Gå til innhold

Kan USB-minnepinnen bare nappes rett ut?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er jo dette en veldig uhøytidelig test, men det hadde vært interessant å få med i testen om dette påvirkes av annen aktivitet på maskinen. Hva skjer om du kopierer samtidig som du holder på med noe annet heftig? Blir data liggende lenger i bufferet da? Blir dette påvirket av heftig prosessorbruk? Hva med trafikk til/fra skjermkortet? Hva med annen I/O?

 

Det er jo på ingen måte overraskende at bufferet snarest blir skrevet til disk dersom ressursene er ledig.

 

Det kunne også vært interessant å teste det samme i GNU/Linux.

Lenke til kommentar

Jeg har aldri "løst ut" en minnepinne! så lenge fila er ferdig overført, så drar jeg den ut. Har ikke merket noe form for feil av noe slag. Når det kommer til dockingstasjoner for interne disker, er det en ting jeg gjør for å forhindre en fatalt resultat. Når kopiering er ferdig: 1. slå av strømmen på dockingstasjonen. 2. la disken stå til HDD-platene har sluttet å spinne. 3. ta ut disk eller ta ut USB/eSata/Firewire kabel.

Bra test HW, ser frem til flere IT-myter som kan knuses!

Lenke til kommentar

Dette er fullstendig avhengig av OS'et, og jeg må si det er litt uansvarlig å anbefale brukere å nappe ut pinner uten å la OS'et synkronisere først.

 

Hva i huleste er vel poenget med å skrive data til en USB-pinne om du ikke er sikker på at de er der?

 

Om du er så lite klad i å gjør det har du innstillinger på "properties" for pinnen som gjør at data skrives synkronisert. Kos deg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Et problem som det ikke er tatt høyde for her er at det går en strøm igjennom minnepennen. Og når man bare trekker pinnen ut uten å ta trygg fjerning, vil det slå gnister, som svir kontaktpunktene, og kan gi farlige strømninger inne i kretskortet.

1. USB-porten har fortsatt 5v spenning i det du har "skrudd av" en pinne i systemet.

2. Your point is invalid

 

Edit: spenning

Endret av bolt
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Jeg har flere ganger opplevd korrupte filer ved skriving til USB og deretter nappe den ut like etter at Windows (tilsynelatende) er ferdig. Da gjelder det den siste filen som ble overført. Nå var dette på WinXP, så mulig det ikke er så stort problem i W7.

 

Derfor har jeg hatt som prosedyre å løse ut når jeg har skrevet til disken/pinnen, men dropper det når jeg bare leser. Tror nok at det å vente noen sekunder (5-6 sek) etter at OS er ferdig med skrivingen vil ha samme virkning som å løse ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Morsomt konsept :D Ellers så syns jeg dere neste gang kan gå litt mer teknisk til verk når det skal testes. Evt. bare blåse hjernen min ut med å prøve f.eks 1000 ganger med stor fil og 1000 ganger med liten fil.

 

Men ikke sikker på om hvem som er Adam og hvem som er Jamie klonene i HW-staffen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må si jeg koste meg skikkelig når jeg leste gjennom kommentarene her :)

 

Grei artikkel dette, og konklusjonen reflekterer egen erfaring. Jeg napper som regel bare ut lagringsmediumet, med unntak av de få gangene jeg skriver filer av betydning. Får fra tid til annen beskjed om at enheten fortsatt er i bruk når jeg prøver å løse den ut, i disse tilfellene bare napper jeg den ut, funker helt fint...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bra test, bra artikkel! Liker sånne ting på HW.no!

 

Til info så har jeg opplevd merkelige ting med kopiering. Det skjedde ved at jeg kopierte flere filer over på en disk (ikke minnepenn) og etter at den var ferdig (jeg SÅ alle filene lå der) så dro jeg ut disken uten å bruke "Sikker fjerning". Når jeg så puttet inn disken igjen i PC-en så var filene forsvunnet.

 

Tommefingerregel: du _bør_ løse ut minnepenner og du bør/må løse ut harddisker.

 

(;)ystein

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det hender at Windows utforsker krasjer når jeg bare plukker ut minnebrikken - som jeg stort sett gjør uten å hente opp "løs ut". Det er med Windows 7. Ellers har jeg aldri hatt noen problemer, men jeg regner med at de fleste skjønner at minnebrikken ikke er trådløs og derfor må være koblet til så lenge overføring foregår.

Lenke til kommentar

Jeg gjør slik som det står i konklusjonen, å vente til LED lampen har sluttet å indikere dataaktivitet, og et par sekunder til. Har aldri opplevd tapt data når jeg har gjort det på denne måten.

 

Mangler minnepinnen LED så venter jeg ca 5 sekunder ekstra etter overføringen(e) er fullført.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flott test dette :) Sjølv løyser eg nesten aldri ut, og det har hendt då ein og anna gongen at når eg pluggar minnepennen i ei anna maskin, så er ikkje filene på minnepennen, sjølv om skrivejobben var ferdig... med det sagt, så var jo dette i windows.

 

Og som Azathoth seier, så hadde det vore interressant å inkludere Linux, der hadde dykk nok kome fram til at det ikkje er like viktig å løyse ut i Linux som i windows eller osx...

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...