Gå til innhold

Bli kvitt fettet på innsida av lårene?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke mulig å punktforbrenne fett. Den raskeste og enkleste måten å bli kvitt fettet på er via kostholdet, men trening vil selvfølgelig også hjelpe. Både styrke og utholdenhetstrening er smart. Økt muskelmasse gir blant annet økt forbrenning. Selvfølgelig får man større lår om man får større lårmuskler, men det er ikke noe du skal bekymre deg for.

 

Skal du begynne å trene, så tren hele kroppen. Start med et styrkeprogram som tar for seg basisøvelsene.

Lenke til kommentar

Som nevnt over, vil ikke f.eks magetrening gjøre at magefettet forsvinner. Alt det vil gjøre er å styrke trent muskelgruppe og forbrenne litt kalorier avhengig av intensiteten på treninga. Disse kaloriene kan være tatt fra hvor som helst på kroppen din, da genene bestemmer hvor den først vil hente energien fra. Ikke misforstå, den vil ikke kun brenne fettet fra f.eks armene først og så hoppe videre, den vil ta litt og litt fra hver enkelt kroppsdel hver eneste øvelse.

 

For å hjelpe deg med det du lurte på, kan jeg fortelle deg at om det eneste målet du har er å forbrenne fett på lår, så kan du gjøre en del knebøy, hip-thrusts og kanskje lunges. Det er veldig mange øvelser som belaster lårmuskelaturen, men disse er veldig krevende og vil ofte gi deg relativt høy puls mens du trener, som da igjen resulterer i noen ekstra forbrente kalorier. Disse øvelsene vil gi deg litt muskulatur under fettet, som gjør fettprosenten lavere, men du må fremdeles forbrenne fettet for at det skal se bra ut. Da må du gjøre kardio. Jogge, sykle, gå, rett og slett være aktiv.

 

Det du må vite, er at vekttap/fettforbrenning ligger 80% i kostholdet og 20% i treninga. Om du ikke spiser mindre kalorier enn du forbrenner, har det absolutt ingenting å si hvor mye og hvor bra du trener. Ved hjelp av en BMR-kalkulator, kan du se hvor mye du omtrentlig forbrenner i løpet av en dag, og kan justere kostholdet ditt deretter. Du må da selvfølgelig begynne å telle kaloriene du tar inn daglig.

 

For å ta meg som et eksempel, forbrenner jeg ca. 2600 kalorier daglig. Om jeg vil miste fett, legger jeg meg på 500 kalorier i underskudd (altså 2100 kalorier daglig), for å best mulig bevare musklene mine mens jeg går ned i vekt. Om du kutter ned for mange kalorier, risikerer du å forbrenne muskler i tillegg til fett, og da vil du ende opp med å se ut som et beinrangel. Dette kommer i tillegg til eventuelle sykdommer da kroppen ikke får næringen den trenger.

 

Under vekttapet er det viktig at du spiser regelmessig og at du får i deg riktig mat. Proteinrik mat som fisk, kylling (evt. annet kjøtt), egg, nøtter, etc. I tillegg bør du passe på å innta de vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Mye av dette kan du få gjennom sunt kosthold fra salat og grønnsaker, men i fall du vet du av en eller annen grunn ikke klarer å innta det som trenger, kan du kjøpe multivitaminer og andre kosttilskudd for å passe på at alt går så bra som det skal.

 

Det å gå ned i vekt dreier seg egentlig kun om disiplin. Er du ikke disiplinert nok til å holde deg til dietten, kommer du ikke til å gå ned i vekt. For å sette det i perspektiv, som jente (antar du er jente grunnet profilbilde) vil du på en hel dag ikke kunne spise langt mer enn èn grandiosa og en is før du begynner å nærme deg vedlikeholdsinntak i kalorier. Dette er også elendig mat å ta inn da du vil mangle mange av de nødvendige vitaminene og fettsyrene som trengs for å holde seg sunn i vekttapet.

 

Prøver ikke å demotivere deg, tvert imot! Gir deg bare en aldri så liten reality-check. Er du virkelig bestemt på å miste fettet, kommer dette til å være en lek for deg. Lykke til!

