Gå til innhold

Norge vurderer TV-lisens på mobiler og PC-er


Anbefalte innlegg

Ja, vi har jo definitivt ikke nok med å betale skatt, moms, alkoholavgifter, tobakksavgifer, bensinavgifter, arveavgift etc etc. Vi må jo selvfølgelig også betale for å få en drittkanal vi aldri kommer til å bruke...Sett opp nrk slik at det kun kringkastes gjennom digitale tv mottakere og la de som ønsker det/bruker det betale for det. Heia Norge sier jeg bare...
Og ikkje gløym formueskatt, skatta for pengar du har skatta for.
Og veiavgift og boligskatt, også viktig å ta med. Som sagt, er jo obvious at vi ikke har nok med dette, så det er jo på sin plass at enhver norsk innbyger som ikke lever i steinalderen skal måtte betale nrk avgift i tillegg, nok en utgift vi får nøyaktig 0 tilbake for.

 

Sjølvsagt, Skatt på alminnelig inntekt, Toppskatt, Innslagspunkt, Trygdeavgift, Arbeidsgiveravgift, Personfradrag, Pensjonsavgift, luftfartsavgift, sjøfartavgift osv. osv.

Det er jo heilt klart at nokre av desse gjeld bedrifter, men det påvirkar jo oss med det som kallast indirekte skatt...

Staten prøver jo å få det til å sjå ut som at me betalar lite, ved å sei, du skal berre betala direkte og inndirekte skatt :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det her er jo idioti. Hva blir det neste, veiagvift for alle som kjøper sykkel, spark og joggesko.

 

Hvis dette blir en realitet så kan det jo like gjerne tas over skatteseddelen. Så kan man legge ned lisenskontoret og spare 50 - 100 millioner i året.

 

Forøvrig er det ikke en NRK-lisens, men lisens for å eie en fjernsynmottager. Man betaler ikke for å se på NRK. På samme måte som man betaler en vegavgift for å ha muligheten til å kjøre på en vei, ikke kun E6.

 

Det er fullt mulig å unngå lisensen, på samme måte som man kan slippe vegavgiften. Kvitt deg med TVen eller plomber den. Men det er egentlig en annen diskusjon.

Endret av Orjanp
Lenke til kommentar

Betaler lisensen med glede for å slippe reklame på NRK. Og i motsetning til omtrent samtlige kanaler ellers synes jeg NRK har et godt tilbud av programmer. Det er selvsagt mange programmer jeg ikke kunne brydd meg mindre om, men til gjengjeld dukker det i blant opp programmer jeg liker som aldri ville funnet plassen til en reklamefinansiert kanal. Slik må det nesten være om vi ikke alle skal se på Idol (og alle dens kloner) eller Hotel Cæsar.

 

Men jeg synes likevel dette høres ut som en dårlig ide. Å kreve inn avgift fordi noe kan brukes til å ta inn NRK, når dette inkluderer apparater vi finner i nær 100% av alle hjem og lommer, er et godt stykke lenger enn bare NRK lisensen slik den er i dag. NRK lisensen har forbedringspotensiale, men dette er feil vei å gå. De som tidligere har gått til de skritt å plombere tv'er eller på andre måter sørget for å slippe krav om lisens blir rammet på ny.

 

NRK skulle vært "opt in". Det er vanskelig nok å "opt out". Med dette forslaget blir det nær umulig.

Endret av XmasB
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hvordan plomberer man en mobiltelefon?
Eneste måten dette vil fungere, er dersom man får et brukernavn og passord man kan bruke på pc og mobil for å se på nrk via nettet. Dette brukernavnet og passordet får man dersom man har betalt tv-lisensen. Dermed slipper alle med en "dings" å betale tv-lisens uansett om de ser på nrk eller ikke.

 

Alright, et annet spørsmål: hva med pc/tablet/telefon som ikke kan se nrk på grunn av operativsystemet?

Sett at man har en weird linux distro som ikke støtter noe format nrk bruker, som silverlight?

Skal man fortsatt betale lisens da?

Fordi hardwaren kan brukes til dette?

