Gå til innhold

Vi har prøvd VR-brillene Oculus Rift (Linux, Mac, Windows)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lurer mest på hvordan dette er for oss brille brukere.

Linser er et alternativ?

 

Dette kan ble helt fantastisk.. er bare å glede seg...

Dog.. spilling kan jo fort bli litt usosialt da :/

Er ikke spill blitt ganske usosialt allerede da? Med tanke på at alle sitter hjemme og spiller med andre over internett anyway.

Endret av Nerowulf
Lenke til kommentar

kan det ikke være farlig for øynene å ha skjermen på så kort avstand? må prøves ut :)

Skjermen er "i uendelig" på grunn av optikk, så det skal ikke være det. Dog skal det sies at jeg ikke har fått dev-kittet mitt ennå, så jeg har ikke prøvd det selv.

Lenke til kommentar

kan det ikke være farlig for øynene å ha skjermen på så kort avstand? må prøves ut :)

 

Tja, er jo slik at når man ser på en skjerm, det være seg dataskjerm eller tv så glemmer man ofte å blunke (helt ubevisst såklart) i samme intervall som man ellers ville gjort. Dermed kan øynene fort bli tørre, og det oppstår irritasjon. Jeg tror dette er mer et "problem" enn at synet vil bli direkte skadet av å ha skjermen for nær.

 

Jeg vet ikke om det har blitt forsket på dette området i denne sammenhengen. Jeg forsøkte å google etter slik forskning i full fart, men fant ikke noe. Skal søke litt grundigere å hvis jeg finner noe skal jeg nevne det her.

 

Forøvrig kan jo dette bli veldig spennende. Så lenge brillene ikke er for tunge, og har en god festemekanisme som ikke belaster nakke og hodet for mye, så kan det bli virkelig interessant å se hva utviklere får til i fremtiden.

Lenke til kommentar

Ser for meg at det er litt som å gå rundt med nattoptikk i forsvaret (med standard hjelm). Jævlig fett å kunne se alt midt på natten, med kun minimalt med lys, men etter en lang økt (patrulje), så merker du at du får veldig vondt i nakken pga unaturlig belastning. Kanskje det kommer et helt oppsett med bilde/lyd og balanse?

Ganske fett uansett, spennende å se hvordan de løser slike problemer!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva blir prisen på dette tru?

Så ikke noe i artikkelen. Skyt meg om det gjorde det

Hadde vært wn fin julegave til meg selv!

Utviklerutgaven koster $300 dollar (+ frakt og toll). Den endelige utgaven vil være i samme prisklasse, men den kommer nok ikke ut før jul :)

Lenke til kommentar

Lurer mest på hvordan dette er for oss brille brukere.

 

Det går helt fint å bruke linser. :)

 

Ser for meg at det er litt som å gå rundt med nattoptikk i forsvaret (med standard hjelm). Jævlig fett å kunne se alt midt på natten, med kun minimalt med lys, men etter en lang økt (patrulje), så merker du at du får veldig vondt i nakken pga unaturlig belastning. Kanskje det kommer et helt oppsett med bilde/lyd og balanse?Ganske fett uansett, spennende å se hvordan de løser slike problemer!

 

Utviklerutgaven som vi testet føltes ikke belastende, og var overraskende lett. Vi fikk ikke testet den i flere timer i strekk, så det er det litt vanskeligere å si noe om.

Lenke til kommentar

Folk sier at det går helt greit an å bruke briller også, mot at man må stille linsene noe vekk fra øynene. Merk at hvis man er langsynt trenger man ikke briller i riften (fordi skjermen er "uendelig langt unna"), og det følger også med linser man kan bruke for nærsynthet (men de fungerer ikke for alle).

Lenke til kommentar

Lurer mest på hvordan dette er for oss brille brukere.

 

Dei skulle ha tre typer linser som du kan bytta ut i forbruker versjonen.

"The Oculus Rift developer kit includes interchangeable lenses for simple diopter adjustment to accommodate different users. Adjustment for users’ varying interpupillary distance is accomplished in software."

 

Når rift kommer i det minste i 720p ...... er den intrsangt spiller ikke på sd oppløsning i 2013 og på et stort bilde blir dette helt lego .. aka rute nett kommentaren i artikkelen

Kommer jo i høgare oppløsning? Detta e jo "utviklar versjonen" med dårligare specs. Når den endelige forbruker versjonen kommer ut, kan du forvente oppløsning på ≥1920×1080.

Endret av Eslu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...