Gå til innhold

Anmeldelse: Rocksmith (X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nokon som har null kompetanse på gitar og kan dele erfaringar med dette? Eg var i mi tid ein dugandes gitarhelt på Xbox-en, men det blir noko anna med strengar enn 5 knappar. Har alltid hatt lyst å lære meg gitar, men eg har ikkje funne engasjementet.

 

Er dette ein grei måte å starte heilt frå scratch på?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har hatt dette eit par veker no, og kan konkludere med følgjande:

 

Spelet som eit spel er til tider irriterande. I motsetnad til mr Furevik synst ikkje eg at den dynamiske vanskegrada fungerar spesielt bra. Eg føler heller at eg aldri heilt får mestra eit parti før dei hiver inn stadig nye ting. Normalt ikkje eit problem om eg hadde visst kva dei legger til. Plutseleg kjem det eit grep eller ein teknikk ein ikkje kjenner til. Då klurer ein det til og er plutselig tilbake på eit lavare nivå igjen. Ikkje ei ideel løysing i mine auge.

 

I karrieremodus får du velje "Rehearse" på låtane du skal spele på kvar event, men denne øvelsen er berre ein enkel gjennomspeling av songen. Du blir berre kasta inn i den, veit ingenting om kva grep, teknikkar og anna som blir brukt. Går du derimot gjennom hovudmenyen og finner songen der kan du som nevnt repetere parti, sjekke kva akkordar som blir brukt, teknikkar og så vidare. Dette burde vore betre integrert i karriere-modusen spør du meg.

 

Spelet foreslår også andre ting du kan gjere før ein event, men det består stort sett av å prøve ut nye mini-spel som blir låst opp. Spela i seg sjølv er greie nok (Scale Runner er også min favoritt), men dei hjelper i alle fall meg fint lite for å komme gjennom songane på ein event. Her burde spelet heller foreslått parti av songen du sleit med, akkordar du kanskje ikkje kjenner til (eg kan lese tablatur, og med unntak av nokre veldig, veldig få grep og akkordar kan eg ikkje namnet på dei). Her har dei definitivt eit forbetringspotensiale.

 

Når det er sagt: spelet har potensiale, utan tvil! Og med analoge lydkablar er etterslepet faktisk ganske så overkommeleg. Låtutvalet er litt skralt i forhold til Rockband og Guitar Hero, men ikkje så aller verst heller.

 

Dessutan er det uforskamma morosamt å endeleg få til ein song med litt driv over seg!

Lenke til kommentar

Hvilken type gitar må man kjøpe til dette? Hilsen noob

 

En helt vanlig el-gitar funker helt fint, men husk at du får det du betaler for. Kjøper du noe billig vræl er det godt mulig lyden blir etter prisen. Jeg anbefaler å heller legge litt penger i den og kjøpe en gitar som høres bra ut. Det trenger slettes ikke være av de dyreste, men rundt to tusene bør du regne med.

 

Angående låtlisten bør det nevnes at Sony har drete på draget som vanlig, så sist jeg sjekket hadde PS3-folket svært lite låter å velge mellom som DLC. Jeg kjøpte det dessverre på PS3 først, men gikk over til PC etterhvert. Den er dog ikke mye bedre, da den krever faenskapen Steam. Men låter har den da. Sitter her og øver på Final Countdown. :)

Lenke til kommentar

Følger det med jack-usb-kabel når man kjøper PC-utgaven ?

Jepp.

 

For dere som ikke har gitar, så vil jeg anbefale å bestille denne pakken her fra 4sound.no. Da får du denne gitaren her:

big_310885.jpg

 

Har brukt den i flere dager, og jeg har ikke så mye å klage over. Gitaren føles solid ut, og etter reviews jeg har sett på nettet, er det ikke noe galt med den som nybegynnergitar.

 

*edit*

 

Gitarstropp og plekter følger ikke med.

Endret av Slimda
Lenke til kommentar

En helt vanlig el-gitar funker helt fint, men husk at du får det du betaler for. Kjøper du noe billig vræl er det godt mulig lyden blir etter prisen. Jeg anbefaler å heller legge litt penger i den og kjøpe en gitar som høres bra ut. Det trenger slettes ikke være av de dyreste, men rundt to tusene bør du regne med.

Er Epiphone-gitaren som er bundla med Rocksmith kurant?

 

På sikt, om ein vil ha meir ut av det enn berre Rocksmith, kva kan ein velje blant for til dømes 2000 kroner? Special II er kanskje litt simpel som gitar, sjølv om den fungerer greit til Rocksmith.

Å kjøpe gitar til 10k er unødig for ein nybyrjar.

 

På ei anna side er det kanskje like greit med ein billig gitar i utgangspunktet, så kan ein heller kjøpe noko i 5k-klassen om ein ser at dette er noko å satse på.

Lenke til kommentar

Den første gitaren jeg kjøpte var en sånn en:

 

http://www.gitarhuset.no/product/gitarer/elektriske/3008588/morgan-strat-52-black-el-gitar-med-tilbeh%C3%B8r

 

Det er ikke akkurat den beste gitaren der ute, men den er mer enn bra nok for Rocksmith. Denne er for øvrig på tilbud, og den jeg kjøpte kostet ca kr 2000,-. Jeg har nå en som minner om denne:

 

http://www.gitarhuset.no/product/gitarer/tanglewood/elektriske/3009272/tanglewood-tsb-58-csb-lh-lefthand-el-gitar

 

Den jeg har er derimot en vanlig for høyrehendte. Poenget er at den jeg bruker nå koster litt over det dobbelte, men det er merkbar forskjell i lyden. Den første er bra nok, som sagt, men ikke forvent topp kvalitet. Jeg ville ikke gått for noe billigere.

Lenke til kommentar

Hvis du seriøst har lyst til å spille gitar, og har mulighet til å spare deg opp så vil jeg seriøst anbefale "PRS SE" gitarer. Eksempelvis PRS Tremonti SE (link: http://www.sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=2206). Jeg har hatt den i snart 7 år nå, og jeg kommer ALDRI til å selge den. Du skal lete lenge etter mer gitar for pengene enn dette, og etter min erfaring, noe av det bedre som finnes til under 10 lapper.

 

Det frister kanskje å bare kjøpe en billig gitar i starten for å se om dette er noe, men hvis du er litt sånn som meg, så ødelegger dårlig utstyr veldig for opplevelsen. Så mitt tips er at hvis el-gitar er noe du virkelig vil begynne med, spar litt ekstra og gå for en PRS gitar.

Lenke til kommentar

Sikler litt på dette.. Har muligheten til å kjøpe dette på både PC, Xbox360 og PS3. Er det det samme hva jeg bruker her? Ingen forskjell?

Har lest litt om lag, og det virker som at jeg må bruke analogt, for å få vekk mesteparten av dette. Liten ulempe siden alle nevnte er koblet opp med HDMI mot en reciever, men om jeg kan koble til både analoge og digitale kabler samtidig, og skifte mellom disse på konsoll/reciever så går det vel greit..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...