Lenke til kommentar
Lisenspengene går ikke utelukkende til å slippe reklame på TV, nett og radio, den går til så ufattelig mye mer.Det er INGEN, jeg gjentar INGEN TV kanaler i Norge som klarer å gjøre det NRK gjør. Vi snakker lokal TV og radio på et enormt nivå, og å reklamefinansiere dette vil strengt tatt være umulig.Helt greit å være imot lisens, men man bør også bruke litt tid på å sette seg inn i hva lisenspengene går til. Jeg var av en ganske lik oppfatning som mange andre her, men etter å ha undersøkt litt og deltatt på enkelte seminarer hvor lisensen har vært et tema, så fikk jeg helt bakoversveis av hva NRK egentlig gjør med disse pengene.Samtidig synes jeg NRK, både på TV, radio og da spesielt nett er av en slik kvalitet, og ikke minst hvor ufattelig deilig det er uten reklame, at jeg betaler lisens.Samtidig er vi ett av utrolig mange land som har lisens, og vi er langt ifra den dyreste. Det er mange grunner til at lisensen fortsatt eksisterer, men de fleste som gaper høyest ser ikke ut til å forstå hva pengene i realiteten går til, og hadde man holdt en avstemning om hvorvidt man skal opprettholde lisens eller ikke (med info om hva man mister av tilbud uten lisens), utenfor de 4 største byene i Norge, hadde resultatet utelukkende vært å opprettholde lisensen.Nå er jeg samtidig imot forslaget om å lisensiere mobil, nettbrett og pc. Men ordningen vi har akkurat nå er jeg derimot ikke imot. Forøvrig kunne lisensen vært en del av skatten (det samme kunne den forbaska årsavgiften, som faktisk er 100% bullshit i motsetning til dette) og ikke en frittstående regning. :)
Lisensen eksisterer fordi ingen har stått fram og demonstrert. Hvis denne lisensen blir innført så trenger vi faen meg en ny terroraksjon i Norge. Jeg er en pc gamer og jeg nekter å betale lisen for en drittkanal og tjeneste jeg aldri bruker. Hva faen NRK har lyst til å gjøre med lisenspengene angår ikke meg. La det være frivillig å betale lisens. De som har lyst på NRK betaler lisens og de som ikke har lyst på NRK betaler ikke lisens. Det jo da faen ikke rart det finnes terrorister i Norge. Politikerne må slutte å leve i sin egen lille verden og begynne å vise empati ovenfor den norske befolkningen.

 

Jeg vil heller ha reklame enn å betale den dritt lisensen. Man må jo betale for å få de andre kanalene også. NRK kunne vært inkludert i den prisen.

Tviler på at NRK gjør de tingene de sier at de gjør med pengene.

 

Vi betaler sikkert for at Tor Strømøy reiser jorden rundt, og for evt MGP i Norge og VM/EM/OL i Norge osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom dette forslaget blir en realitet forventer jeg at myndighetene/NRK sørger for at bredbåndsdekingen i Norge blir 100%, og nei, ICE med kvote på 6 GB eller de andre mobile internetløsningene med kvote er ikke bredbånd. En slik kvote blir jo brukt opp i løpet av noen timer med TV titting dersom man har en noenlunde "bra" hastighet på 100 Kb/s eller mer.

 

I dag er det eneste tilbudet der jeg bor mobilt bredbånd (edge) eller ICE. Jeg har heller ikke TV. Det blir for dumt å måtte betale for et tilbud man teoretisk sett ikke kan benytte seg av.

Lenke til kommentar

Kan ikke NRK nett-tv bli en betalingstjeneste istedet for noe man må betale for siden man har nettbrett, PC eller smart telefon? Det er jo NRK selv som har lagt ut denne tjenesten gratis. Ingen har vel bedt dem om å gjøre det. Hva med de som ikke har tv og som ikke ønsker å betale 2k-3k i året i tv-lisens, skal de måtte avstå fra å eie en smart telefon, et nettbrett eller en PC fordi man da blir tvunget til å betale lisens om man er eier av et slikt produkt? Dette kan føre til at noen grupper blir stengt ute fra nettet. I Norge har man vært opptatt av at nettet skal være tilgjengelig for alle, men om en slik lisens blir innført, så kan man risikere at noen blir stengt ute.

