Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Fin film om depresjon


dag1234

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det jeg ikke liker med videoen er at den forteller at man blir aldri 100% frisk. Samme skjebne som Stephen Fry, ingen av ekspertene klarte å helbrede han. Sykdommen kunne begrenses, men forsvant aldri. Jeg vet det ikke er sant, man blir 100% frisk også.

 

Normal depresjoner har en ytre foranledning. De er ikke mystiske, men opplever et tap og man opplever også kroppslige reaksjoner. Medisinsk depresjon er kroppslige reaksjoner, men den ytre (logiske) foranledningen mangler. Folk skjønner ikke bæret av det. Traumer og stress kan være opprinnelig årsak, men uvaner alene (drikking, eller bare intellektuelle aktiviteter) kan også ødelegge balansen i kroppen, og skape depresjoner. Selv om stress er forårsaket av traumer, stress kan alle blir kvitt - ikke noen komplisert sak. Men hvis man ikke kvitter seg med stress da legger man opp til få depresjoner med tiden.

 

I Stephen Frys tilfelle, et symptom på depresjon var at han på et tidspunkt hadde 18 biler og et halv dusin video-kameraer. Han kjøpte bil for å oppmuntre seg selv. Han endret aldri vanene sine utover det kosmetiske. Ingen av ekspertene fortalte han det? Video forteller oss at allerede det å legge fysisk trening til hverdagen gav store resultater. Men hvorfor bare endre noen av vanene og og fortsette i samme jobb? Jobb = vaner som styres av andre. Man kan bli syk av det - selv om ikke alle blir syk av det samme. Medisinsk depresjon blant profesjonelle fotballspillere er ikke-eksisterende? - sjekk selv.

Revisor og advokat er verdens verste yrker med hensyn til "å trives med livet" (= mye depressive reaksjoner) - sjekk selv. Fengsel er bedre tror jeg ;) (ikke så mye uvaner der)

Endret av Rosario
Lenke til kommentar

Denne filmen traff meg som en hammer.

Den svarte hunden han snakker om følger meg også. Bare at jeg har et annet navn på den. Jeg kaller den for demonen min. Den har "alltid" fulgt meg. Ikke alltid like nært. Men alltid tilstede. Ofte bare i bakgrunnen, men noen ganger tar den over.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Filmen og boken er en fortelling om å være deprimert og å kunne klare å leve med det på en god måte. Den er den personlige historien til forfatteren, og prøver ikke si noe om alle deprimerte. Det er filmens store styrke. Og alle som har vært eller er deprimert vil kunne kjenne seg igjen.

 

Filmen har mangler. Den sier ikke alt om alle sider ved depresjon. Den viser ikke hva som er de utløsende faktorene, men hva som er opprettholdende faktorer.

 

Den sier heller ikke noe om hva som ligger bak; hvilke tap han har opplevd siden han reagerer med så sterk tristhet.

 

Likevel liker jeg fimen veldig godt. Den er personlig og ærlig og viser på en eksemplarisk måte at man med egeninnsats kan få et bra liv selv om man sliter med depresjon - av en som selv står midt i dette.

 

Filmen er unik, jeg vet ikke om noen annen film av samme kaliber, så enkel og så personlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er depresjoner arvelig? (slik legestanden sier). Har noen hørt om en baby med depresjon? Ikke jeg.

 

Statistisk analyse vil ikke gi svar på slike spørsmål med mindre en sykdom kan observeres fra fødsel av. Hvorfor? Når folk ikke blir deprimerte før tenårene eller senere (de historiene vi hører her oppgir "i 10 år", da er de i 20-årene) da kan vi ikke konkludere om arv vs miljø. Hva legestanden sier og hva Wikipedia sier her kan ikke bekreftes med statistikk (der er masse "miljøfaktorer" før man kommer opp i tenårene), men det er slik legestanden opererer. De bruker statistikk som bevis. Den "statistikken" holder ikke mål. Når man forstår depresjon som sykdom vil man få svar på det "genetiske". Idag er man ikke kommet så langt.

