Gå til innhold

Tråden for egne og andres dashcam-videoer


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
koots skrev (11 minutter siden):

https://www.google.com/maps/place/59°55'15.6"N+10°40'35.3"E/@59.9209907,10.6759288,136m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d59.9209895!4d10.6764758

Det er avkjøringen til Skøyen fra sørgående E18. Det er antagelig uventet vikeplikt der så ikke trafikken skal stoppe opp bakover på E18

Takk. Ser ut som en etterpå-løsning pga. uventede problemer ja. Med litt bedre planlegging kunne man jo fått disse to veiene som to separate armer inn på rundkjøringen rett ved heller.

Lenke til kommentar

Men å føre E18-avkjøringen inn som enda en arm på rundkjøringen mellom Drammensveien og Karenslyst Allé ville i praksis gitt alle fra E18 vikeplikt for de fra Drammensveien. Det unngår man slik det er nå, som gir litt bedre flyt for de fra E18.

Noe bedre er nok ikke mulig å få til uten å bygge om hele området der, både vei og byggninger. Da tror jeg det er bedre å satse på å få folk dit med buss, tog, trikk (i fremtiden, også T-bane), samt gange og sykkel.

Lenke til kommentar

Jeg mener at det en periode var motsatt der, at det var de som kom fra E18 som hadde vikeplikt, men at dette ble endret til slik det er nå.

Argumentet for å endre er nok å hindre kø ut på E18.
F.eks. ekspressbussene som kjører langs E18 tar av her for å plukke opp folk, og man ønsker nok at disse skal kunne kjøre mest mulig uhindret.

Edit:
Jepp, det er diskutert her:

"Det er en god del busser som kommer inn den avkjøringen, kjører rundt rundkjøringen og til holdeplassen sin før de durer ut på E-18 igjen. Da veien fra høyre hadde vikeplikt for de to feltene førte det alltid til lange køer bakover til E-18 og dermed også en del farlige situasjoner der."

Endret av KalleKanin
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

SHIT pomfritt.. Dette er dødsflaut: Jeg mista hjulet på hengeren min...

Til tross for at boltene var etterstrammet etter ventilbytte for noen måneder siden, hoppa de ut på tur nå nylig. Selvfølgelig ble varseltrekanten påkjørt av første kjøretøy til stedet, så fruen fikk gleden av å stå å varsle trafikk i en liten time før Viking kom til unnsetning. Hjulet traff heldigvis ingen.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Noen må tydeligvis kompensere for sin nanopenis ved å ikke la seg forbikjøre av en pickup.. I ca 10 min før vido starter har jeg ligget bak denne bananen. Jeg har kjørt litt innpå der det åpenbart er god plass å komme forbi for å hinte frampå at jeg vil kjøre forbi, men vedkommende har bare forblitt i venstre fil... Når jeg så skifter felt for å kjøre forbi, gir han gass og holder seg akkurat foran meg... 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
3 hours ago, TMB said:

Spørsmålet her er vel om han kjører i fartsgrensen eller ikke? Hvis ja, så har du ingen rett til å kreve "fri vei"... Fartsgrensen gjelder i begge felt.

Quote

Når forankjørende blir oppmerksom på at en bakenforkjørende vil kjøre forbi til venstre, skal han holde så langt til høyre som mulig, og må ikke øke farten. Dersom hans kjøretøy kjøres langsomt eller tar stor plass, og vegen enten er uoversiktlig eller har motgående ferdsel, skal kjøreren være særlig oppmerksom på bakenforkjørende. Kan det lette forbikjøringen, skal den forankjørende så snart som mulig vike til høyre, sette farten ned og om nødvendig stanse.

https://lovdata.no/dokument/SFO/forskrift/1957-04-26-4

  • Liker 5
Lenke til kommentar
TMB skrev (4 timer siden):

Spørsmålet her er vel om han kjører i fartsgrensen eller ikke? Hvis ja, så har du ingen rett til å kreve "fri vei"... Fartsgrensen gjelder i begge felt.

Fullstendig irrelevant 👍 Det er ikke du som bestemmer farten til andre trafikanter.

I tillegg til det Emsal viser til over gjelder uansett §3 - Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Eller mener du kanskje at det er nødvendig å sperre et felt i farten du selv føler for? 

EDIT: et ord.

Endret av steinrawr
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Han driver vel på med forbikjøring han også.

Sitat

På veg med to eller flere kjørefelt i kjøreretningen, behøver den som kjører forbi til venstre likevel ikke skifte kjørefelt til høyre igjen, dersom han straks eller like etter forbikjøringen har til hensikt å kjøre forbi flere kjøretøy. Dette gjelder bare når han har forvisset seg om at det ikke kan oppstå påtakelig ulempe for bakenforkjørende, derunder for kjører av kjøretøy som nærmer seg bakfra med større fart.

 

Endret av BertNaked
  • Liker 3
Lenke til kommentar
BertNaked skrev (2 timer siden):

Han driver vel på med forbikjøring han også.

 

Jada, og derfor er det det at han bevist ikke slipper meg forbi på strekninger med en kilometer tomt høyrefelt som er idiotien her. 👍 Man må jo selvfølgelig legge seg i venstre felt utenfor Stokke, så man kommer forbi alle bilene som potensielt kan være på veien fram til Drammen 🦺

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...