Jump to content
Sign in to follow this  
AVF

Anmeldelse: The Walking Dead Episode 5: No Time Left (X360)

Recommended Posts

Synes også at skurken på slutten hadde litt vel kort levetid til at jeg kunne bry meg noe særlig om vedkommende. Episoden var også ganske kort, men avslutningen var uungåelig, og trist.

Venter i spenning på neste sesong og håper det ikke går altfor lang tid til den kommer.

Share this post


Link to post
Annonse

Fin anmeldelse. Kunne kanskje advare om endel spoilere.

 

The walking dead er forøvrig et av de beste spillene jeg har spilt i år. En av de få spillene som har fått meg til å gråte.

Share this post


Link to post

Skaffet meg denne serien på steam salget nå, og ble ferdig med No time left i går må jeg si at dette spillet er et av årets beste spill, ikke bare det, men dette spillet har gjort en veldig unik ting for meg, jeg virkelig brydde meg om spesielt en karakter.

 

Jeg ble som Lee is i spillet helt fokusert på og forsvare og gjøre alt jeg kunne for at Clementine ville overleve og ha det bra. Ingen andre spill har gitt meg en slik følelse, Ikke bare er dettte det beste zombie baserte spillet jeg har spilt, men dette spillet overgår tv serien. Slutten var en av de beste sluttene jeg har sett i et spill, det var veldig trist, men også en naturlig slutt på spillet.

Share this post


Link to post

De som ikke har spilt gjennom alt. DO IT. Det er kanskje noe av den mest spennende historien ett spill noengang har gitt meg.

 

Og slutten..... gjorde meg glad og frustrert.

Skulle gjerne visst hva som skjedde videre, MEN det byr 100% på en oppfølging!

Share this post


Link to post

Veldig forutsigbar siste episode, og valgene man har tatt i løpet av spillet viser seg ikke overraskende å ikke spille noen som helst rolle. Spillet går på autopilot, og de hadde vel ikke engang prøvd å lage en "gåte" i den siste episoden. Det er altså ikke mye spill her, men det er vel heller ikke poenget med The Walking Dead. Karakaterene (spesielt Lee og Clementine) og i lange perioder historien er så sterk at anmeldelere burde tenke seg om to ganger før de vurderer å snakke om fantastiske karakterer og historie i et random FPS neste gang. Man lever seg virkelig inn i det som skjer, på en måte svært få spill har klart.

 

Et av årets desidert beste spill, selv om karakterene på episodene stort sett har vært et poeng for høyt. Nå kan man vel på den annen side si den har vært noen poeng for lav i forhold til de fleste andre spills karakterer her. ;).

Share this post


Link to post

Det kunne kanskje vært greit å unngå en "walkthrough" på betydelige deler av spillet i en slik anmeldelse? Litt mindre detaljer tror jeg hadde gjort seg.

 

Forøvrig enig i at det er et fantastisk spill og elsket avslutningen.

Share this post


Link to post

Denne spillserien er kraftig overvurdert. De fleste av kapitlene har vært kjedelige og langdryge.

 

Mye av historien er forhåndsbestemt og valgene spilleren tar har derfor ikke den effekten utviklerne lurer deg til å tro.

 

Helt grei skuring, men langt i fra årers spill.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Mye av historien er forhåndsbestemt og valgene spilleren tar har derfor ikke den effekten utviklerne lurer deg til å tro.

 

Jeg kan gå med på at sluttscenen og selve progresjonen fra Macon til Savannah er forhåndsbestemt, noe som, ihvertfall den generelle progresjonen, må være. Du kan derimot ikke si at valgene dine ikke har betydning.

 

Hvordan lager man spoilere her? Uansett, litt spoiling kommer i kursiv nå:

 

 

 

I bare denne anmeldelsen så jeg ihvertfall tre ting som skilte seg fra det som skjedde med meg, og som helt sikkert hadde satt et ganske annerledes preg på historien.

