Gå til innhold

Spare i gull, hvor får man kjøpt og lagret?


Mad86

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er paranoid :) og tenker at mine sparepenger kan fordufte mens de sitter i banken (se på kypros), og jeg er redd for aksjemarkedet slik som økonomien ser ut nå. Jeg sitter på en halv million kroner jeg ikke skal bruke på en del år. Istede for å la dem være i banken til lattelig rente vil jeg heller plassere dem i gull og sølv.

 

Ved å søke på nettet ser jeg at gull ligger på ca 1575 USD/Oz i skrivende stund. Med konvertering ser jeg at en Kilo gull ligger på ca 300k NOK.

 

Finnes det steder i Norge hvor jeg kan kjøpe så mye gull til den prisen?

Det er jo skatt på å ta inn gull i Norge, muligheter for å omgå dette?

Burde jeg stole på selger, sertifisering, kjøper jeg ekte vare?

Burde jeg lagre det i en bankboks?

 

Noe mer jeg burde vite?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er noen tips her. Merk at jeg ikke er noen ekspert, men her er hva jeg tror: Ettersom det er moms på gull i Norge, men ikke på gullmynter, bør du investere kun i gullmynter - da får du faktisk mer gull for pengene. De er også tollfrie og ikke skattepliktige, så fremt de «kan ansees å ha samlerverdi». Dersom du skal handle for en halv million, bør du nok kjøpe myntene så nært opptil kilden så mulig, dvs. staten som støper dem og importere dem selv.

 

 

 

Med unntak av USA og Spania?

 

Storbritannia, Nederland, Italia, Frankrike, Polen...

Endret av Aiven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gull er i stor grad basert på MLM. Hvem tror faktisk på en ny gullstandard, evt. gull som dominerende valuta? Om det er realistisk, kan jeg være enig med deg. Dessverre vil ikke det skje og hele opplegget er preget av propaganda og MLM av de som har valgt å spare i fysisk gull og gullaksjer. De vil jo selvfølgelig at flere skal være med og øke prisene. Tenk litt over det; hvilken nytte har egentlig gull bortsett til "pynt"? Veldig lite. Andre råvarer som olje er for eksempel nyttig av åpenbare grunner. Sølv er verdens beste strømleder, i tillegg til å bli benyttet i solceller, batterier, omtrent alle elektriske ting du eier, speil og glass grunnet refleksjonsevnen og medisiner på grunn av de antibakterielle egenskapene. Skal du først tenke tusenvis av år frem i tid så er sølv en større mangelvare enn gull.

 

Eiendom er i likhet med olje, gull og sølv en begrenset ressurs og tusenvis av år frem i tid sannsynligvis en god investering fordi mennesker alltid vil trenger plass.

 

Jeg sier ikke at det dumt av deg og at du ikke vil kunne tjene på det, men ikke invester hele formuen din i gull, for det er ikke så sikkert som du er lurt til å tro. Rundt 1980 sank prisen på gull over 40% (etter en voldsom stigning i tre-fire år) og det tok nesten 30 år før prisen kom dit den var igjen (inflasjonsjustert). Deretter har den fortsatt å stige, men stagnert og variert noe de siste årene.

Mine sparepenger er plassert 60% i aksjemarkedet, 10% i valuta og råvarer (valuta: spekulasjon og hobby, ikke anbefalt som sparing) og 30% i bank. Jeg eier ikke eiendom og ser ikke på det som en investering, men mye vil etter hvert havne der og. Spre risikoen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...