Gå til innhold

Nå er netthandel historisk billig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om jeg forstår riktig nå og førskolematten enda finnes her, så:

Jeg ser en vare på f.eks en norsk nett butikk til 500,- og bestiller den en plass den koster det eksempelet i artikkelen nevner

så:

195

+ 175

----------

= 370

______

______

 

500

- 370

----------

= 130

______

 

Så det blir allikevel en besparelse, spm. blir om det er verdt 130,- for tryggheten med å ha kjøpt et produkt i en Norsk butikk, mtp. retur og så videre.

 

atlef.

Lenke til kommentar

Om jeg forstår riktig nå og førskolematten enda finnes her, så:Jeg ser en vare på f.eks en norsk nett butikk til 500,- og bestiller den en plass den koster det eksempelet i artikkelen nevnerså: 195+ 175----------= 370____________ 500- 370----------= 130______Så det blir allikevel en besparelse, spm. blir om det er verdt 130,- for tryggheten med å ha kjøpt et produkt i en Norsk butikk, mtp. retur og så videre.atlef.

 

Ser jeg må kaste tastaturet........................

Lenke til kommentar

For det første betaler du kun moms og fortollingsgebyr på varer som koster over 200 kr (med visse unntak). For en vare som koster 195 vil du altså ikke betale noe gebyr, men det fordrer selvsagt at varens verdi i NOK, jfr. tollvesenets omregningskurs på det tidspunktet varen fortolles, tilsvarer en vareverdi på under 200 kr. Altså vil ikke en vare til 195 kr koste deg totalt 370 kr å innføre, fordi på en vare til 195 kr vil du i utgangspunktet ikke få fortollingsgebyr og moms i tillegg.

 

Kjøper du en vare til 195 kr + 40 kr frakt, betaler du 235 kr totalt. Kjøper du en vare til 210 kr + 40 kr frakt, betaler du fortollingsgebyr + moms av summen av varens verdi og frakten, altså (210 + 40) * 1,25 + 129 = 441,50.

 

Dvs. at valutaendringer på kun svært få prosent (økning på 1,08% i dette tilfellet) kan medføre nesten en dobling i dine utgifter hvis varen fortolles på "feil" tidspunkt.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke snakke for alle nettbutikkene, men det koster bortimot like mye i frakt som det varene koster på thinkgeek.com, så det sier seg selv at du ikke sparer noe særlig der, uansett valutakurs.

 

De fleste varene på thinkgeek er også kraftig overpriset, kontra hva man finner på andre liknende nettsider.

Lenke til kommentar

Anbefaler å bruke Amazon.co.uk og ebay.co.uk istedet for .com og bestille varer sendt fra england eller europa istedet da det ofte blir billigere frakt og du får varene raskere levert. Du kan også bestille otc medisiner fra eøs-land, men ikke fra USA...

I min erfaring varierer dette en del. Handler som oftest fra amazon.co.uk, men iblant er amazon.com billigere selv med frakt. Utvalget varierer også noe, selvsagt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...