Statens Vegvesen bruker en rulletester som kan gi "bingo"-resultater ift om bremsene er OK. Kan gi resultat at bremser er for svake selv om de er OK. Bremsesystem bygges da om for 30K og får for sterke bremser (men måler OK).  Lett touch på bremsepedalen da så sladder henger over i motsatt om det er minste glatt.  Samme problem i Sverige også, da dette p.t. er eneste testmetode iflg EU direktiv, selv om metoden gir tilfeldige resultat og bedre testmetode finnes)

 

 

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (På 29.11.2022 den 11.34):

Idiot som "skal bare", krysser dobbel sperrelinje for å kjøre forbi en syklist.
De driver å gjør om på sykkelveien som er ved siden av veien (Uvisst av annen grunn enn å sløse bort penger), og syklistene kjører ofte i veibanen her.

Litt dårlig kvalitet på videoen, men var ikke så veldig mye lettere å se i virkeligheten. 

 

Trodde det var i grunnloven at om en syklist er i din fil, så har man krav, og føresterett, på møtende trafikk sin fil for å kjøre forbi syklisten. Folk oppfører seg ihvertfall slik i trafikken.......

Lenke til kommentar
ExcaliBuR skrev (1 time siden):

Trodde det var i grunnloven at om en syklist er i din fil, så har man krav, og føresterett, på møtende trafikk sin fil for å kjøre forbi syklisten. Folk oppfører seg ihvertfall slik i trafikken.......

Gjelder dessverre ikke bare forbikjøring av syklister, men alle typer hindringer. 

Litt lenger bort langs ring 2 retning vestover er det et busstopp der det ikke (lenger?) er en busslomme. Bussen blir da stående i sykkelfeltet og halveis ut i veibanen.
Noen ganger kan man klare å snike seg forbi uten å krysse sperrelinjen, men ikke alltid. (Kommer litt an på hvor bred bil man kjører)
Der er det da også mange som sniker seg forbi ved å krysse den doble sperrelinjen. En gang ble jeg tutet på fordi jeg ventet bak i stedet for å krysse sperrelinjen for å kjøre forbi...
Edit: Her: 
https://www.google.com/maps/@59.9329322,10.7585413,3a,75y,319.04h,85.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdbnBxP_JNbU2mPy4qP7J1Q!2e0!7i16384!8i8192

Endret av KalleKanin
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...