Gå til innhold

Blitz Nikon D5100


Anbefalte innlegg

Hei , er på jakt etter ekstern blitz til et D5100 kamera.

 

Skal nevnes at dette ikke er til meg, (julegave) så selve bruken og slik er jeg litt usikker på.

 

Er på reis, så tenkte i utgangspunkte å sjekke flyplassen i Seoul og Amsterdam for å sjekke pris opp i mot pris hjemme. Men ønsker da å finne noen spesifike modeller å jakte på.

Noen som har formening om prisene på taxfreen opp i mot andre plasser?

 

Kan dere anbefale en ekstern blits , eventuelt noen tester?

 

Fins det blits som en kan sette oppå kameraet men som kanskje også har med en ledning eller liggnende, slik at den er mulig å få til å gå av selv om den ikke er "mountet" på kameraet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Julegaver blir ofte byttet, og da er det en dårlig ide og kjøpe slikt i utlandet. Dessuten så er det ikke så mye du sparer på dette i lengden tror jeg.

 

Kjenner ikke til de eksterne blitsene til Nikon, så det skal jeg la andre få svare på.

 

Kommer dog litt ann på hvor mye penger du vil bruke på dette og hva samt hvor ofte man faktisk kommer til å bruke den. Nikon sin toppmodell blandt blitser heter SB910, men denne blir med stor sannsynlighet overkill. SB700 er vel den mest "vanlige".

 

Ellers så har dem jo i følge hjemmesiden sin enklere blitser som sikkert uansett er langt bedre enn den innebyggede.

 

Hvis du skal begynne å fyre av en blits trådløst kan det fort blir dyrt, så det du trenger (som du også spør om) er da en Blitzsync kabel.

 

Men altså... det er litt skummelt og kjøpe slikt i utlandet, for det er ikke like lett og bytte etc. hvis han/hun som får blitsen føler behov for det.

Lenke til kommentar

Min erfaring er at "tax-free" på flyplasser er en dyr og dårlig plass å kjøpe elektronikk. Det var kanskje billigere i gamle dager, men med konkurransen vi har på området innad i landet må det være et spesialtilbud før en i det hele tatt sparer noe. I tillegg får en reklamasjon og slikt her i Norge og det er også verdt noen kroner om du spør meg.

Som BjerkneZ sier vil nok SB-700 være et godt valg.

Lenke til kommentar

ok, skal sjekke ut disse 2 blitsene.

Nå vet jeg ikke helt hvordan de er mer reklamasjon og bytte, men reiser en del og har ikke problem med å ta dette tilbake å bytte det/levere det inn for reklamasjon eller lignende.

 

kan noen forresten anbefale en god makro linse til dette kameraet?

Har lest litt frem og tilbake uten at jeg har noe veldige kunskaper. Men slik jeg har forstått det så er brennviden som avgjør nermeste avstand, og videre så har jeg forstått det slik at de bedre har forstørrelseforhold 1:1 og at dette er noe å trakte etter.

Lenke til kommentar

Jepp, med det som mange mener er ekte makro, 1:1, så vil man med forskjellig brennvidde måtte stå nærmere eller lengre fra motivet med hhv. kort/lang brennvidde. Til insekter vil f.eks. en lengre brennvidde være å foretrekke for ellers vil de trolig fly unna, mens blomster er fine å fotografere med en noe kortere brennvidde. Nikon har både en 60 mm og en 105 mm som skal være gode. 60 millimeteren gjør seg trolig også godt som portrettobjektiv på D5100.

Stikker du innom en fotoforretning får du gjerne prøve, men siden det ikke var ditt kamera vet jeg ikke hvor lett det blir.

Lenke til kommentar

Kjøp i norge. Du sparer fint lite, om noe i det hele tatt på å kjøpe i utlandet. Dårligere forbrukerrettigheter får du også.

 

SB-700 er mer enn nok for de fleste. Den største forskjellen mellom den og SB-910 er at sistnevnte er mye større og dyrere, men også en del kraftigere.

 

Nikon 60mm 2.8 makro er knivskarpt og ypperlig både til makro og portrettbilder. Hvis du skal helt innpå nærgrensa kan det nok bli vrient med lys i en del tilfeller, siden nærgrensa bare er noen få cm fra objektivet. Men det er rimelig og veeldig mye for pengene.

 

Motivet blir like stort om du bruker 60, 105 eller 150mm, så lenge objektivene gir 1:1. Forskjellen blir da hvor langt unna objektivet motivet er.

Endret av Shirmah
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...