Gå til innhold

Sony: – Vit at vi hører dere (PS4, XOne)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå må dere slutte å sammenligne Steam med fysiske konsollspill. Steam er populært på grunn av latterlige lave priser og gode tilbud. Jeg betalte knapt 20 kr for Deus Ex Human Revolution gjennom Steam, men det ville nok kostet et sted rundt 200-300 på Xbox Live. PC-spill er generelt mye billigere. Om de sperrer bruktspill på de neste konsollene blir ihvertfall jeg å kjøpe langt færre spill. Man må spørre seg selv om man gidder å betale opp mot 500 kr for en leietjeneste.

 

- Du betaler full pris for en konsoll som allikevel blir å dø ut den dagen de eksterne serverne stenges.

- Du betaler opp mot 500 kr for spill som også dør ut den dagen de stenger serverne.

- Du må atpåtil betale et fast beløp til Microsoft hver måned for å i det hele tatt kunne spille.

Steam er ikke så veldig billig utenom tilbud.

Imidlertid er det en forsjeller på pc og konsoll spill, pc spill har piratkopiering som tar opp mye av det desperat blakke eller teste et spill jeg ikke har anelese om jeg liker segmentet.

Bruktsalg har aldri vært utbrett rundt pc spill.

 

Steam er heller ikke always online, er derimot fordeler med å sette steam offline ved at det ikke oppdaterer spill i tide å utide. Ja du må online for å registrere det er det eneste.

Lenke til kommentar

Du burde lære deg først som sist forskjellen på fanboys og personer som er genuint glad i spill.

 

De som er genuint opptatt av spill forsvarer ikke konsoller med nebb og klør. Lukket hardware, eksklusiver, neddumming, gammel teknologi. Listen er lang. Ingen som er genuint opptatt av spill støtter noe sånt.

 

En konsoll burde vært en PC med fastsatte spesifikasjoner som man kunne hatt i stua slik at man kunne kjøpt hva man ville av "spillmaskin" og at alle spill hadde fungert på maskiner med denne spesifikasjonen eller bedre, i stedet for å lukke platformene og selge eksklusiver.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Folk langt fra toppen hører. Men det betyr lite.
Hvorfor skal de ikke bry seg? Dette er et viktig salgsargument, Ja de taper en del på sin andel av spillsalget ved bruktsalg, men det er trolig at nedlastning kommer til å overta for det meste av spillsalget iløpet av denne generasjonen uansett så det er like greit å ta inn den reklamegevinsten i starten hvor den er viktisk.

 

(Nei, de taper ikke noe på bruktsalget.)

De skulle evt ikke bry seg fordi hvis de har bestemt seg for å tro at bruktsalg skader deres inntjening, så innfører de en eller annen form for sperre/begrensning. Sony har på en måte gått i motsatt felle av MS. De har ikke sagt noen ting. Mens MS har sagt alt mulig ettersom hvilke person man spurte.

Grådigheten til pampene tatt i betraktning er det stor sjans for begrensninger.

 

---

http://www.gamasutra.com/view/news/193204/Vita_Remote_Play_mandatory_for_PS4_games.php

 

Dette ser litt spennende ut. Alle spill til PS4 må støtte Remote Play til Vita, med mindre andre gadgets skal brukes.

Lenke til kommentar

Garantert at ps4 får dette oxo .. ms n sony har vært i snakk med devs om dette ... Morro lesning

Faktisk ikke:

So I got an interesting message from the same person as earlier from the third party publisher. He has this information third hand and I'll paraphrase to save time.

Says Sony have never had any used game or online controls. EA's special relationship with MS is a result of this stance from Sony. However all EA games will be on PS4 anyway' date=' but EA and MS are going to step up marketing for Xbone and give (timed?) exclusive DLC/content. His conjecture is that Sony didn't want to spell out their policy until E3 to capitalise on any backlash at MS.

Again, this is third hand information, but he is adamant that Sony never approached his employer with any kind of used game lock proposition and his friends at other publishers say the same.[/quote']

fra neogaf:

http://www.neogaf.co...&postcount=6604

 

Dermed må isåfall vært enkelt spill selv inkludere DRM, men altså ikke konsollspesifikt

Endret av Flightmare
Lenke til kommentar

Nå må dere slutte å sammenligne Steam med fysiske konsollspill. Steam er populært på grunn av latterlige lave priser og gode tilbud. Jeg betalte knapt 20 kr for Deus Ex Human Revolution gjennom Steam, men det ville nok kostet et sted rundt 200-300 på Xbox Live.

Problemet med Steam er ikke at det har tilbud. Alle butikker har det. Bare så det er sagt får vi Blue Coins på GamersGate når vi kjøper ting eller oppnår achivements (selv noe så enkelt som å skrive en liten anmeldelse av et spill), og disse kan brukes til å kjøpe nye spill. Vil jeg ha Deus Ex: Human Revoultion kan jeg få det gratis ved å bruke Blue Coins. Problemet med Steam er at klienten er i tillegg innført med tvang, mens GamersGate er totalt valgfritt. Faktisk er det så ille at spill man kjøper på GamersGate likevel krever Steam, hvis de er listet opp i Steam-klienten. Hvordan gir det mening? Og hvorfor er det ikke en kjeft som gidder høre etter når jeg klager på det? I 99% av tilfellene nekter folk å godta at det ikke er 100% perfekt "fordi det er Steam". WTF? Endret av Lykketrolling
Lenke til kommentar
Flott at dere delte dette :)
Det hjelper lite hvis de store utgivergutta som EA, Ubisoft og Activision sier de vil ha kode for å kunne spille. PC gamere har hatt dette i årevis, hjelper ikke med grinete fanboys, uttalelser fra liksom sjefer og hashtags da.
Grinete fanboys? Dette handler om forbrukerrettigheter...
Dersom spillet er merket med at den trenger unik medfølgende kode utenpå coveret, og at hvis du kjøper det brukt har du nødt å kjøpe en ny onlinekode så er det ingen rettigheter som redder deg bare fordi du likte det slik det var før.

