Gå til innhold

Hva har vi i IT-bransjen i lønn?


Anbefalte innlegg

Gjest 8fce0...211
3 hours ago, Stvgr said:

Hadde seks uker fri og jobbet 7,5-timersdager ellers, så det blir vel rundt 1700 timer totalt. Var på provisjonslønn første halvdel av året og fastlønn andre halvdel.

Tusen takk!

Anonymous poster hash: 8fce0...211

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 5/10/2021 at 2:07 PM, beniba said:

Flyttet og byttet jobb

Stillingstittel: Teknisk IT-konsulent
Sektor: Privat
Arbeidsoppgaver: Installering og konfig av programvare på server, migrere data,  teknisk leveranse i prosjekter, samt workshops og være med i salgsprosessen
Sertifisering: ITIL Foundation
Erfaring: 5 år
Alder: 31
Utdanning: Bachelor i Webutvikling
Årsinntekt: ca 630' fastlønn + overtid, dekket mobil,bredbånd og støtte til trening
Sted: Vestfold

Byttet tilbake til min gamle arbeidsgiver da arbeidsoppgaver på ny plass ikke ble som tiltenkt.

Stillingstittel: Solution Consultant

Sektor: Privat
Arbeidsoppgaver: Installering og konfig av programvare på server, migrere data,  teknisk leveranse i prosjekter, samt workshops og være med i salgsprosessen
Sertifisering: ITIL Foundation
Erfaring: 5 år
Alder: 31
Utdanning: Bachelor i Webutvikling
Årsinntekt: ca 650' fastlønn + vakt(50') og bonus, dekket mobil,bredbånd og støtte til trening
Sted: Oslo
 
Har etter 5 år begynt å gå litt lei den tekniske rollen og ønsker en litt mindre handson rolle.  Har sett meg ut to potensielle karriereveier videre;
1. Prosjektleder
2. Applikasjonsforvaltning
Har vært inne til to intervju der det var inhouse applikasjonsforvaltning (ene var mer virksomhetsarkitekt for IT-siden) ispedd prosjektledelse internt for IT-systemer. Var med helt til slutt i begge prosessene men manglet det lille ekstra når det kom til erfaring/utdanning.
 
Hos nåværende arbeidsgiver er det 'dead-end' uten muligheter for å gå noe videre. Hvilke vei ville dere ha gått videre for å nå målet? Har tenkt på muligheten å ta Prince2 e.l men det virker ofte som at arbeidsgivere også ønsker erfaring som prosjektleder. Vil det være enklere å ta en konsulenstilling i et større konsulentfirma som har interne karrieremuligheter?
 
Endret av beniba
Lenke til kommentar
Gjest b274f...a9e

 

Stillingstittel: Sommerstudent internship

Sektor: Offentlig
Arbeidsoppgaver: Fullstack
Erfaring: 0 år 
Utdanning: Bachelor i Informatikk, er på første år av masteren nå
Timelønn: 277,-
Sted: By
 
Håper jeg ikke bryter noen regler med å legge ut lønn fra sommerjobb som student. Ble egentlig ganske overrasket av at lønnen er såpass høy.

Anonymous poster hash: b274f...a9e

Lenke til kommentar
Gjest b274f...a9e skrev (11 timer siden):

 

Stillingstittel: Sommerstudent internship

Sektor: Offentlig
Arbeidsoppgaver: Fullstack
Erfaring: 0 år 
Utdanning: Bachelor i Informatikk, er på første år av masteren nå
Timelønn: 277,-
Sted: By
 
Håper jeg ikke bryter noen regler med å legge ut lønn fra sommerjobb som student. Ble egentlig ganske overrasket av at lønnen er såpass høy.

Anonymous poster hash: b274f...a9e

Interessant informasjon for oss som vurderer å ta inn interns. Jeg ville tippet normalen lå nærmere 200, så det høres ut som en bra deal.

Lenke til kommentar

Jeg har 3 jobbtilbud på bordet. (Vil også tro nåværende arbeidsgiver kommer til å komme med mottilbud) Er forsåvidt åpen for å jobbe i alle tre bedrifter, så tenkte jeg skulle utnytte denne situasjonen til å skaffe meg en best mulig "deal". Alle tilbudene jeg har er 100-200k høyere enn nåværende lønn. Hva er beste måten å legge frem dette på? Vil ikke fremstå som grisk heller.

Lenke til kommentar

For å gi et arbeidsgivers perspektiv på det: Vær ærlig om det høyeste tilbudet og la bedriftene få ta stilling til om de vil være med på runden. Verste jeg vet er å gå glipp av en potensiell ansettelse fordi kandidater bare umiddelbart har akseptert det høyeste budet uten å la oss få sjans til å svare.