 

Ikke vær redd for å stille flere spørsmål :)

Lenke til kommentar

Vekttap er genetisk, hormonelt og utelukkende snakk om kalorier. Å gjøre øvelser som går på bena kan bare øke definisjonen ved å øke muskelstørrelsen. Vil du ha bort fettet ifra bena må du slanke deg. Eventuelt er cardio best. Muskelmasse hjelper masse på definisjon når du har fått av deg mesteparten av fettet. Noe vil du selvfølgelig måtte leve med. Jeg sliter med samme problem selv rundt magen.

 

Styrke kan du forsåvidt trene så ofte du orker. I begynnelsen vil du være mye støl noe som vil sette en effektiv stopper for å trene det mer enn kanskje hver tredje dag.

Endret av omnomnomnivore
Lenke til kommentar

Takk! hvor ofte burde man trene styrke i uka? får å klare målet fortest mulig?

De første øktene vil du kunne bli litt støl men dette går over fort, annenhver dag eller 3 faste dager i uka er passelig. (mer enn dette vil det kunne gå negativt ut over restitusjon og hemme framgangen)

 

Dette programmet med ekstra hipthrusts passer bra for dine målsetninger.

http://www.kalibergym.no/bygg-grunnstyrke-med-riptoes-starting-strength/

 

Når det gjelder kostholdet kan du starte med å finne sånn ca. ut hva du forbrenner på en side som dette, for så og ligge deg 300ish kcal under det du får opp der. http://www.matvareguiden.no/sider/bmr.asp

Samtidig er det greit og få i seg en 1.8-2.0 gram protein per kg kv som en huskeregel, samt. ikke bli for hysterisk (regne ut 2-3 dager på rad for så og ta det på grovregning etter det funker bra)

 

 

 

Vekttap er genetisk, hormonelt og utelukkende snakk om kalorier. Å gjøre øvelser som går på bena kan bare øke definisjonen ved å øke muskelstørrelsen. Vil du ha bort fettet ifra bena må du slanke deg. Eventuelt er cardio best. Muskelmasse hjelper masse på definisjon når du har fått av deg mesteparten av fettet. Noe vil du selvfølgelig måtte leve med. Jeg sliter med samme problem selv rundt magen.

Rett og slett uenig her, jeg har selv muskuløse bein, med ekstra fettlager på rumpe og på innsiden, dette skal det dog ganske godt til å legge merke til uten å fysisk kjenne etter, men uten framside/setemuskulaturen jeg besitter ville man dog kun sett ett par pipestilker med litt ekstra flesk på bak og på innsiden.

 

Som eksempel, her har du to damer med ganske lik fett prosent (dvs. rundt 20) dog veldig! forskjellig muskelmasse.

w-beyonce-bikini-2.jpg

main-5f174d99cd4b9e77d6c7cde7903d27e5a6d7b87c.jpg

Lenke til kommentar

Poenget er at mange damer/jenter som ser ut som hun på det nederste bildet begynner å jogge panisk kombinert med latterlig høyt kcal underskudd, noe som igjen kun bidrar til dårligere helse, ja kanskje noe av fettet forsvinner uten at de ser noe bedre ut (kun tynnere osv.)

 

Moderat underskudd/overskudd/oppreholding av kcal i perioder kombinert med hovedsakelig styrketrening er det som skaper (bra) resultater. Og har man god kontroll på kosthold/styrketreningen og målet hovedsakelig er estetisk trenger man rett og slett ikke utholdenhetstrening bortsett fra en gåtur i ny og ned for å holde fordøyelsen/kroppen vedlike.

Lenke til kommentar

Funker det om jeg tar en halv time spinning først, etterfulgt av styrken? Får vondt i leggene av å jogge!

Hva man trener først/sist blir en prioriteringssak da spinning vil gå ut over styrketrening og vice versa men i begynnelsen av treningsprogrammet jeg postet er vektene så lave at man fint kan ta seg ut på spinning først og fortsatt kunne gå relativt lett igjennom styrketreningen.

Lenke til kommentar

Når det kommer til rekkefølgen på utholdenhet og styrke så er det i hvert fall for meg slik at en joggetur får meg i treningsmodus og styrketreningen går minst like bra etterpå. Mens om jeg begynner med styrketrening så er det veldig tungt å begynne med noen utholdenhetstrening etterpå.

 

Nå er jeg i ganske god form utholdenhetsmessig, og det er også det jeg har prioritert mest, så det kan være årsaken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...