 

 

EU kan redde deg, da de har insett at du kan selge bilen din, bøkene dine, huset ditt, PC-en din... men av en eller annen merkelig grunn så nekter enkelte selskaper deg å selge Photoshop Pro lisensen din og diverse spill.

 

Lisenser må kunne selges akkurat som alle andre eiendeler.

Lenke til kommentar

Jeg skulle ønske 100% av alle spill krevde Steam. Vil ha alt på en plass sammen med vennelisten min og ikke spredd utover forskjellige launchere.

Hvorfor er det helt greit at Steam-klienten blir tvangsinnført? For all del, jeg har ingenting imot klienten i seg selv. Men jeg vil velge selv hvilken klient jeg vil bruke, og jeg foretrekker helt klart GamersGate. De gjør mye av det samme som Steam, men den er ikke tvang. Hva ville du sagt om Steam var valgfri, men GamersGate var innført med tvang?
Lenke til kommentar

Hvorfor er det helt greit at Steam-klienten blir tvangsinnført? For all del, jeg har ingenting imot klienten i seg selv. Men jeg vil velge selv hvilken klient jeg vil bruke, og jeg foretrekker helt klart GamersGate. De gjør mye av det samme som Steam, men den er ikke tvang. Hva ville du sagt om Steam var valgfri, men GamersGate var innført med tvang?

 

Da hadde jeg håpet alt ble gitt ut på GamersGate.

Ja, jeg kunne tenkt meg å bli tvunget til ett sted, sålenge de kunne tilby alt. Tilogmed Origin hadde funket, om alle spill kom der.

Lenke til kommentar

Man trenger ikke at alt skal komme fra en klient, problemet ligger i at klientene som idag finnes, ikke samkjører / samarbeider med hverandre. Om man kunne spille sammen / legge til venner / chatte uavhenging om folk brukte Steam, Origin, XBox Live, PSN. Da hadde det ikke hatt noe å si og folk brukte bare den klienten de likte selv (slik som folk velger mellom Opera, Chrome, IE). :)

ps: Dette kommer selvsagt aldri til å skje :sleep2:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er at jeg gir blaffen i vennelister, chatting og alt det der. Jeg har faktisk ikke facebook-side engang. Så hvorfor skal jeg tvinges til å bruke steam for å få en felles venneliste? Microsoft prøvde faktisk å gjøre noe sånt med Games for Windows Live, og man ser jo hvordan det ble mottatt... :p

 

For den saks skyld, hva med MSN og alt det der? Trenger ikke steam for å ha en felles venneliste.

Endret av Lykketrolling
Lenke til kommentar

Hvorfor blande inn pc-gaming akkurat her folkens?

Så vidt meg bekjent har vi på pc frihet til å velge steam, gamersgate, gog etc akkurat som vi selv vil? I alle fall så bruker jeg alle disse tjenestene til spill uten at operativsystemet eller pcen min sier jeg er en forbryter og/eller fanboy?

 

Poenget her er vel konsollmarkedet, og inntil vi har noe mere opplysninger om hvordan de forskjellige konsollene faktisk vil fungere er det vel lite produktivt å rakke ned på forbrukerkampanjer av typen vi her leser om på twitter o.l...

Forbrukermakten ligger nettopp i hva vi kjøper og hvilke reaksjoner de ulike produktene frembringer 'i den store massen'.

Fanboykommentarer er vel kun egnet til å speile meningen til den som kommer med kommentarer, og evt provosere motparten til å komme med de vanlige motsatser. Blir litt kjedelig i lengden syns nå jeg..

 

Nåværende generasjon konsoller har selvfølgelig sine for og imot, men har da jaggu hatt fine spillopplevelser på både 360 og ps3 jeg da. ..

Også på pc. Også på c64/VIC. Også på Amiga 5-6-12- og 40cent. Også på S zx. Også på Atari div modeller. Også på Amstrad CPC. Også på min første maskin - den godeste Acorn mmBBC model B. Også på nettbrett. Også på Apple. Også på SNES64(james bond omg!) Også på todelt donkey-kong liksom-lcd fra baksiden av 70-tallet. Også på arcadehaller. ETC!!

Nuvel så er jeg en fanboy jeg også, bare av litt flere enn det som kanskje er vanlig.

 

Er mest fan av gaming, men vil gjerne ha muligheten til å velge hvor, når og hvordan jeg vil game. Stemmer Xbox1 sine virkemidler, vel så er ikke det noe for meg da... Kommer Sony med det samme, vel så er ikke det heller noe for meg ;) Men fins da andre ting å spille på!

F.eks. tablatrommer.

Endret av rosetta stoned
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...