Lenke til kommentar
26 minutes ago, Feh said:

Verste jeg vet er å gå glipp av en potensiell ansettelse fordi kandidater bare umiddelbart har akseptert det høyeste budet uten å la oss få sjans til å svare.

Har selv gjort dette (akseptert et tilbud uten å si fra til de andre partene) ved et par anledninger, men da har det vært pga. det faglige, og lønna har vært mindre viktig.

Endret av hattori_hanzo
Lenke til kommentar

Nåværende jobb

Stillingstittel: IT-konsulent (fullstack utvikler)

Erfaring: 5.5 år

Sertifisering: Ingen.

Arbeidsoppgaver: Utvikling, arkitektur, tech lead.

Utdanning: Mastergrad datateknologi

Årsinntekt885k + overtid + bonus (ca 2-4%).

StedOslo

GoderStandard goder, rabattavtaler her og der ++

 

 

Har fått to nye tilbud. 

Tilbud 1

Stilling: Utvikler/konsulent

ÅrsinntektProvisjonsbasert lønn, jeg får en andel av det jeg det jeg fakturerer kunden. Arbeidsgiver mener at en årsslønn på minst 1.3m bør være oppnåelig. Gitt en faktureringsgrad på 100%. 

StedOslo

Goder: God kompetansebudsjett hvor arbeidsgiver dekker opptil 1.5 uker betalt (lavere timespris dog). Hardwarebudsjett på ca. 40k hvert tredje år for mobil og PC. Standard forsikringer. Firmatur en gang i året.

Kommentarer: Lite selskap med ca 40 ansatte. Grunnlønn på 50k. Må dekke visse saker selv, som bredbånd, mobilabonnement, kanskje en bedre forsikringspakke, IPS da kun OTP dekkes. Gjennomsnittsalder høy men veldig erfarne folk. Sykdom og foreldrepermisjon dekkes opptil en viss G. Prosjektvalgfrihet.

 

Tilbud 2

Stilling: Utvikler/konsulent

Årsinntekt850k + noe overtid + 16% bonus så lenge jeg er ute på oppdrag. Tilsvarer ca 1m i året uten overtid.

StedOslo

GoderStandard goder, gode insentiver for interne bidrag, firmatur en gang i året, valgfri PC og mobil innenfor et hardwarebudsjett, rabattavtaler her og der

Kommentarer: Lite selskap med ca 100 ansatte, lavere gjennomsnittsalder enn tilbud 1, prosjektvalgfrihet, spennende kunder, veldig sosialt miljø. Gode muligheter for egenutvikling. Litt mer sikkert

 

---

 

Lett skal ikke det være. Er det noen av dere som har erfaringer med provisjonsbasert lønn? Hvordan har dere opplevd det? En av de kjipe tingene jeg kan se for meg er at jeg potensielt kan gå ned i lønn om jeg bytter til noe mer standard.

Endret av maXini
Lenke til kommentar

Jeg er i samme bås som deg, har to konkurrerende tilbud der det ene er provisjonsbasert og det andre ikke er det. Ikke lett valg.

Første tanke er at det virker mer "stressende" å ha provisjonsbasert, men samtidig så vil vel arbeidsgiver mase mer på faktureringsgrad hvis du har fastlønn (for å få mer valuta for pengene de betaler) enn hvis det er prosentbasert. På sistnevnte får man jo litt mer tilbake for å faktisk være flink å fakturere mye som kan være en ekstra motivasjon for noen. En annen ting er hva evt. banker tenker om fast lønn vs usikker inntekt når det kommer til lån (hvis du skal søke nytt eller refinansiere).

Personlig heller jeg mer mot fastlønn + en oppnåelig  bonus foran provisjonsbasert, men når det som du selv viser til blir ~300k i forskjell så er det ikke ubetydelig. De fleste jeg kjenner ligger mellom 90 og 100% i løpet av året på faktureringsgrad. Noen havner under 90 og noen havner over 100%.

Det kan være greit å ha et litt konservativt estimat når man tar valget, og så får heller alt over X antall % fakturering bli sett på som bonus. Plutselig tar tid mellom prosjekter litt mer tid enn forutsett, eller så bruker du flere sykedager enn du trodde eller så er det mindre rom for overtid enn planlagt.

Noen med mer erfaring får gjerne spytte inn. Jeg har kun jobbet provisjonsbasert i andre yrker og ikke konsulent-yrket.

Lenke til kommentar
maXini skrev (52 minutter siden):

Er det noen av dere som har erfaringer med provisjonsbasert lønn?