 

For det første skriver anmelder at alle ville gå for å finne Clem, som de trodde var i underetasjen til sykehuset. Det var ikke situasjonen her. Her var det bare de to jeg møtte langs tog-skinnene som ville bli med; Kenny syntes ikke jeg hadde tatt hans parti tidligere.

 

Videre, kom hele gruppen min (som består av meg+de tre nevnte) seg opp på taket det er snakk om i anmeldelsen.

 

Jeg ser også på skjermbildet at anmelder (om det er hans bilde) klatrer over gaten. Jeg sendte istedet gruppen min (som nå var en person mindre) over først. Dette førte til at jeg ble tvunget til å ta en rimelig risky vei for å komme meg til Mason huset.

 

Du kan altså ikke si at "valgene spilleren tar ikke har den effekten utviklerne lurer deg til å tro". Utviklerne har da på ingen måte lurt noen. Når du starter opp en episode, står det: "This game series adapts to the choices you make - The story is tailored by how you play". Jeg har problemer med å se lureriet. Det står at historien tilpasses, ikke utfallet.

Og man spiller jo spillet for å oppleve en god historie, som attpåtil tilpasses din spillestil. Spiller du et spill bare for å komme til slutten, så spiller du i mine øyne feil.

 

Jeg kan være enig i at jeg gjerne skulle ha hatt muligheten til å redde et liv i slutten av spillet, men nå som jeg ser tilbake, vil jeg gjerne spille spillet om igjen, for å se hvordan historien går om jeg gjør ting annerledes. Utfallet gir jeg da pokker i.

 

Edited by Rampage
La til spoiler-tags
  • Like 2

Share this post


Link to post

På samme måte som man bruker quote, bare med "spoiler" istedenfor. La til spoilertag på innlegget ditt. Historien er da betydelig annerledes for meg også, spiller seg ut annerledes. Dette er ikke noe goosebumps hopp til side 37 for å se hvordan det valget endrer historien og utfallet. Det er derimot et utmerket adventure-point'n'click hvor man har faktisk muligheten til å påvirke historien underveis.

Share this post


Link to post

Jeg har full forståelse for at karakteren er anmelderens subjektive oppfatning av produktet, men likevel vil jeg denne gang påstå at anmelder har vært raus med karakterene.

 

Da dette spillet er episodebasert synes jeg karakteren skal reflektere episodens kvalitet, men det kan se ut til at anmelderen har latt seg påvirke kraftig av de tidligere episoders kvalitet. Spillet som en helhet mener jeg absolutt er verdt en 9'er, kanskje til og med 10, men denne episoden får en 6 av meg for sterk avslutning på historien.

 

Det er tydlig at telltales hadde hastverk med å lage en avslutning. Episoden var altfor kort i forhold til de andre, det var ikke gåteløsninger og episoden ble pushet for raskt framover uten å utdype historien. Hadde det ikke vært for de forregående episodene hadde ikke denne episoden vært så bra selv om vi fikk et par minneverdige øyeblikk og en tårevåt slutt.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Dette spillet var helt fantastisk! Det er flere år siden jeg har vært så følelsesmessig engasjert i en spillhistorie. Virkelig bra! 10/10 fra meg.

 

Men det jeg lurer på er,

finnes det en "happy ending"?

 

Share this post


Link to post

Jeg vet ikke hva jeg skal si - en fantastisk historie som virkelig får følelsene i en ellers så hard kar til å komme frem. Garantert GOTY for min del.

 

Det har aldri vært noe medium, film, serie, spill - enhver form for historie - som har hatt en så stor effekt på meg som dette spillet. Den jævla stasjonsvogn ... måtte den brenne i helvette.

 

Følelsesladet, mildt sagt.

 

10/10

 

http://www.youtube.com/watch?v=T-bXhI4AzNg

Edited by Froosh

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...