 

Hva jeg sier er at depresjoner er overhodet ikke en genetisk sykdom, og depresjoner er 100% helbredelig. Glem hva legestanden sier om den saken - de begynner å fraskrive seg ansvar for å kurere med en gang med å si at det er "arvelig". Depresjoner kureres ikke med piller, men man føler seg litt bedre (så lenge det varer)

Endret av Rosario
Lenke til kommentar

Enhver som opdager en måte å bruke havsalt for å kurere depresjoner (kan ikke patenteres) vil bli latterliggjort i media eller metoden vil bli forbudt (det er en italiensk lege som kurerer kreft med et salt mot fungus. Det ble ramaskrik av det :( Legestanden tok ibruk "Nytt på nytt" for å henge ut legen som "idiot". De var ikke mye interessert i å teste metoden. Legen driver fortsatt sin klinikk og hvem som vil kan besøke han. Ikke noe cellegift for meg, neitakk (uansett hvor akseptert det er). da blir det heller "salt".

Endret av Rosario
Lenke til kommentar

Det var et svar på "Det er ikke almenn enighet om hva depresjoner skyldes.". Det var almenn enighet om at AIDS skyldes et virus (ikke lenger) og det er almenn enighet om at kreft er DNA-feil. Vel. legen i italia sier noe annet, og begynte å helbrede pasienter med det utgangspunktet :) Det blir skandale hvis det bekreftes.

 

Problemet her er hvordan lager man almenn enighet.

Endret av Rosario
Lenke til kommentar

Det er ikke almenn enighet om hva depresjoner skyldes. Enhver som hevder å ha svaret på det bør møtes med edruelig nøkternhet. Det finnes en del teorier om hva depresjon skyldes men dette er kun teorier, ikke fakta.

 

Du kritiserer hva jeg sier om depresjon - at sykdommen ikke er genetisk. Og at sykdommen er 100% helbredelig = egen erfaring. Jeg svarer hvorfor "almenn enighet" er problematisk - siden legene kontrollerer hva som er "sant". Den italienske legen var en komisk illustrasjon.

 

Har det noe å si om man tror sykdommen (depresjon) er uhelbredelig eller ikke?

Det er knapt noe som har større betydning enn nettopp det, å vite at man kan bli frisk. Hvis man tror at man aldri blir frisk -- hva da...?

 

Jeg trodde aldri noe på at dette var uhelbredelig siden jeg var frisk som en fisk i 16 år. Depresjon var noe jeg fikk, en sykdom. Hadde jeg trodd noe annet ville jeg vel ha vært pilleavhengig idag? :( ***

 

Det store problemet var egentlig å skille mellom ytre årsaker og indre årsaker. Når sosiale faktorer er tilstedeværende . ...da tror man det er "årsaken" til depresjoner - hva er feil med meg? Det trodde jeg på i flere år.

 

Med det utgangspunktet - Hva er feil med meg? .. og man begynner å forhøre andre om rett svar ... da havnet man fort på Hardangervidda :(

 

(Komisk at Hva er feil med meg? dukker opp som tema rundt omkring her også)

 

*** Hva skjer når man tror på en gjennomsnittlig fastleges "årsaksforklaring"?

(det man også finner på Wikipedia) (han vet ikke hva han snakker om hvis han aldri har opplevd depresjon selv)

 

Man begynner å eksperimentere med piller?... istedenfor å reversere hva som egentlig skapte sykdommen (her en ubalanse i kroppen) (det er ikke mangel på piller skal skaper depresjon i første omgang ... piller er heller ikke løsningen - annet enn på kort sikt)

Endret av Rosario
Lenke til kommentar

Wow. Jeg vet jeg ikke burde bli overasket over at dette skulle bli en stor diskusjon.Men likefult ble det det.

 

Det er nesten sånn at jeg angrer på at jeg la ut den fine filmen. Men jeg har bestemt meg for å ikke bruke krefter på det som irriterer.

 

Jeg var ganke aktiv i denne delen av forumet for noen år siden, men opplevde at det var for mange useriøse kranglefanter, og kuttet ut. Det virker som om det var en korrekt beslutning den gang, og enda mer riktig nå.

Endret av dag1234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...