Jeg har hatt provisjonsbasert lønn de siste 2 årene, og for meg er det helt uproblematisk. Det gir meg en frihet og fleksibilitet som kan sammenlignes med å være helt selvstendig, samtidig som jeg har et salgsapparat hos arbeidsgiver som hjelper til med å finne oppdrag. Jeg har ikke hatt lengre perioder på benken gjennom hele min konsulent-karriere, så jeg kjenner ikke noen uro knyttet til risiko for å gå uten oppdrag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, det er jo benktid som kan være litt skremmende. Spesielt om krigen i Ukraina kan skape noen økonomiske konsekvenser.

Jeg har derimot en grunnlønn, selv om den ikke er så høy i tilbud 1 (#1) sammenlignet med tilbud 2 (#2). Hos #2 mister jeg bonus om jeg ikke er ute på prosjekt, men kun for de månedene jeg er på benk. Så forskjellen er en høyere grunnlønn. Etter noen beregninger, vil jeg fortsatt komme i pluss med 90% faktureringsgrad og en timespris på 1253,- hos #1. #1 mener dog at en timespris på 1330-1350 bør være oppnåelig.

Selv har jeg hatt en faktureringsgrad på 90%++ det siste året, hovedsakelig pga sykedager eller intern arbeid. Sykedager er ikke lett å forutse.

Med fastlønn kan jeg se for meg at det er er lettere å gå opp til noe høyere vil jeg tro i framtiden sammenlignet med provisjon.

Lenke til kommentar

Det er jo en skala der fastlønn med overtidsbetaling og alt det greiene der i ene enden er 100% trygt og forutsigbart men med relativt beskjeden økonomisk handlingsrom, mens det å være helt selvstendig næringsdrivende er utrygt og uforutsigbart men med dertil hørende mye større økonomisk handlingsrom.

Provisjonslønn befinner seg jo et sted midt i mellom der. Så det handler jo om hvor risikovillig du er, kontra hvor viktig det er for deg med mye penger inn på konto hver måned.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det kjipeste med provisjonsbasert lønn er at det hele tiden kverner i bakhodet at man må fakturere hver minste lille ting. Det er enklere dersom man er fulltid på store prosjekter over lang tid, men veldig krevende om man skal hoppe mellom kunder og prosjekter ofte.

I tillegg må man se på hva man sitter med om man blir syk (kort eller lenge), går uten arbeid i perioder osv.

Også viktig å se om bedriften regner 100% fakturering som 37.5 timer i uka eller 40 timer. Jeg har sett begge deler, og det kan være ekstra krevende om bedriften regner 40 timer, men avtale med kunde er 37,5 timer f.eks.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan er livssituasjonen din? Bor du i egen bolig som du ikke har tenkt til å skifte ut de nærmeste årene? Har du planer om å få flere barn? Trenger du å kjøpe ny bil? Det kan være krevende å få banken til å akseptere provisjonsinntekter som sikre inntekter når de beregner låneevnen. Om du er i en livsfase hvor du tenker å makse låneevnen kan høy fastlønn være verdifullt. Om du har det lånet du trenger i overskuelig framtid og stoler på egen evne til 1) å oppnå tilstrekkelig provisjon og 2) å sette tæring etter næring om 2 feiler, så kan du vurdere provisjonsbasert lønn. 

Forskjellen på antatt årsinntekt i de to jobbene er jo også betydelig. Men livet er mer enn lønn, og "1,3m er oppnåelig" er jo ikke det samme som "1,3m kan du regne med", og trekker du fra pensjonsinnskudd, IT-budsjett mv. så blir forskjellen en del mindre - med en hel del risiko. Så om du tror jobb 2 vil være et bedre og mer utviklende sted å jobbe eller et sted du vil trives vesentlig bedre, så ville jeg tenkt grundig gjennom om lønnsforskjellen er verdt det. 

(Jeg takket nylig nei til en lønnsøkning på over 300 000 fordi jeg trives godt i nåværende jobb og trodde på utviklingsmulighetene både personlig og for bedriften  - som ikke IT-mann i et selskap sterkt preget av IT-folk) 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
NoTrace skrev (35 minutter siden):

Også viktig å se om bedriften regner 100% fakturering som 37.5 timer i uka eller 40 timer. Jeg har sett begge deler, og det kan være ekstra krevende om bedriften regner 40 timer, men avtale med kunde er 37,5 timer f.eks.

Det er vel et større problem når man skal beregne bonus eller andre ting som forutsetter en prosentandel utilisation/faktureringsgrad, eller som gir deg bonus basert på faktureringsgrad/antall arbeidede timer

Har du "ren" provisjon som andel av fakturert beløp (evt. motregnet mot, eller lagt oppå, en fastlønn), ikke krav til antall fakturerte timer, har det jo ikke noe å si hva som er normalarbeidsuke, du får en andel av det du tjener inn, ferdig. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...