Lenke til kommentar

#%#"%%"% forbanna NRK as!!!

Det eneste jeg har brydd meg om å se på NRK var Lillyhammer, men jeg kunne like så godt ha ventet til det kom på dvd, uten problemer.

Hvorfor skal vi bli tvunget til å betale for en tjeneste som nesten ingen av oss bruker noe serlig? Jeg DRITER i dagsrevyen og alt det statlige pisset. Nyheter finner jeg på 100-vis av sider på nettet.. Kyss meg i rompa, NRK! (og SVT i Sverige..)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alright, et annet spørsmål: hva med pc/tablet/telefon som ikke kan se nrk på grunn av operativsystemet?

Sett at man har en weird linux distro som ikke støtter noe format nrk bruker, som silverlight?

Skal man fortsatt betale lisens da?

Fordi hardwaren kan brukes til dette?

 

Du treng ingen weird linux distro for det, ingen linux støyttar silverlight, men dei har moonlight, som så og sei aldri har fungert.

Så eg vil tru at ein blir nøydd til det ja, sidan dei ikkje kan sjekke kva du køyrer på maskina til ei kvar tid...

Lenke til kommentar

Lisenspengene går ikke utelukkende til å slippe reklame på TV, nett og radio, den går til så ufattelig mye mer.

 

Det er INGEN, jeg gjentar INGEN TV kanaler i Norge som klarer å gjøre det NRK gjør. Vi snakker lokal TV og radio på et enormt nivå, og å reklamefinansiere dette vil strengt tatt være umulig.

 

Helt greit å være imot lisens, men man bør også bruke litt tid på å sette seg inn i hva lisenspengene går til. Jeg var av en ganske lik oppfatning som mange andre her, men etter å ha undersøkt litt og deltatt på enkelte seminarer hvor lisensen har vært et tema, så fikk jeg helt bakoversveis av hva NRK egentlig gjør med disse pengene.

 

Samtidig synes jeg NRK, både på TV, radio og da spesielt nett er av en slik kvalitet, og ikke minst hvor ufattelig deilig det er uten reklame, at jeg betaler lisens.

 

Samtidig er vi ett av utrolig mange land som har lisens, og vi er langt ifra den dyreste. Det er mange grunner til at lisensen fortsatt eksisterer, men de fleste som gaper høyest ser ikke ut til å forstå hva pengene i realiteten går til, og hadde man holdt en avstemning om hvorvidt man skal opprettholde lisens eller ikke (med info om hva man mister av tilbud uten lisens), utenfor de 4 største byene i Norge, hadde resultatet utelukkende vært å opprettholde lisensen.

 

Nå er jeg samtidig imot forslaget om å lisensiere mobil, nettbrett og pc. Men ordningen vi har akkurat nå er jeg derimot ikke imot. Forøvrig kunne lisensen vært en del av skatten (det samme kunne den forbaska årsavgiften, som faktisk er 100% bullshit i motsetning til dette) og ikke en frittstående regning.

 

:)

Ufattelig nivå ja. Tror de andre tv-kanalene hadde klart det samme om de ville. Pluss at jeg tror reklamefinansiering er selvsagt mulig. Hvis de sier at det er umulig, så lyver de. Eller er du ganske godtroende.
Lenke til kommentar

I så fall vil jeg foretrekke at nrk legger ned nett-tv-satsningen sin.

 

Men, lurer på en ting: per i dag så kan man jo få fritak fra lisensen hvis man plomberer tuneren på TVet sitt.

 

Bør man ikke tilsvarende få fritak fra lisensen hvis man ikke kan se NRK nett-tv på PCen? Kan ISPer begynne å levere lisensfrie internettabonnementer som inkluderer blokkering av nrk nett-tv?

Lenke til kommentar

Då trur eg vi alle går sammen å streikar! For da for no verkeleg vere grenser. Vi betaler trossalt 1500 2 ganger i året. Dessuten kjem jo Riks-tv eller evt. andre abonnemang oppatt på der igjen! For meg gjere det ingenting om NRK vert lagt ned eller forsvinn. Vi skulle ha hatt valgmoglegheitar!!! Gnetne folk burde burast inne like mykje som skattesnyltarane!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...