Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Kunne du vært sammen med en brun/neger som er oppvokst i Norge?


Anbefalte innlegg

vært sammen med en brun/neger som er oppvokst i Norge, er jordnær og snill

198 høy og kjekk (ikke får å skryte får høre det av jenter)

 

Jeg har hatt mange muligheter med å være sammen med jenter, de har likt meg og bedt meg på fest og sånt, men dette er sånne jenter som drar til byen drkker seg fulle og ja.. finner på dumme ting.

 

men det er ikke det jeg vill ha. Jeg vill ha en søt normal jente som er morsom snill, grei og jordnær. Jeg tørr aldri å kjekke jenter jeg liker! redd får å skremme de, redd får at de skal tro jeg skal drepe dem eller noe.. jeg vet ikke er så lei av å være brun/neger.

 

men hadde det vært et problem om han var jomfru litt sjenert og litt dårlig selvtelitt (oppvekst)? :) 19 år. Anonym poster: 5fbf1b5b13481445a139134dbd47a977

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette rokker ved dype følelser rundt "oss" og "de andre". Fremmedfrykt, likhetstanker, etc. Man vil gjerne være likt av andre og valget av partner kan også være et ledd i å oppnå en form for anerkjennelse. De som tror valget av partner handler om å bare elske hverandre har skremmende lav innsikt i sosiale prosesser på samfunnsnivå. Ting foregår som vi ikke engang tenker over. Enhver sosialantropoligisk undersøkelse vil fortelle deg akkurat dette. Så har vi selvsagt gode og friske unntak, men min påstand er at hudfarge, religion, sosial status, klesstil, interesser, ja, alt mellom himmel og jord har effekt på valget av partner.

 

(Hopp over følgende utledning og gå til konklusjonen dersom du ikke er leselysten.)

 

La oss si at du f.eks har en viss stil. Du er en skater. Du er magisk flink på brettet, du har stilen til fingerspissene og du er sosialt anerkjent i skatemiljøet for å være en alle tiders inkluderende og ålreit type. Du er tilfeldigvis svart i huden. Så kommer skatejenta inn i miljøet og øyeblikkelig fanger opp din sosiale status. Da er min overbevisning at hudfargen din er totalt uviktig. Dette er kanskje et banalt eksempel, men jeg prøver å få deg til å se at det bare er et problem dersom du gjør det til et problem. Iranere som tviholder på hjemlandet og en streng religiøs praksis vil aldri få aksept som jevnbyrdig i min vennekrets. Samme i utgangspunktet iranske fyr/jente som coiner stilen, talemåten og etiketten vil omfavnes som likeverdig. Så enkelt likevel så ufattelig vanskelig. Her er det kulturelle koder man må klare! For de fleste er det omtrent umulig dersom man er vokst opp i en fremmed kultur. I Norge snakker man høyt om integrering kontra assimilering. Jeg tror ikke på det personlig. Full assimilering er den eneste måten man får aksept dersom man har et ikke-etnisk norskt/skandinavisk opphav.

 

Konklusjon: Takler du den sosiale koden er hudfargen din en ikke-sak.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg synes det er tøft om folk tør å være seg selv. Er det verdt å ofre ens identitet din for å gli inn i mengden? Selvfølgelig kan man snakke om tilpasning, men det er ikke det samme som at alle er like og har samme sosiale kode. Jeg tror ikke det norske samfunnet har en felles sosial kode, så synes ikke du bør søke å bli "etnisk norsk i tankemåte og oppførsel", for jeg tror ikke den felles tankemåten eksisterer.

 

Det er jo veldig mange ulike subkulturer i Norge, og innenfor der er ikke alle menneskene like heller.

 

Min oppfordring til deg: Vit hva du står for og vær samtidig åpen for nye perspektiv. Om du velger å endre identiteten din, spør deg selv om du gjør det fordi du føler du må det for å bli akseptert eller om endringen er noe du faktisk ønsker i seg selv?

 

Og om du gjør det for aksept, synes du det er en god grunn og hvorfor?

 

Det vil være mennesker som ikke liker en og mennesker som liker en. Det går ikke an å matche alle i personlighet og meninger, og om du gjør det, er det noe du står for selv da egentlig? Dessuten, "død fisk følger strømmen". Lykke til :)

Lenke til kommentar

Hvis ei jente ikke vil være sammen med deg på grunn av hudfargen, sier vel det så mye om jenta at ikke du vil være sammen med henne heller! Kanskje du møter ei hvis du finner nye steder å bli kjent med jenter? F.eks. på en fritidsaktivitet, skole/jobb/studier ..? Men husk på det også, at mange fornuftige, snille og jordnære jenter fra tid til annen også har gjort noen dumme ting. Det er nesten ingen som aldri har vært på fest og blitt litt for full f.eks ;) Ikke døm på bakgrunn av noen få handlinger en person har gjort, du kan gå glipp av ei ordentlig go'jente på den måten! :)

 

Ønsker deg masse lykke til :)

Endret av Mariblomst
Lenke til kommentar

TS sa:

"vært sammen med en brun/neger som er oppvokst i Norge, er jordnær og snill

198 høy og kjekk (ikke får å skryte får høre det av jenter)

 

 

 

men det er ikke det jeg vill ha. Jeg vill ha en søt normal jente som er morsom snill, grei og jordnær. Jeg tørr aldri å kjekke jenter jeg liker! redd får å skremme de, redd får at de skal tro jeg skal drepe dem eller noe.. jeg vet ikke er så lei av å være brun/neger."

 

---------------

 

 

Vel, du kan alltids prøve quicksilversåpa på shappene på Grønnland, eller slå deg til ro med at du er helt ok! :)

Endret av Zenzer
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...