Gå til innhold

Diskusjon rundt Fuji X serien


Anbefalte innlegg

14 hours ago, Hotel Papa said:

Fikk tak i et X-T1 hus for et par uker tilbake. Rett over 2000 eksponeringer, ser helt nytt ut. 

Fy søren for en kvalitet på huset altså! Tenker på knapper og hjulene. Jeg syns X-T2 føles tight og fint, men X-T1 er jo en annen liga. Og for en bildekvalitet! 
Må si det er  vanskelig å rettferdiggjøre kjøp av X-T3(4) nå ja....  

Flere her som bruker de gamle traverne enda? 

Bruker en X-E1 selv. Synes huset er ganske bra bygget, og bildekvaliteten helt topp. Selve teksturen på leatheretten er jeg mindre begeistret for, sammenlignet med Panasonic, men spesielt viktig er det nå ikke. Største ankepunkt med dette kameraet er at både skjerm og søker er relativt dårlige, også sammenlignet med datidens modeller. Bruker det litt som jeg skulle skutt film; bruker søkeren til komposisjon og groveksponering, og gjør resten i "mørkerommet" i etterkant.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hotel Papa skrev (På 18.8.2020 den 9.04):

Fikk tak i et X-T1 hus for et par uker tilbake. Rett over 2000 eksponeringer, ser helt nytt ut. 

Flere her som bruker de gamle traverne enda? 

Jeg har fortsatt X-T1, men den har et par ting som gjør den litt tungvinn i bruk i forhold til X-T2. De gjorde en del svært viktige forbedringer der, som joystick, menyer, og lås på ISO/lukker. Men kjekk å ha som backupkamera siden den er værtettet og litt mindre.

Eneste problemet på min X-T1 er at "skinnet" løsner rundt kortluken, må limes igjen. Og de øvre hjulet på ISO og lukker satt litt sammen med bryterne under, de fulgte alltid med, men løsnet/renset de med tanntråd.

Hvis du skal se noen virkelig fantastiske bilder av en som fortsatt bruker X-T1 tungt, se i Fuji X-gruppen på Facebook (der bør du være med, mye flotte bilder), og søk i gruppen på Solly Levi. Helt utrolig rå bilder fra Afrika, han har egen stil du kjenner igjen umiddelbart når du har sett noen!

https://www.facebook.com/groups/267232206714895/search/?q=solly

Lenke til kommentar
Hotel Papa skrev (På 18.8.2020 den 9.04):

 

Flere her som bruker de gamle traverne enda? 

Ja jeg bruker de gamle traverne og har ingen store planer om å bytte dem ut med noe mer moderne med det første.

Jeg startet på fuji reisen i 2012 med X100S. Dette ga mersmak så jeg kjøpte et brukt X-E1. Deretter ble det X-T1, X-E2 og siste familiemedlem er X-pro2. Eneste jeg kanskje kunne tenkt meg å modernisert er X100S. Har ikke hatt nevneverdige problemer med noen av kameraene bortsett fra framre hjul på X-T1som nylig sluttet å respondere. Trykkluft på sprayboks løste problemet. Har litt for mange kameraer men man får jo ingenting for dem og alle bortsett fra kanskje X-E1 er i bruk. Har 7 objektiver. X-E2 er nok det huset jeg har brukt mest fordi det veier så lite.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (På 22.8.2020 den 12.44):

Er det noe å hente på en X-T1 på bruktmarkedet for tiden? Merker at det stort sett samler støv for tiden da foto ikke lenger er en hobby og jeg "aldri" har det med meg når jeg ønsker å ta bilder. Har også et par gode objektiv, men de holder seg vel stort sett ganske godt i pris (56/1.2 og 18/2)?

Er nok ikke mye å få for huset, men er det i fin stand er det kjekt å ha som værtett reservehus, eller for å lære seg foto.

De blir jo omsatt, og noen er faktisk ute etter den spesielle sensoren som var i første generasjon.

Bare sjekk prisnivå på foto.no og finn.no. Legges gjerne ut på 3500, kommer an på om du har ekstra batterier og annet tilleggsutstyr.

Optikken er bra ja, 56mm bør du få 6500 for (var utrolig heldig å fant en til 5500), 18mm kjenner jeg ikke så godt, men er et populært pancake-objektiv.

Lenke til kommentar

X-T1 ser jeg gå for 2-4k på Finn, avhengig av hvor optimistisk og/eller tålmodig selgeren er. Virker som 3500 er sweet spot, men skal sies at det er en del annonser der med omtrentlig den prisen (eller ca. 6000 med 18-55), som har ligget der i noen måneder. Tror jeg ville lagt meg på 3k om jeg ville bli kvitt kameraet relativt fort.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har et Fujifilm X-T30. Men har kun to objektiv. Og så lurer jeg på om det egentlig er en bra løsning å bruke foreksempel Nikkor objektiv med adapter?

Foreksempel. Jeg hart lyst å skaffe meg et zoom objektiv meg lang brennvidde. Tenkte på Fujinon 100-400mm. Men hvis jeg føler at jeg kan leve med ulempene, kan jeg skaffe et Nikkor 200-500mm og bruke det med adapter? Eller blir det for dumt? Med et ok kvalitet viltrox adapter vil kvaliteten bli omtrent lik som om jeg brukte objektivet på et Nikon kamera, eller vil adapter gi en viss forringelse av kvaliteten?

Lenke til kommentar
Arex_x skrev (På 5.9.2020 den 17.28):

Jeg har et Fujifilm X-T30. Men har kun to objektiv. Og så lurer jeg på om det egentlig er en bra løsning å bruke foreksempel Nikkor objektiv med adapter?

