Gå til innhold

Hvert år fram til i dag


Nerowulf

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1391

 

Et antisemmitisk opprør starter i Seville og sprer seg til store deler av den iberiske halvøy. En kristen mob tvinger alle landets jøder til å konvertere til deres egen religion, eller dø. Omtrent 200.000 jøder lar seg døpe i Jesus navn, men over 10.000 jøder blir drept fordi de nekter.

Endret av Skurupu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

1392

 

I juni 1392 blir 70 svensker sperret inne i en låve, som deretter ble satt fyr på. Hendelsen blir kjent som Käpplingedrapene.

 

Bakgrunnen for hendelsen skal være at Stockholm hadde helt siden 1250-tallet hatt forbindelser med hanseatene og de tyske handelsbyene. Disse forbindelsene førte etterhvert til en stor innvandring av tyske handelsmenn. Disse tyske innvandrerne ble etterhvert noen av de mest fremste borgerne i byen, mens de fleste håndverkere enda var svensker. I 1348/49 ble Magnus Erikssons bylov innført for å begrense den tyske innflytelsen. Denne innflyttelsen kulminerte i 1364, da Albrekt av Mecklenburg blir innsatt som konge dette året. Mange svenske borgere ønsket å avsette Albrekt, og allierte seg derfor med dronning Margrete, som beseiret tyskerne i et slag ved Åsle i 1389. Denne seieren gjorde dronningen til regent over nesten hele Sverige, med unntak av hovedstaden, hvor tyskerne fortsatt hadde kontrollen. Derfor ble bare spenningen mellom tyskere og svensker større og større. I et forsøk på å lage fred, ble representanter fra byen invitert til å møte ledense svensker, men ingen kom til noen form for enighet, og urolighetene bare fortsatte. Tyskerne organiserte blant annet en såkalt "livvaktstyrke", som trakasserte den svenske befolkningen i byen.

 

Så til poenget (endelig) Den 14 juni møter tyske hettebrødre, soldater og handelsmenn opp på Stortorget, hvor en liste med 76 navn på svenske angivelige forrædere som skal pågripes blir lest opp. Noen blir brent på bål, noen blir torturert, og noen ble altså stengt inne i en brennende låve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

1393:

 

Bosnia slår tilbake mot en osmansk innvasjon. Samme år erobrer osmanerne Thessalia i Hellas fra det bysantinske riket.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/1393

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Thessaly

 

4789-004-60DFAD69.jpg

Fra og med slutten av 1300-tallet og frem til slutten av 1600-tallet etablerte det muslimske osmanske riket seg som den ledende stormakten i det østlige Middelhavsområdet.

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og da har vi jammen kommet frem til oppdagelsesreisenes århundre.

 

1400:

 

Manuel den andre Palaiologos er den første og eneste bysantinske keiseren som drar på statsbesøk til kongeriket England; et besøk som finner sted i desember. Dette er en del av en diplomatisk reise for å forsøke å skaffe europeisk støtte til krigen mot osmanerne.

 

https://www.academia.edu/25481924/The_Byzantine_Turks_1204-1461

 

http://www.roman-emperors.org/manuel2.htm

 

Manuel_II_Paleologus.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...