Gå til innhold

- Den styggeste nedgangen siden 2005


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er kanskje ikke så rart at salget av DVD raser, for det fikk jo plutselig en bratt stigning for noen år siden, og at det da skulle møte en topp som var bratt på den andre også er vel ikke overraskende.

 

 

Først var DVD dyrt. Man leide DVD, eller kjøpte VHS. Og folk hadde analogt modem eller bredbånd som ikke var veldig bredt, å laste ned annet enn lavoppløste snutter på få sekunder var uaktuelt.

 

Så ble VHS faset ut, Bluray (og den andre standarden vi nå har glemt) var for entusiastene, og DVD ble billig, menigmanns filmmedium. Som man kjøpte på Rema og Narvesen like billig som videoutleiesjappa tok for å leie ut filmen. Videoutleiesjappene gikk konk, eller overlevde på å selge kioskvarer. Mange steder måtte man kjøpe en DVD for å se en film en gang, for ingen dreiv med utleie. Og de første streametjenestene var hakkete.

 

Nå har "alle" bredbånd bredt nok til å streame film uten hakking, blurayspillere koster noen hundrelapper, og om man kjøper fysiske media så velger man kanskje heller bluray enn DVD. Men å betale 40 kroner for å streame en film en gang er et godt alternativ, så slipper man at haugen av filmer og musikk-CD-er som støver i boden og aldri mer brukes vokser ennå mer.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg velkommer DVDens nedgang. DVD er i dag for lite til å holde 1080p uten massiv kompressjon, og du får ikke backet opp mye annet enn dokumenter eller noen bilder på 4.7GB.

BD skulle tatt over, men prisene forble for høye. Som konsekvens er optisk medie i en vanskelig situasjon.

Selv sitter jeg på fiber-nett, og håper å aldri trenge å gå tilbake til kobber igjen. Jeg venter bare på at alt skal bli tilgjengelig på nett, og bli distribuert med global samtidig tilgjengelighet og pris.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har flere streamingtjenester, men kjøper gjerne BR-plater. Det er imidlertid ikke aktuelt å betale prisen som mange krever for fysiske plater i dag. Hvorfor koster det mange ganger 100kr mer for en BR enn samme film på DVD?

 

Salget reguleres av en eneste ting, pris + etterspørsel.

 

Videre er DRM et stort problem for alle som vil se BR på PC og ikke gidder å kjøpe Power DVD for tredje gang på to år. Jeg har snart 10 BR plater jeg enda ikke har sett fordi jeg ikke får spilt de av på media center maskiner min. Jo, Slysoft leverer mye rart, men det er prinsipper. Jeg som ærlig kunde skal ikke slite med å spille lovlig kjøpte filmer.

 

Da går jeg heller tilbake til å laste ned før jeg kjøper enda en overpriset BR-plate.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

2012 var jo også inntoget for streaming via PVR. Vil tro det har mye å si. Det er fortsatt ufattelig dyrt i forhold til månedsprisen på andre streaming-tjenester man typisk bruker på en PC (Netflix osv.), men det er et bedre alternativ enn å dra på den ikke-eksisterende videoutleiebutikken.

Lenke til kommentar

Når man velger å legge ned de butikken som solgte DVD og BD plater på grunn av dårlig omsetning så må det da gå enda rasker nedover

 

For min del gadd jeg ikke å vente på noen BD opptaker. jeg valgte heller en DVD /HDD opptaker som hadde normal pris da jeg kjøpte den

 

Dessuten så har jeg ingen nytte av BD siden jeg ikke har noen TV og utstyr som støttes

Endret av den andre elgen
Lenke til kommentar

Dvd og bluray tar for mye plass. Gidder ikke å ha hundrevis av skap med filmer rundtomkring. :p Bedre å ha de på en harddisk eller Netflix o.l.Hadde jeg hatt et eget rom for hjemmekino hadde det selvfølgelig vært noe annet. ^^

Rydder pga flytting og ente opp med en stor eske på 40*30*60cm med cd og dvd plater , mesteparten i slike 50 platers bøker. Den skal i boden, regner med jeg ikke kommer til å åpne den før jeg kaster den neste gang jeg flytter.

Alt relevant ligger på hd uansett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Blu ray er vel det eneste som gjelder om noen år vil jeg tro, altså innen fysiske medier.

 

Og da tror jeg de må gå ned til rundt en 50 kroner pr blu ray plate for å konkurrere med Netflix osv. Er nok lenge til internett kan nærme seg kvaliteten vi får fra blu ray.

 

Hvis jeg ska spå litt så vil det nok bare være eldre filmer som blir bilig nok , resten vil nok koste lit for mye

Også som nedlasting.

 

Nå tro jeg ikke at det vil skje så mye mere før "alle" har et smart tv som lar de bruke alle disse tjenestene.

Å bruke PC til laste ned film for så se den er nå lit tungvindt

 

Et poeng med DV/ BD er jo at man føler at man har lit bedre kontroll når man skal spille av filmen.

jeg kan forstå at mange synes at det tar for mye plass hvis man har mange filmer og serier og vil helelr ha det lagret på en harddisk for lettere tilgang

 

Det har dog også sine ulemper .

bl.a. at man må vite filnavnet på filmen eller at man man må vær nye med bakuper

det er ikke alle som er like god til finne frem i et slikt register

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...