Gå til innhold

Playstation 4 - Generell diskusjon


Latias

  

1 268 stemmer

  1. 1. Blir Playstation 4 en større suksess enn sin forgjenger?



Anbefalte innlegg

 

Noen som har erfaring med sammenligning av støynivå på pro og slim da? Skal også bestille på fredag hvis det dukker opp noen gode tilbud. Har 4K-tv men usikker på om det er verdt prisen å gå for Pro, spesielt hvis den bråker mer. Det jeg har lest meg frem til gjennom google-søk er at slim støyer minst. Men hadde vært interessant å høre om noen her har erfaringer med de to og har sammenlignet de?

 

Sony er flinke til å lage gode og stille kjøleløsninger som holder et generelt lavt støynivå i gode miljø. Pro trekker en del mer strøm og vil sånn sett kreve bedre kjøleløsning, men den er også større fysisk. Med det sagt opplever jeg at PS4 ikke er noe spesielt verre Pro, men at Slim ligger på nivå under begge. Forskjellen i støy på original PS4 vs PS4 Slim ligger på 9.5 dB, noe som er svært bra. Legg også inn i beregningen at maskinene ikke har påkostet kjøleløsning og også normalt vil få degradert kjøling over tid pga f.eks støv.

 

Hvis du er villig til å åpne og modifisere konsollen vil jeg anbefale Pro. Bruk verdens beste kjølepasta, TX4, og hold maskinen ren og mod gjerne WIFI om du bruker det når du er i gang for bedre dekning. Hvis noe av dette ikke frister er PS4 Slim et greit kjøp, da den er den mest støysvake konsollen av dem levert fra fabrikk med god margin. Pro er teknisk sett et løft for ytelse/grafikk, men du må selv veie det opp mot støyen. Wattforskjellen på original PS4 vs PS4 Slim er over tid redusert med 44 Watt som tilsvarer en reduksjon på 33%. Mindre watt konsumert = mindre varme generert = mindre støy. PS4 Pro ligger ca 10 Watt under original PS4.

 

Du kan redusere strømforbruket og dermed også støyen en del med å kjøpe digital spill som ligger 100% på harddisk. Dette er målt til ca 20W reduksjon siden konsollen slipper å bruke Blu-Ray stasjonen. Du kan også justere ned en god del stømforbruk ved å bytte harddisken til en SSD. Dette kan gjøres uten at garantien ryker på samtlige modeller. 

 

 

Takk for at du tok deg tid til å skrive dette utmerkede svaret!  :thumbup: 

 

Har skiftet ut strømforsyning og kjølepasta på en ps4 som tok kvelden pga lynnedslag, vet at det kan ha god effekt. Men er samtidig litt skeptisk til å bryte garantien på en nyinnkjøpt konsoll. Det med digitale spill og bytte av harddisk hadde jeg ikke tenkt på, takk for tipset.

 

Siden maskinen skal stå inne i en stereobenk tror jeg at jeg heller mot slim allikevel, selv om det frister med 4K-spilling. Føler bare ikke at det er verdt den ekstra tusenlappen, da kan det heller vente til neste konsoll tenker jeg. Men dukker det opp et fristende tilbud på fredag kan det fort hende jeg ombestemmer meg igjen.

 

Igjen, takk!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

No Man's Sky til rett over 100-lappen er verdt hver eneste krone. Ja, det var en trøblete start og mye hype, men kjøpte det nylig og har ikke angret ett sekund etter 50 timer gameplay.

Kan man fremdeles gå tvers igjennom alle skapninger i verdenen? Altså at dyrene på planetene ikke har en collision detection? Det fikk spillet til å virke som et lite hobbyprosjekt for min del. Alt føltes falskt.

Lenke til kommentar

Lite interessant av tilbud. Surt for de som nylig har kjøpt et av spillene som nå er på halv pris..

 

Men sånn vil det jo alltid være, uavhengig av tilbud og tidspunkt? Uansett vil det _alltid_ være noen som har kjøpt noe dagen før. Skulle man unngå dette så kunne man aldri hatt tilbud da. Dessuten burde folk nå vite bedre enn å kjøpe ting rett før black friday. 

 

Av ren nysgjerrighet; dere som er misfornøyd med tilbudene/syns de er uinteressante, hva ville dere ønsket dere var på tilbud? 

Lenke til kommentar

Er det for standard å regne at man mister mye av nettkapasitet på psn? Jeg har kabel, men vi har fått ny ruter og oppgradering mens jeg har vært vekke. Skal ha 100/100 fiber fra telenor. Jeg har en liten switch som skal støtte 100 som går via 1 kabel til selve ruteren (slags forgreiner og bla brancher til en NAS  og ps3 også) og får 56/10 på speedtest nå. Fikk 20/5 i går kveld. Er dette normalt? Dlet et par updates i går som gikk rimelig treigt.

Lenke til kommentar

Det meste av hardware i konsollen er vel mest valgt ut fra best mulig pris/ytelse, så ingenting av det er topphylle-komponenter, men de er heller ikke direkte dårlige, bare økonomisk fornuftig for Sony. Arkitekturmessig går f.eks HDD igjennom tre ulike ledd der det normale er ett(!). Husk at du deler europeisk PSN/CDN med en god del andre i tillegg til hastighetsbegrensninger i mange ledd, så å tro på noe i nærheten av 100/100 er ikke realistisk. Du får den best mulige ytelsen hele kjeden gir deg.

 

Edit: Gigabit ethernet kontrolleren er basert på Marvell Yukon 2 og i ytelsestester i PS4-implementasjon har vel folk fått rundt 0,2 Gb i praksis, men teknisk sett burde ikke selve nettverksporten være begrensningen i ditt tilfelle.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Hvilken PS4 modell? Den originale lanseringsutgaven, eller «fat» modellen om du vil er kjent for å ha ett ganske elendig nettverkskort.

 

Tja, det er en sannhet med modifikasjoner. Den støtter ikke 5GHz, men med mindre man har masse interference fra andre devices i området har det ikke stort å si om man bruker 2,4GHz. Når jeg bodde i blokk i Oslo f.eks, da var 5GHz en stor fordel pga alle routere og saker rundt om, men når jeg bodde i en leilighet utenfor Hamar, da var 2,4GHz det beste. Det har også mye lenger rekkevidde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...