Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har litt problemer med det trådløse internettet i huset. Vi har en d-link router koblet til modemet (som står i bridge) fra altibox. Tror kanskje det kan være to problemer, men jeg er ikke sikker.

 

1. Den ene bærbare PC-en jeg har dette stadig ut. Den mister ikke tilkoblingen, og har stort sett full signalstyrke, men jeg får en gul varseltrekant og all trafikk går i stå. Det skjer gjerne når det er mye trafikk, som for eksempel når jeg starter en nedlastning fra steam som når hastigheter på 1-3 mbps. Får dette når jeg kjører windows' eget diagnoseverktøy:

 

The connection between your access point, router, or cable modem and the Internet is broken Detected

 

The network gateway is accessible, but Windows couldn’t receive network traffic from the Internet.

 

The default gateway is not available Fixed

 

The default gateway is a device that connects a local network or computer to the Internet. A broadband modem or router is usually the default gateway.

 

Vi har en D-link router, og når jeg sjekker loggen der er det dette som kommer opp:

 

WLAN:Received disassociate:xx:xx:xx:xx:xx:xx

 

2. Ellers er det generelt litt problemer med alle maskinene. Skype dette hele tiden ut etter en stund og klager på at tilkoblingen er for treg, trass i at signalstyrken er helt på topp. Opplever også at Xbox og Playstation mister tilkoblingen til Live og PSN.

 

Er det noen tips til hvordan man kan finne ut hvor problemet ligger? Om det er datamaskinen, routeren eller modemet, eller noe annet.

 

Kan også si at kabelen som går fra modemet til routeren går langs loftet, hvor de av en eller annen grunn er lagt på gulvet. Vi hadde noen rotter der for en tid tilbake, og kabelen er blitt gnagd ganske kraftig på, men jeg vet ikke om det egentlig har noe å si for akkurat de problemene jeg har nå. Vi har hatt mye trøbbel med nettet tidligere, og har prøvd andre kabler i perioder uten å merke mye forskjell.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som at routeren deres blir overbelastet. Du må huske at en router er en datamaskin og de kan ikke yte over 100%.

 

Du kan alltids sette opp pingplotter og se hvordan nettverket oppfører seg.

 

Jeg tror ikke nettverkskabelen som er gnagd på er problemet. Der ville nok problemet blitt mer permanent.

 

Du kan alltids prøve å laste inn nyeste firmware til routeren, men ikke sikkert det er noen hjelp.

 

Anbefaler å kjøpe en stabil god router som f.eks Asus RT-N66U (Har den selv). De beste moderne routerene tåler fint 20 hyperaktive brukere på en gang og har QoS (en viss prioritering av trafikk).

Lenke til kommentar

Den er egentlig ganske ny, et halvt år eller noe. Jeg vet ikke om det er absolutt alle maskinene som har problemer, men min laptop, Xbox-en og Playstationen, trådløse printeren har litt problemer. Så det kan jo være routeren. Signalstyrken er maks på datamaskinen og minimum rundt 50% på konsollene. Det skulle ikke være noe problem det?

 

En annen ting jeg har lurt på er om nettverkskortet kan være ødelagt i laptopen. Det er egentlig bare den jeg konsekvent har opplevd at kutter ut under nedlastning og slik, selv om brodern har rapportert om like problemer. Det har i alle fall aldri skjedd med en annen laptop jeg har.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...