Gå til innhold

Masterutdanning innen finans, BI, NHH, ... erfaringer?


BalleBasse

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har gått det femårige integrerte sivøk. studiet ved BI i tre år, og tiden for å velge institusjon og master står like om hjørnet.

 

Er interessert i finans, økonomistyring, statistikk, makroøkonomi og ellers kvantitative metoder. Drømmejobben er nok CFO, men veien dit er selvfølgelig lang. Hva slags jobb jeg begynner med er ikke superviktig, så lenge det er relevant, krevende og lærerikt.

 

Hvis jeg forsetter på BI, så ser jeg for meg major i finans og minor i strategi eller samfunnsøkonomi. NHH er også et alternativ, men hvordan er det med andre institusjoner i inn- og utland (hvor man ikke må betale det hvite ut av øynene)?

 

Er det noen med erfaring fra master innen finans på BI, NHH eller andre institusjoner som kan fortelle litt om faglig innhold/kvalitet, muligheter for jobb og så videre?

Endret av BalleBasse
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 år senere...

Før man søker på en utdanning innen finans på BI, NHH eller en annen økonomisk høyskole i utlandet så må man være klar over at dette er fagfelt som tiltrekker seg psykopater og mennesker med narssistiske trekk. Forskning viser at ca. 10 prosent av de som jobber innen finans (og da særlig i konsulentbransjen, f.eks. McKinsey, BCG) er psykopater og at en stor andel av de resterende 90 prosentene har narsisstiske trekk. Dette er en utdanning som appellerer til mennesker drives at status (beundring, respekt, popularitet) og ytre motivasjonsfaktorer (penger, materielle goder). For mange kan et slikt miljø være destruktivt og direkte ødeleggende for et lykkelig liv.

 

The Shocking Statistic About Psychopaths In Finance:

http://www.businessinsider.com/wall-street-psychopaths-2012-2#ixzz3ibts6sC5

Endret av nilssonn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...