Hei, jeg bruker Nikon objektiver med adapter, hovedsaklig 105mm macro. Har forsøkt 85mm 1.8 også, som alternativ til Fuji sin 90mm f2. Men er jo ikke nærheten på skarphet... På makro bruker jeg helst manuell fokus uansett, så hvis du kan leve med det er det ok løsning. Tror det er på vei et adapter med autofokus nå forresten, slik det har vært for Canon objektiver en stund. Men de koster noen tusen, de manuelle koster noen hundrelapper. Bare husk å få med en med ring som kan styre blenderen! Adaptere gir ingen forringelse, det er det kun såkalte speed boostere som gjør, for de har også optiske elementer, det har ikke rene adaptere.

Et enkelt adapter gjør ikke noe med brennvidden, og du bruker bare et litt begrenset utsnitt av objektivet. Akkurat det samme som om du setter et FX-objektiv på et DX-kamera. En speed booster gjør at du får samme utsnitt som du gjør på et FX-kamera (50mm forblir 50mm, ikke 75mm) og du får en blender mer lys. Men de koster også noen tusen. Kjøp et adapter først på ebay og test, koster bare noen få hundrelapper.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 2 måneder senere...
On 1/29/2021 at 5:24 PM, Papegøye said:

Gi beskjed om du skal oppgradere og ikke er interessert i 27mm-eren, så spleiser vi på en pakke 😉 for på objektivet alene er prisen ikke kompetitiv!

Om jeg ender opp med å kjøpe pakka tror jeg faktisk jeg beholder objektivet. Ikke at det virker så voldsomt spennende, men eier intet med autofocus til Fuji, og størrelsen virker ganske praktisk. Akkurat nå bruker jeg en 7Artisans 25mm f/1,8, og selv om den er kompakt og tar fine bilder, er ikke byggkvaliteten noe særlig å skryte av.

Lenke til kommentar
9 hours ago, Papegøye said:

Ja ser den, til X-Ex serien virker 27mm-eren helt perfekt. Har X-T30 og hadde gjort seg på den også, selv om både 23mm og 35mm jeg har fra før er ganske kompakte.

Jeg vingler litt mellom MFT og X akkurat nå. GM1 med Olympus 17mm & 45mm kommer jeg aldri til å kvitte meg med, men har en GX80 som begynner å bli ganske sliten, og synes ikke Panasonic eller Olympus har klarte å komme med et kamera jeg har lyst til å erstatte det med.

X-E4 er vel omtrent så nærme en Leica M jeg kan komme med mitt budsjett, så må jo si det frister. 27mm virker jo egentlig som et veldig hendig objektiv, selv om det ikke er så spennende. Tror egentlig jeg hadde foretrukket om de hadde kopiert Leica CL/TL 18mm eller Lumix 14mm, men det viktigste er jo at det er et relativt normalt objektiv som er flatt nok til at det går i jakkelomma.

23mm er jo ikke enorm, men lengden er faktisk litt av grunnen til at jeg har nølt litt med Fuji, siden det er en del større enn Olympus 17mm og PanaLeica 15mm. Før denne annonseringen tenkte jeg litt på å skaffe en 18mm f/2, selv om jeg hører det er en litt sliten modell. 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Okapi said:

Før denne annonseringen tenkte jeg litt på å skaffe en 18mm f/2, selv om jeg hører det er en litt sliten modell. 

Vil bare slå et slag for 18mm f2, som jeg mener har et ufortjent dårlig rykte. Det er absolutt et av mine favoritt-objektiver, og jeg bruker det masse. Nei, det er ikke Fujifilm's skarpeste objektiv, og særlig til ting som krever skarphet helt ut i hjørnene så finnes det objektiver som gjør en bedre jobbe. 

Men til hverdags-fotografering og generell fotografering av mennesker, så er 18mm mer enn godt nok. AF er også rask og god, særlig på de nyere kamerahusene. Størrelsen bygger ikke så veldig mye, og brennvidden egner seg godt til dokumanter-fotografering der man ønsker å jobbe tett på sine motiver, uten å forstyrre dem, men samtidig få konteksten i bildene.

Jeg kommer nok aldri til å selge min 18mm f2, med mindre de kommer ut med en versjon to i samme størrelse og format. 😊

Lenke til kommentar
Okapi skrev (På 30.1.2021 den 21.46):

Om jeg ender opp med å kjøpe pakka tror jeg faktisk jeg beholder objektivet. Ikke at det virker så voldsomt spennende, men eier intet med autofocus til Fuji, og størrelsen virker ganske praktisk. Akkurat nå bruker jeg en 7Artisans 25mm f/1,8, og selv om den er kompakt og tar fine bilder, er ikke byggkvaliteten noe særlig å skryte av.

Veldig bra review og eksempelbilder fra Jonas Rask da..
https://jonasraskphotography.com/2021/01/27/fujifilm-x-e4-xf27mm-f2-8r-wr-first-look-sleek-sensible/

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Synes dere om de nye annonseringene? Førsteinntrykket var at 23mm og 33mm var litt store, men de er jo forsåvidt ikke noe større enn min Olympus 75mm, som jeg er synes er helt kurant i bruk. Mulig det er der smertegrensa går for min del (Fuji 90 f/2 er litt for stor for min smak), men 8 cm og 350 gram burde gå helt greit egentlig. Spørsmålet er om 33mm f/1,4 er verdt det prismessig, over 35 f/1,4...

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...