Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Informasjonsteknologi 2 - Privatist eksamen høst 2012 (I mårra)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Fant ingen andre innlegg om det ennå, så tenkte jeg bare kunne lage en.

 

IT2 privatist eksamen i mårra, 22/11-2012, forberedelsesdelen er ute: http://www.udir.no/Vurdering/Eksamen-videregaende/Gjennomfore-eksamen/Forberedelsesdeler-til-eksamen-i-videregaende-opplaring/?WT.ac=forberedelse&boks=pavirker

 

Tema er "Applikasjoner til konkurranser i TV-programmer, og som eksempel bruker de nettsiden til Mesternes Mester; http://www.nrk.no/mesternes_mester/

 

Kan tenke meg det kommer noen oppgaver om f.eks. å lage noe man kan stemme på forskjellige deltakere i, og kunne få opp resultatet slik de har der. Den med bilder av deltakere man kan trykke på for å få et nermere blikk er vel også aktuel sånn jeg ser det.

 

Noen som har noen tanker eller ideer ang. oppgaver og måter å løse dem?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Hadde selv eksamen våren 2012 og jeg må si at ved å lese forberedelsesdelen så har jeg kommet til samme konklusjon som deg.

 

Det vil være en del der de legger vekt på skjema (forms) med radio buttons der du stemmer på en utøver (sender inn en informasjon) og en side der du da kan se hvor mange som f.eks har stemt på den og den utøveren.

 

PS: Som du kan se på NRK linken som du linket så er det på høyere side en "Hvem tror du vinner Mesternes Mester?" kolonne. Tror det blir noe i denne duren dere vil få.

 

Tror også det kommer en oppgaver der du skal lage en side som viser informasjon til hver enkel utøver. Det er også et lydklipp inne i bildet. Dette kan kanskje være et intervju med alle utøverne i en lang mp3 fil, og så skal du klippe denne filen og legge den til hver enkel utøver.

 

Jeg må si at mange elementer i denne eksamen er veldig lik våren 2012 eksamen. Det med at i oppgave 1 så skal du vise info om hver utøver og i oppgave 2 så skal du "stemme" og sende informasjon og så kunne se den etterpå.

Endret av eNiize
Lenke til kommentar

Godt å se at jeg ikke er alene om å ha IT 2 eksamen i morgen:)

Det du skriver eNize virker veldig riktig ja, så tror nok jeg skal få laget en poll hvertfall sånn at det er klart.

 

PotetVaffel123

Det kan gjøres på flere måter. jeg vill hatt x antall RadioButtons som deltakere, også ville jeg lagt de i en RadioButtonGroup. og satt opp en switch, hvor man ville lagt en verdi for hver RadioButton, også en side hvor resultatene kommer. Det finnes mange måter å gjøre det på.

 

Er spent på hvordan oppgaven blir jeg

Lenke til kommentar

Det er jeg veldig enig i eNiize, det er egentlig ingen enkel måte å gjøre det på. Hvis man skulle hatt en fullverdig poll som skulle vært på nett så er det riktig som du sier, da må man bruke enten mySQL eller PHP.

Men da vet ikke jeg hvor streng sensor er, altså tankemåten min er egentlig å sette opp flere RadioButtons, og en stem knapp. og like mange TextFields som RadioButtons hvor stemmene står. Derfor som jeg nevnte så er det viktig og få lagt til alle samme RadioGroup, så blir det ikke så uryddig kode. Men jeg driver å prøver å lage en nå, så kan jeg legge den ut etterpå så kan dere se litt mer hva jeg mener :)

Skulle man hatt en poll på nettside så burde man gjort sånn at man begrenset den til ipadresse eller lignende, på den måte at man ikke kan stemme flere ganger.

Siden det blir noe komplisert kan man heller bruke en Boolean som anngir om man har stemt eller ikke. Man kan også lagre verdiene, med SharedObjekt(blir riktig nok bare lokalt men).

Såå spørsmålet mitt er, hvor strenge er sensorene på sånt egentlig ? Pensumet tilsier ikke at man skal kunne php / mySql.

Endret av HHherasen
Lenke til kommentar

Hei!

Jeg kom også opp i IT2 og har eksamen i morgen!

 

Jeg sliter skikkelig med CS4 og lære meg disse kodene osv!

Hadde vært så utrolig bra hvis noen kunne vist hvordan man lagde en sånn stemme panel?

Det perfekte hadde vært hvis noen kunne sendt noe veldig likt som jeg kunne brukt i morgen :)

Lenke til kommentar

@HHherasen

Jeg vet ikke hvor strene de er, men så lenge du svare på det oppgaven spør om tror jeg de godtar det glatt. Har selv kun funnet ut hvordan det kan gjøres med mySQL, selv om jeg ikke tror det var en del av pensum i utgangspunktet. Om du finner en grei måte å gjøre det med Radiobuttons slik du forklarte nå hadde jeg satt stor pris på å få tatt en titt! :wee:

Lenke til kommentar

@HHherasen

Jeg vet ikke hvor strene de er, men så lenge du svare på det oppgaven spør om tror jeg de godtar det glatt. Har selv kun funnet ut hvordan det kan gjøres med mySQL, selv om jeg ikke tror det var en del av pensum i utgangspunktet. Om du finner en grei måte å gjøre det med Radiobuttons slik du forklarte nå hadde jeg satt stor pris på å få tatt en titt! :wee:

 

Jaa, jeg driver med et eksempel nå:))

Så fort jeg er ferdig så skal jeg vise, så får du se om det er noe du er interresert i

Lenke til kommentar
Jeg prøver å finne en måte ordne denne pollen / guiden sånn at den gjør det jeg vil at den skal gjøre.

http://www.webdesign...in-flash-cs3-2/

Har ordnet den at mitt nåværende scene ser slik ut:

http://vvcap.net/db/...wnP7WtLorgh.htp

 

Det blir ikke slik jeg orginalt hadde håpet på der det var en egen resultat side (kan kanskje greie å gjøre dette, men atm så prøver jeg bare å få koden til å funke slik jeg vil at den skal funke)

 

Lablene til knappene blir da navnet på utøverne og hvis du trykker på knappen så stemmer du og de (100) verdiene blir da til 1. Trykker en gang til så blir det 2. osv osv

Endret av eNiize
Lenke til kommentar

Vanskelig... Har fått til siden der du kan stemme på hvilken utøver du har lyst på (screenshot: http://vvcap.net/db/...0Kfi0X-gapS.htp), men siden jeg ikke kan bruke mySQL / PHP så reseter det seg når jeg går til en annen side og så tilbake til siden jeg kom fra :S

 

Dette kommer opp når jeg trykker på "stem" knappen: http://vvcap.net/db/...P-9mbgpPOaP.htp

 

Men den teller så lenge du holder deg på siden? Det er jo close enough! Jeg lurer på om det er mulig å gjøre dette med RadioButtons også, tilfelle oppgaven ber om det spesifikt. Men det du har der ser jo meget lovende ut! Litt annen variant av den farge pollen du sendte først!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...