Gå til innhold

Test: Olympus XZ2 iHS


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bra artikkel! :yes:

Har XZ-1, og er bra fornøyd med den, enn så lenge.

Hadde nok håpet på et hakk bedre lysstyrke på XZ-2, noe likt LX-7, men ellers virker dette å være et veeeldig så bra alternativ til de andre i denne klassen.

Blir nok å vente en god stund, til prisen blir akseptabel. Ned ca. 1K så kan den nok nærme seg en lomme i nærleiken! :dribble:

Lenke til kommentar
Kan dere vise et bilde av alt som følger med i esken når man kjøper kameraet? - Er det noe mer man trenger? Har Olympus XZ2 løst objektivdeksel, slik som XZ1? - Dersom så; Passer Olympus' auto lens cap LC-63A for Olympus XZ1 til XZ2?

Jeg har ikke noe bilde av det som følger med, men i prinsippet får du alt du trenger unntatt minnekort. Du kan finne en komplett liste på Olympus sine sider. Det finnes også en tegning av boksinnold i brukerveildningen og den kan du laste ned fra nettet, der er det en god del mer detaljer enn det det er plass til i en test.

 

XZ-2 har løst objektivdeksel på samme måte som XZ-1, fortsatt ingen lameller dessverre. Objektivdekslet kan festes med en medføglende snor slik at det ikke forsvinner. Jeg lastet ned et bilde fra Olympus av LC-63A som jeg hadde tenkt å bruke i artikkelen da det ser ut som en ganske nyttig sak, men LC-63A står ikke som ekstrautstyr verken i brukerveildningen eller på Olympus sine sider så jeg vet ikke om det passer.

 

 

"skjermen kan ikke beveges og det er ikke mulighet for blits eller elektronisk søker." Jo, Pentax MX-1 har vribar skjerm.

Ja det var tabbe, men ser Are har fikset det alt.

Endret av seriksen
Lenke til kommentar

Liten kommentar her angående videofunksjon:

 

Video-funksjonens field of view er ca 10-20 % mindre enn ved stillbilder. Dette er også bekreftet fra Olympus kundeservice:

der kleinere Blickwinkel bei Videoaufnahmen hängt mit der Funktion des Bildstabilisators zusammen. Für das stabilisierte Bild bei Videoaufnahmen werden die Daten aus den Rändern des Bildsensors als Reserve zur erfolgreichen Berechnung des ganzen Streams verwendet.

Fritt oversatt:

Den mindre synsvinkelen ved videoopptak henger sammen med Bildestabilisatoren. For det stabiliserte bilde ved videoopptak blir informasjon fra sidene av sensoren brukt som reserve for en vellykket beregning av Streamen

 

Sett bort i fra dette, er jeg meget fornøyd med Kameraet, selv om at det er litt synd at videofunksjonen er nesten ubrukelig inne, pga det lille utsnittet.

 

Sverre

Lenke til kommentar

Sett bort i fra dette, er jeg meget fornøyd med Kameraet, selv om at det er litt synd at videofunksjonen er nesten ubrukelig inne, pga det lille utsnittet.

Hei, det stemmer at videomodus kutter litt på sidene, bildevinkelen på til 28mm blir kuttet til omtrent tilsvarende 35mm (horisontalt) i videomodus. At det tilsvarer nesten ubrukelig er jeg ikke enig i, men er du på jakt etter best mulig vidvinkel for video er Panasonic LX7 et bedre alternativ.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...